Relatietherapie Zeist

Jan Duits

relatietherapie Zeist Jan DuitsJan is een ervaren relatietherapeut. Mensen omschrijven hem als iemand die begripvol en betrokken is, maar ook tot de kern kan komen en van aanpakken weet. Hij weet met andere woorden een goede balans te vinden tussen invoelen en confronteren.

“Ik zie mensen als relationele wezens. De kern van het mens-zijn is volgens mij de kwaliteit van je relaties. Daarom heb ik me als gestalttherapeut altijd aangetrokken gevoeld tot de relatietherapie. Daar kan ik mensen helpen met één van de belangrijkste onderdelen van hun leven: hun partnerrelatie.”

Hij werkt niet met een standaardaanpak, maar kiest een behandelwijze die bij het probleem en bij het stel past. Daarbij brengt hij methoden en technieken in uit de EFT, gestalttherapie en psychotherapie.

Werkwijze Relatietherapie

Het leven is niet altijd makkelijk en relaties dus ook niet. Op elk moment in je leven kunnen er problemen ontstaan in de relatie. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de opvoeding, onvervulde verlangens of andere behoeften.

Meestal komen stellen dit soort uitdagingen zelf wel weer te boven. Soms kan het echter gebeuren dat het probleem niet opgelost wordt, maar juist steeds weer terugkomt. En als je zelf onderdeel van het probleem bent, is het soms moeilijk om je hieruit los te maken. Je weet dan niet meer waar je moet beginnen en bent het overzicht kwijt.

Mijn rol als relatietherapeut is om jullie te helpen dat overzicht weer terug te krijgen. In de gesprekken gaan we allereerst aan de slag om helder te krijgen waar het steeds fout gaat. Daarna geef ik oefeningen mee waarmee je in de praktijk aan de slag kunt om dit probleem aan te pakken.

Ik merk dat het daarbij vaak neerkomt op het werken aan wederkerigheid. Dit is wat mij betreft vaak de basis van een goede relaties. Veel stellen weten dat intuïtief ook wel, maar zijn door de ruzies strijdende partijen geworden in plaats van een stel dat samenwerkt. Als we de samenwerking weer kunnen terugvinden, lost dat vaak veel van de problemen op.

Het is niet gezegd dat ik elke relatie kan redden. Toch ga ik elke keer weer met een positieve insteek aan de slag om relaties nieuw leven in te blazen. Als het niet lukt, kan dat soms ook een goede uitkomst zijn. Zo weet je in ieder geval dat je er alles aan gedaan hebt.

Tarief

De kosten van een relatietherapiegesprek zijn 125,- euro per sessie van 1,5 uur. Zodra we helder hebben wat het probleem precies is in jullie relatie, kan ik een inschatting geven van de hoeveelheid gesprekken die er nodig zijn. Over het algemeen zijn dat er vijf tot acht.

Relatietherapie wordt in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk hier naar de vergoeding die jouw verzekeraar geeft.

Aan het eind van de maand stuur ik een factuur voor de gesprekken die we die maand gehad hebben.

Locatie

Adres

Relatietherapie Zeist

Bilderdijklaan 1
3705 BL Zeist, Utrecht
Telefoon: 0302273194

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:00
Dinsdag09:00 - 17:00
Woensdag09:00 - 17:00
Donderdag09:00 - 17:00
Vrijdag09:00 - 17:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

In overleg is het ook mogelijk om in het weekeind af te spreken (tegen meerprijs).

Aanmelden

Je kunt contact opnemen door direct te bellen naar: 0302273194. Als ik niet opneem, kun je een voicemail achterlaten dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.  Als je liever teruggebeld wordt, kun je ook onderstaand formulier invullen.