Voor iedereen die eindelijk minder tijd aan zijn telefoon wil besteden…

Win twee uur vrije tijd per dag terug, door slimmer met je telefoon om te gaan, zonder jezelf iets te ontzeggen.

De pijnloze manier om direct je telefoongebruik te verminderen, zonder het gevoel te hebben iets te missen of op te geven.

Door: Robert Haringsma

psycholoog amsterdamDe gemiddelde Nederlander brengt vier uur per dag achter zijn telefoon door.

Als je acht uur slaapt en acht uur werkt, hou je nog acht uur vrije tijd over. Van die tijd besteedt je dus de helft op je telefoon!

Dat is algemeen geaccepteerd en lijkt daarom “normaal”.

Maar als je er even bij stil staat, herken je dit misschien bij jezelf:

 • Kun je nog een boek lezen zonder je mobiel te checken? Of zelfs maar een serie kijken zonder óók op dat andere scherm te kijken?
 • Merk je wel eens van jezelf dat je je gedurende de dag eigenlijk altijd een beetje opgejaagd voelt. Alsof er steeds “iets” moet zijn om je bezig te houden?
 • Heb je het idee dat je steeds meer dingen saai vindt en dat je gemoedstoestand bijna altijd vrij vlak is. Zonder diepe dalen, maar ook zonder hoge pieken?
 • Kost het je moeite tijd vrij te maken voor dingen die echt belangrijk voor je zijn?
 • Geeft al dat gescroll op facebook, instagram, snapchat of andere apps je af en toe een leeg gevoel?

Dat zijn allemaal symptomen die er op wijzen dat zoveel tijd op je telefoon doorbrengen niet zo “normaal” is.

Het begint op dat moment meer op een verslaving te lijken.

Je kunt daar je schouders over ophalen en gewoon doorgaan. Iets is pas een verslaving als jij er negatieve effecten van ondervind. Ik wil dan ook zeker geen zedenprediker zijn die je vertelt wat je wel en niet moet doen.

Maar als je al langer het idee hebt dat je iets meer tijd voor jezelf zou willen overhouden, is het belangrijk om snel actie te ondernemen.

Als je nog veel langer in dit gedrag blijft hangen, worden de effecten namelijk steeds negatiever én moeilijker terug te draaien.

En dat is zonde, want met onze methode krijg je gemakkelijk, pijnloos en direct de controle over je telefoon terug. Of je nu nét iets te vaak nu.nl checkt of 1000,- euro per maand aan spelletjes op je telefoon uitgeeft.

Wat is “Stoppen met scrollen?”

Stoppen met scrollen is een digitale training die je helpt om de controle over je telefoon terug te winnen.

Elke dag krijg je in de ochtend een email waarin een eenvoudige opdracht staat. Deze kun je in vijf minuten uitvoeren.

Als je drie weken lang alle opdrachten voltooid, heb jij weer de controle over je telefoon en kun je tot twee uur per dag besparen.

Naast de training krijg je toegang tot “Tech Help” een handleiding die je leert om je telefoon zo in te stellen dat je minder wordt verleid om gedachteloos te scrollen. En je krijgt toegang tot onze “Geleide meditaties” specifiek ontworpen om je te leren beter nee te kunnen zeggen tegen de verleidingen van je telefoon.

Je kunt vandaag nog beginnen met deze training.

Normaal 97,-
Nu voor 27,- euro.

Start over vijf minuten met de eerste oefening.

Wat zijn de verborgen nadelen van je telefoongebruik?

Een interessant filmpje. Een leuke foto. Een like van je vrienden. Een reactie op je bericht. Een grappig filmpje.

Al deze zaken zorgen ervoor dat je hersenen dopamine aanmaken. Daardoor krijg je even een goed gevoel.

Als je hersenen echter de hele dag veel dopamine aanmaken, grijpen ze in. Ze gaan de beloning die de filmpjes of berichten geven, terugdraaien. Dit omdat je hersenen anders overprikkeld raken.

Daarom heb je steeds meer berichten, filmpjes, likes en plaatjes nodig om een goed gevoel te krijgen. Dus ga je steeds meer van je telefoon gebruik maken.

Zo kom je in een negatieve spiraal terecht. Je kijkt steeds meer en je hersenen draaien de lol die je daarvan hebt steeds verder terug, wat je een slecht gevoel geeft. En om dat slecht gevoel weg te krijgen, ga je nog meer kijken…

Maar het wordt nog erger…

Je hersenen worden namelijk niet alleen minder gevoelig voor zaken die zich op op je telefoon afspelen. Ze worden ook minder gevoelig voor activiteiten in het echte leven.

