Zelfvertrouwen Coaching

-Voor iedereen die serieus aan zijn zelfvertrouwen wil werken-

Ik ben Robert Haringsma. Als coach en psycholoog help ik mensen al tien jaar lang om meer zelfvertrouwen te krijgen. Als je meer je eigen weg wilt durven volgen, minder gespannen wilt zijn en je minder van anderen aan wilt trekken, ben je bij mij aan het juiste adres. Ik kan je helpen om een stabiel zelfvertrouwen te krijgen, dat niet afhankelijk is van je prestaties of de goedkeuring van anderen.

Aan de basis van de methode die ik gebruik, staat het wetenschappelijk onderzoek dat ik in 2010 gedaan heb. Op basis van dat onderzoek onder ruim 100 deelnemers én het onderzoek van honderden andere wetenschappers heb ik de methode ontworpen. Hierover schreef ik het boek “Vergroot je Zelfvertrouwen” waar inmiddels ruim 10.000 exemplaren van verkocht zijn. De werkwijze is effectief, werkt snel en heeft een positieve insteek.

Komt dit je bekend voor?

Als je last hebt van een laag zelfvertrouwen, kun je dat vaak aan een aantal dingen merken:

  • Je maakt je enorm druk over wat andere mensen van je denken. Het idee dat anderen je niet mogen is beangstigend voor je. Het kost enorm veel tijd en energie om iedereen tevreden te houden.
  • Je hebt steeds het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Je mag er niet zonder meer zijn, maar moet aan allerlei voorwaarden voldoen. Daarom werk je keihard om goed voor de dag te komen.
  • Perfectionisme is je niet vreemd. De enige manier om iets echt goed te doen, is als je het perfect doet. Alles wat minder dan perfect is, is slecht in jouw ogen.

V

  • Het is al even geleden dat je normaal kon ontspannen. Je hebt continu het gevoel dat er nog van alles moet gebeuren. Het geluk lijkt steeds net buiten handbereik. Soms heb je het even in de vingers (als je iets goeds gedaan hebt of een mooi compliment ontvangt), maar al snel gaat daar de glans vanaf en komt je oude vertrouwde gevoel weer om de hoek kijken.

Misschien heb je niet al deze klachten en misschien ook niet zo sterk als ik het hier beschrijf. Herken jij je echter grotendeels in deze beschrijving, lees dan verder over deze unieke aanpak.

De aanpak

Het coachingstraject is gebaseerd op het idee dat zelfvertrouwen een combinatie is van “Vaardigheid” (vertrouwen op je kunnen) en “Waardigheid” (je eigenwaarde).

Veel van mijn coachees hebben vooral veel last van een lage eigenwaarde. Om daar mee om te gaan investeren ze enorm veel in hun vaardigheden. Vanuit de redenering: “als ik nu maar heel veel presteer, denk ik vast beter over mezelf.”

Onbedoeld zorgt deze strategie echter voor veel problemen. Zo veroorzaakt hij vaak faalangst (als dit niet goed gaat, sta ik echt voor schut) en perfectionisme (alles hoort goed te gaan, anders ben ik niet goed). Bovendien blijkt dat je prestaties nooit goed genoeg zijn, dus moet je steeds maar harder werken om nog meer te presteren.

D

In het coachingstraject gaan we heel gestructureerd kijken naar je overtuigingen en je gedrag. Hoe denk je eigenlijk over jezelf en waar komen die gedachten vandaan? Als we dat helder hebben, is het tijd om te ontdekken of die gedachten niet eens aan een update toe zijn.

We gaan daarnaast experimenteren met je gedrag. Wat gebeurt er nu als je presteren eens niet helemaal perfect is? Is dat echt zo rampzalig als je denkt? Een goede oefening om een iets (onbelangrijks) half af te maken, zodat je kunt ervaren hoe erg dat nu echt is.

Tot slot werken we met een aantal oefeningen uit de mindfulness-meditatie die zijn gericht op zelfacceptatie en zelfliefde. Die oefeningen zijn er op gericht om het denken over jezelf te herprogrammeren. Zo kun je direct werken aan het versterken van je eigenwaarde op een manier die een stabiel resultaat biedt.

Met deze aanpak verscheen ik in:

zelfvertrouwen coaching

Wat krijg je?

De afgelopen jaren heb ik honderden coachees begeleid en dit zijn het soort resultaten dat steeds weer terugkomt:

  • Meer tevredenheid met jezelf. Minder twijfel, schuldgevoel en minder zelfkritiek.
  • Minder perfectionistisch over je eigen presteren kunnen zijn. Niet meer totaal verslagen zijn over een foutje, maar ervan leren en weer doorgaan.
  • Sterker in je schoenen staan in het contact met anderen. Het niet meer iedereen naar het zin willen maken, maar je eigen pad durven kiezen.
  • Beter kunnen ontspannen. Niet steeds met het opgejaagde gevoel zitten dat je iets moet doen. Meer kunnen genieten van het leven en rust nemen wanneer dat kan.

D

Het zelfvertrouwen coaching traject bestaat uit 6 gesprekken van een uur. Daarnaast krijg je opdrachten mee die je thuis kunt uitvoeren. Dit vraagt ongeveer 15 minuten per dag van je. Hier hoort wat leeswerk bij, maar vooral het doen van oefeningen in de praktijk en het reflecteren op je eigen gedachtepatronen.

De coachingstrajecten over zelfvertrouwen doe ik altijd zelf. Ik coach met humor en relativeringsvermogen en ben oplossingsgericht. Het is niet nodig om te graven in je verleden of om oude problemen terug te halen. Ik wil vooral weten hoe je nu tegen je leven aankijkt om daar verandering in te kunnen brengen.

Als je een lekke band hebt, ga je ook niet eerst kijken naar waar de spijker lag

Praktische informatie

Ik hou mijn gesprekken in Amsterdam op de Van Eeghenlaan 27, dicht bij de ingang van het Vondelpark. De parkeergarage op het museumplein ligt op loopafstand en daar stoppen ook verschillende trams en bussen.

De kosten van het coachingstraject zijn 200,- euro per gesprek van een uur. Ik werk voor organisaties als Boston Consulting Group, FNV, Booking.com en verschillende gemeenten. Over het algemeen zijn bedrijven bereid om aan jouw ontwikkeling bij te dragen. Op de factuur richting de organisatie, kan een andere handelsnaam dan “Depsycholoog.nl” komen.

Ik moedig het aan dat je als particulier aan je zelfontwikkeling wilt werken, daarom geef ik in dat geval 50% korting. In die situatie betreft het psychologische hulpverlening en hoef je geen btw te betalen.

Als je vandaag een afspraak maakt, kunnen we binnen vijf werkdagen het eerste gesprek houden. Heb je eerst behoefte aan overleg of wil je direct een afspraak maken, dan kun je altijd bellen op 0853037848. Wil je liever dat ik je terugbel, vul dan het formulier hiernaast in.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.