was successfully added to your cart.

Angst overwinnen

Angst is een natuurlijk gevoel dat functioneert als een waarschuwingssignaal naar het lichaam en onmisbaar is voor de mens. Echter, heb je te maken met een angststoornis, dan heb je heel vaak last van angstige gevoelens zonder dat hier een aanwijsbare reden voor is.Raadpleeg De Psycholoog, zij helpen je bij angst overwinnen en jouw angstgevoelens aan te pakken, dan gaan we aan de slag door ons op lichamelijke, psychologische en gedragsmatige factoren van jouw spanningen te richten. Op deze manier wordt er een gecombineerde aanpak gevolgd, die voor een snelle verbetering van de angstklachten zorgt en er voor zorgt dat je snel weer normaal kan functioneren.

Diverse soorten angst

Veel mensen denken dat er maar één soort angst is, maar in feite zijn er verschillende soorten angstklachten. Dit betreffen de paniekstoornis, de gegeneraliseerde angststoornis en de fobie. De belangrijkste angstklachten waar je mee te maken kunt krijgen, worden in onderstaande tekst beschreven.Een paniekstoornisWie een paniekstoornis heeft, wordt regelmatig volledig uit het niets overvallen door een hevig gevoel van angst. We noemen dit paniekaanvallen. Je raakt in paniek, maakt je zorgen dat je een toeval krijgt of hebt het idee dat je flauw kunt vallen. Soms zijn paniekstoornissen zo erg dat deze stoornissen zich uiten in pleinvrees (agorafobie). Dit betekent dat je je liever niet mengt onder de mensen, omdat je bang bent dat je een paniekaanval krijgt.Een gegeneraliseerde angststoornisHeb je een gegeneraliseerde angststoornis, dan heb je geen last van grote paniek. Wat je in dit geval voelt, is een soort sluimerende onzekerheid op de achtergrond van je gedachten. Je bent de hele dag aan het piekeren over bepaalde problemen in je leven, maar dit helpt eigenlijk helemaal niets. Je weet dit wel, maar stoppen met piekeren is ook geen optie. Een gegeneraliseerde angststoornis kan je op de lange termijn dan ook veel energie kosten.Een fobieAls je een fobie hebt, heb je een overdreven angst voor een bepaald voorwerp of een bepaalde situatie. Je kunt bijvoorbeeld bang zijn voor spinnen, maar je kunt ook te maken hebben met angst voor spreken in het openbaar. Een fobie is over het algemeen niet zo erg, maar wel als je hier dagelijks mee geconfronteerd wordt. Heb je bijvoorbeeld een grote angst voor spreken in het openbaar en krijg je een baan waarbij je dit regelmatig moet doen, dan kan jouw fobie je werkzaamheden en je dagelijks leven op een vervelende manier gaan beïnvloeden.

De behandeling van angststoornissen

Als je naar De Psycholoog gaat voor de behandeling van jouw angststoornis, dan word je behandeling door middel van de cognitieve gedragstherapie uitgevoerd. Bij deze therapie kijken we naar je overtuigingen over je spanningen en daarnaast proberen we je gedrag aan te passen.Het opzoeken van angsten is een belangrijk onderdeel van de therapie en dit kan betekenen dat de therapie vrij heftig kan worden. Door jouw eigen tempo aan te houden en ook naar de lichamelijke sensaties te kijken die bij spanning komen kijken, maken we de therapie zo prettig, comfortabel en effectief mogelijk. Tijdens de behandeling van jouw angststoornis, kun je ook toegang krijgen tot de angst en paniekmodule ‘Geen Paniek‘. Dit is een digitale therapievorm voor een gestructureerde behandeling van angststoornissen. Door een digitale therapie te vormen, krijg je tijdens de sessies meer tijd om over jouw persoonlijke problematiek te praten. Tot slot wordt er tevens gebruik gemaakt van diverse boeken tijdens het traject van de behandeling.

Direct beginnen

Heb je last van angstklachten die jouw leven beheersen? Dan helpen wij je graag.In tegenstelling tot vele andere psychologen heeft De Psycholoog geen wachtlijst. Meld je je aan voor een behandeling en wij helpen je bij je angst overwinnen, dan kun je binnen vijf werkdagen beginnen.Meer weten? Neem gerust contact op door het formulier hiernaast in te vullen of door ons te bellen op het telefoonnummer 0853037848.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Koudwatervrees

By | Angst | No Comments

Hoe je koudwatervrees kan overwinnen als ondernemer Ondernemers worden als zij een bedrijf willen beginnen weleens geconfronteerd met koudwatervrees. In deze blog lees je wat dit fenomeen is, welke praktijkvoorbeelden…

Read More
snurken

Snurken

By | Angst | No Comments
Je krijgt een por of een duw. ‘’Schat, je ligt keihard te zagen.’’ Met een record volume oplopend tot 111 decibel, kan snurken erg luidruchtig worden. Iedereen heeft de gevolgen...
Read More
jetlag

Jetlag

By | Angst | No Comments

De term jetlag is in Nederland inmiddels aardig ingeburgerd. Deze term gebruiken we als we na een internationale vlucht met veel tijdverschil uit ons normale slaap- en waakritme gehaald zijn….

Read More
Dwanggedachten

Dwanggedachten

By | Angst | No Comments
Dwanggedachten… ‘Ik loop vandaag alleen op de witte strepen van het zebrapad’. ‘Oh jee, heb ik iets vies aangeraakt?!’ Heb je nu last van dwanggedachten of zelfs een dwangstoornis? We...
Read More