Misschien herken je wel dat je meer dingen saai begint te vinden. In vergelijking met instagram kan een gesprek ineens saai aanvoelen. Van een wandeling kun je niet meer genieten zonder een podcast aan te zetten en zelfs naar de WC moet je telefoon mee.

Om over de effecten op je concentratie nog maar niet te spreken

Je wilt meer gaan sporten, vaker tijd met je partner doorbrengen of een nieuwe hobby oppakken. Maar de concentratie en inspanning die daarbij hoort is moeilijk op te brengen nu je gewend bent om steeds een lekker gevoel te krijgen van je telefoon.

Kort samengevat: je telefoon vernietigd langzamerhand je vermogen om productief te zijn en te genieten in het echte leven.

Ben jij opgewassen tegen de grootste techbedrijven ter wereld?

Grote, internationale internetbedrijven hebben teams van specialisten in dienst die ervoor zorgen dat jij zoveel mogelijk tijd aan hun sites en apps besteedt.

Ze weten precies wat jou aanspreekt en schotelen je steeds meer variaties van datzelfde voor. Alsof je in een restaurant zit en je steeds nieuwe gerechten krijgt met jouw favoriete ingrediënten. Net zolang totdat je moddervet bent en je stoel niet meer uit kunt komen.

Deze gigantische internetbedrijven denken alleen maar aan geld. Dat jij langzaam je leven aan je beeldscherm kwijtraakt is voor hun geen probleem.

Een simpel voornemen om minder je telefoon te gebruiken is niet opgewassen tegen de macht van deze internetgiganten.

Het installeren van een app is ook niet voldoende.

Wat je nodig hebt is een aanpak:

 • De juiste apps en methoden om je telefoon voor jou te laten werken in plaats van andersom
 • Inzicht in hoe verslavingen werken in je brein en tips en methoden om die processen een halt toe te roepen
 • Een duidelijk doel om naar te streven, zodat je gemotiveerd bent om je telefoon wat vaker naast je neer te leggen

Met een dergelijke, geïntegreerde aanpak kun je in een enorm tempo je gedrag rondom je telefoon totaal veranderen. Je zult zelf verbaasd staan van de effectiviteit en over het leven dat je kunt leiden buiten je telefoon.

psycholoog amsterdamIk ben Robert Haringsma…

Ik werk al vijftien jaar als psycholoog en behandelde onder andere mensen verslavingen. Deze training heb ik echter ontwikkeld op basis van mijn eigen telefoonverslaving (ik voelde me in ieder geval echt verslaafd).

Het is zo begonnen: toen ik een nieuwe telefoon kocht, zat daar een app bijgeleverd waar je op kon zien hoeveel uur je op je telefoon door had gebracht. Tot mijn afschuw zat ik soms zes uur per dag door mijn telefoon te scrollen!

Gek genoeg vond ik het bijna ondenkbaar dat ik anders met mijn telefoon om zou gaan. Hoe kun je iets controleren dat je altijd bij je moet hebben en zo centraal is voor je bestaan?

Uiteindelijk heeft het meerdere pogingen gekost, maar nu breng ik nog maar 1 uur per dag op mijn telefoon door. Gemiddeld is dat een winst van 3 uur per dag!

Wat er nodig was, was niet 1 trucje, maar een samenkomen van verschillende methoden en technieken. Met behulp van deze training leer ik je deze aanpak waarmee je stap voor stap je telefoongebruik kunt terugbrengen.

Ik heb een plan voor je

De afgelopen tijd heb ik mijn eigen aanpak op honderden cliënten toegepast. Wat voor mij werkt, blijkt ook voor anderen te werken.

Zo goed, dat ze zich nu bijna niet meer kunnen voorstellen dat ze zoveel tijd doorbrachten op hun telefoon. Zoals een cliënt zei: “Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik steeds maar op dat stomme ding zat te kijken!”

Met deze aanpak gebruik je verschillende strategieën om je telefoongebruik drastisch terug te dringen:

 • Allereerst leer je de slimme manieren waarop je telefoon jou in zijn greep houdt. Wanneer je dit begrijpt, is het makkelijker en aantrekkelijker om hier weerstand tegen te bieden.
 • Daarna zorg je dat het minder makkelijk is om uren op je telefoon te zitten. Dit doe je door slim gebruik te maken van apps.
 • Vervolgens leer je een slimme truc uit de mindfulness meditatie om beter weerstand te bieden tegen je “cravings”. Oftewel de gedachten die je zeggen om toch even door je telefoon te scrollen.
 • Tot slot ga je  nadenken over wat je wel met je leven wilt doen, in plaats van op je telefoon te kijken.

