Relatietherapie Amsterdam

Robert Haringsma

relatietherapie amsterdamRobert is in zijn werk als relatietherapeut geduldig, systematisch en gaat humor niet uit de weg. “Als je met elkaar kunt lachen, brengt dat vaak wat lucht in het gesprek.” In zijn aanpak brengt hij verschillende vormen van relatietherapie bij elkaar.

“De eerste paar afspraken zijn altijd de belangrijkste. In die gesprekken proberen we helder te krijgen wat er nu precies mis gaat in de relatie. Op basis daarvan kies ik een aanpak. Wanneer één van de partners is vreemdgegaan, is de aanpak anders dan wanneer er constante ruzies zijn of wanneer de seks niet meer goed is.”

Hij heeft zich laten inspireren door de EFT Emotionally Focused Therapy en de meer klassieke systeemtherapie. Liefde gaat in zijn ogen echter altijd om gevoelens, goede communicatie en een duidelijk plan hebben samen.

Werkwijze Relatietherapie

Tijdens het intakegesprek proberen we helder te krijgen wat het probleem exact is. Vaak doen we dit door een discussie in de gesprekskamer te houden, zodat we in real time kunnen zien wat er precies speelt.

Na het eerste gesprek krijg je meestal een registratie-opdracht mee. Deze is bedoeld om de problemen in de relatie nog beter in kaart te brengen. Daarnaast vraag ik regelmatig om een aantal vragenlijsten in te vullen.

Wanneer er op basis van deze informatie een probleemstelling is geformuleerd, gaan we proberen om hier anders mee om te gaan. Dit doen we op basis van allerlei oefeningen en opdrachten, zowel in de gesprekskamer als thuis.

Wanneer het probleem opgeknap is, kunnen we een volgend probleem aanpakken of bekijken hoe we de vooruitgang kunnen bestendigen.

Sessies duren 1,5 uur. Over het algemeen zijn er tussen de vijf en de acht sessies nodig.

Tarief

Het tarief voor relatietherapiegesprekken is 200,- euro per gesprek van 1,5 uur. Psychologische behandeling, waar relatietherapie onder valt, is vrijgesteld van BTW.

Het is niet mogelijk om relatietherapie vergoed te krijgen. Relatietherapie wordt niet meer vergoed als ziektekosten.

Aan het eind van de maand krijg je een factuur voor de gevoerde gesprekken. Deze kun je eenvoudig doormiddel van IDEAL betalen.

Locatie

Adres

Relatietherapie Amsterdam [wpseo_address id=”13071″ hide_name=”1″ show_state=”1″ show_country=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”0″ show_fax=”0″ show_email=”0″ show_logo=”0″][wpseo_map id=”13071″ width=”400″ height=”300″ zoom=”-1″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”0″ show_state=”0″ show_phone=”0″ show_phone_2=”0″ show_fax=”0″]

Openingstijden

[wpseo_opening_hours id=”13071″ show_days=”sunday,monday,tuesday,wednesday,thursday,friday,saturday”]

In overleg zijn er op sommige dagen ook gesprekken in te plannen in de avonduren. In het weekeind is de praktijk nooit geopend.

Aanmelden

Je kunt contact opnemen door direct te bellen naar: 0202442846. Als ik niet opneem, kun je een voicemail achterlaten dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.  Als je liever teruggebeld wordt, kun je ook onderstaand formulier invullen.