Je hoeft voor deze aanpak geen nieuwe telefoon te kopen en je hoeft ook niet al je apps vaarwel te zeggen. Je kiest echter vooraf hoeveel tijd je er aan wil besteden.

Dit is een kort programma van drie weken met een enorme impact. Nogmaals: controle krijgen over je telefoon hoeft niet lastig te zijn, als je maar weet wat je doet.

Wat deelnemers zeggen:

Ik ben zo blij dat ik hier aan begonnen ben! En spijt dat ik het niet eerder gedaan heb! De eerste week werd direct duidelijk dat ik ZO VEEL tijd aan het weggooien was. Eigenlijk aan niets! Het voelt alsof ik wakker geworden ben uit een trance. Ik had nooit verwacht dat mijn gescroll zoveel impact op mijn leven had.

- Frederik

Ik ben de training gaan doen omdat ik "gewoon" wat minder op mijn mobiel wilde zitten. Ik vond het wat overdreven dat het een verslaving genoemd werd. Het is me echter wel duidelijk geworden dat ik echt verslaafd was. Stom dat ik er niet eerder wat aan gedaan heb, want het is zo gemakkelijk om er mee te stoppen.

- Loes G.

Hoe simpel kan het zijn? Eigenlijk hebben de nieuwe instellingen van mijn telefoon me al geholpen om het probleem helemaal op te lossen. Mijn gebruik is terug naar een uur per dag! En het stomme is dat ik al die tijd op mijn telefoon helemaal niet mis. Ik ben eerder blij dat ik er vanaf ben.

- Aaryan

Dit ga je de komende drie weken bereiken:

 • Twee uur vrije tijd per dag terugwinnen
 • Geen schuldgevoel meer over je telefoongebruik
 • Meer concentratie en meer interesse voor onderwerpen buiten je telefoon
 • Standaard beter gehumeurd zijn en meer kunnen genieten van de kleine dingen in het leven
 • Minder stress ervaren van de continue stroom van berichten die op je af komen
 • Meer energie om dingen te ondernemen

Je telefoon wordt weer een instrument dat voor jou werkt en niet iets dat jou in zijn macht heeft

Samengevat

Als je los komt van de stroom berichten, notifications, nieuwsberichten en updates, zul je minder gespannen en meer positief worden. Je zult ervaren dat je niets mist en nog gewoon sociaal functioneert, maar wel zeeën van tijd overhoudt.

Zie het als een volledige reset van je relatie tot je telefoon. Een die hoognodig is.

Jouw Investering

Een traject voor telefoonverslaving met een psycholoog kost 130,- euro per uur en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar (telefoonverslaving wordt niet gezien als een “echte” verslaving)

Voor een digitale training is je investering over het algemeen 97,- euro.

Op dit moment kun je de training echter al volgen voor 27,- euro. 

Waarom is deze prijs zo laag? Ik ben echt gemotiveerd om de telefoonterreur te stoppen en wil daarom dat zoveel mogelijk mensen deze training kunnen volgen. Ik weet niet of het voor ons mogelijk gaat zijn om deze prijs voor altijd zo laag te houden, dus het is verstandig om nu te beginnen als je hier van gebruik wilt maken.

Start nu voor 97,- 27,- euro

Geleide Meditaties

Om beter met “cravings” om te kunnen gaan, gebruiken we een methode uit de mindfulness meditatie. Deze leer je eenvoudigweg aan door één van onze Geleide Meditaties te luisteren. Deze kun je op elke telefoon downloaden en afspelen.

Tech Help

Je telefoon goed afstellen is de helft van het werk. Het scheelt enorm als je de juiste apps op de juiste manier gebruikt. Ik laat je met behulp van opnames exact zien hoe je dit doet, voor apple en android telefoons. Zo hoef je slechts na te doen wat ik doe.

Voor de eerste 50 deelnemers: onbeperkt vragen stellen per mail

Voor de eerste 50 deelnemers is het mogelijk om onbeperkt vragen te stellen via de email. Wil je weten hoe je het best om kunt gaan met jouw persoonlijke uitdaging? Lukt het je niet om bepaalde instellingen te wijzigen? Heb je behoefte om je ervaringen te delen? Stuur me een mail en ik antwoord binnen één werkdag.

 

Volledige Garantie

Als ik je zou garanderen dat je over 3 weken twee uur per dag minder op je telefoon doorbrengt

En wat zou je daar voor overhebben?

Waarschijnlijk veel meer dan 27,- euro

Alleen: hoe weet je dat ik dit voor jou waar kan maken?

Je kunt naar de tevreden klanten kijken of mij op mijn blauwe ogen geloven, maar ik begrijp dat dit niet altijd voldoende is.

Daarom bied ik je een volledige garantie. Als het volgen van “Stoppen met Scrollen” er niet voor zorgt dat jij minder tijd op je telefoon doorbrengt, krijg je van mij je volledige investering terug. Zonder vragen.

Wat deelnemers zeggen:

Ik vond het gewoon moeilijk om toe te geven dat ik regelmatig ruim 5 uur per dag op mijn telefoon doorbracht. Wat deed ik al die tijd in hemelsnaam? Als je me nu zou vragen wat ik dan precies deed, kan ik je niet eens goed een antwoord geven. Ja: door instagram scrollen. Zo zonde! Inmiddels is mijn tijd twee uur en daar ben ik helemaal tevreden mee. Bedankt voor jullie programma!

- Marlous

Het is de beste aanschaf die ik dit jaar gedaan heb.Ik ben echt verbaasd over wat het programma gedaan heeft. Ik ben niet alleen minder op mijn telefoon gaan scrollen, maar ook veel meer gaan doen. Ik kijk er nu veel minder tegenop om twee uur aan een taak te zitten en kan me veel beter concentreren.

- Diya

Het leek me bijna onmogelijk om minder op mijn telefoon te kijken. Je hebt hem toch overal voor nodig? Toch bleek al snel dat ik heel veel nutteloze tijd doorbracht die ik zelf al haast niet meer opmerkte. Uiteindelijk heeft het me 2 uur vrije tijd per dag opgeleverd!Precies zoals beloofd.

- Adriaan S.

Hoe gaat het in zijn werk?

Aanmelden is simpel.

Als je hieronder op “Direct Starten met de Training” klikt, kun je je direct aanmelden. Betalen kan via ideal, bancontact, creditcard of paypal. Net zoals dat met andere betalingen via internet gaat.

Na aanmelding en betaling krijg je direct twee mails.

Eentje met de factuur, en de andere met de inloggegevens.

Je kunt klikken op de link in de mail en een wachtwoord aanmaken.

En dan kun je direct starten met de eerste dag.

De volgende dag krijg je dan een van de dagelijks mails en na een week gaat er weer een module open.

Je krijgt levenslang toegang tot alle stof. Je hebt dus ruim de tijd om de cursus te volgen en kunt altijd later terugkijken als je wilt. Jij bent in controle.

Veelgestelde vragen

Ik ben niet verslaafd, is dit dan toch het juiste programma?

Er is geen harde grens tussen een “verslaving” en “gewoon” teveel gebruik. Deze aanpak is voor iedereen geschikt die minder tijd op zijn mobiel wil doorbrengen. Je hoeft jezelf ook niet als verslaafd te zien om aan het programma deel te nemen.

Hoe werkt het programma precies?

Je krijgt direct toegang tot de bonussen “Tech Help” en de “Geleide Meditaties”. Daarnaast krijg je elke dag een mail met de opdracht van die dag.  Vaak zijn er ook nog verdiepende opdrachten die je kunt doen als je daar behoefte aan hebt. Alles gaat via de mail en via ons ledenportaal.

Gaat dit programma voor mij werken?

We krijgen talloze mails met een variatie op deze vraag. Werkt het als ik ADHD heb? Als ik een depressie heb? Als ik van mijn baas bereikbaar moet zijn? Ons antwoord is meestal: probeer het gewoon. Het programma werkt in de meeste omstandigheden en als het niet helpt, kun je simpelweg gebruik maken van de garantie.

Hoe kan het dat jullie een volledige garantie geven?

We weten dat ons programma goed werkt en dat er dus weinig ontevreden klanten zijn. Daarnaast zijn we er echt op gericht om mensen verder te helpen. Als je iets van ons koopt dat je niet helpt, geven dan ook graag je geld terug. We helpen je dan zelfs met een doorverwijzing naar een andere partij als je daar behoefte aan hebt.

Wat mij betreft heb je drie keuzes:

Keuze 1: Je besluit dat je telefoongebruik eigenlijk niet echt problematisch is. Dat is oprecht helemaal okay. In dat geval is het niet nodig om een training als deze te volgen.

Keuze 2: Je wil graag veranderen, maar besluit om zelf te informatie bij elkaar te sprokkelen. Dat kan resultaat hebben, maar zal waarschijnlijk een lang proces met veel vallen en opstaan zijn. Bovendien is er ook grote kans dat het gewoon zo blijft als het is.

Keuze 3: Je kiest er voor om een bewezen werkzame methode te kiezen. Je route naar minder tijd op je telefoon doorbrengen staat stap voor stap beschreven en wordt op een toegankelijke manier opgediend. Als het volgen van de training er toch niet voor zorgt dat je minder tijd op je telefoon doorbrengt, stort ik het bedrag simpelweg terug.