Training Geen Paniek

Stop je paniekaanvallen definitief

Dé aanpak die wérkt Zonder medicatie Persoonlijke ondersteuning

Door Robert Haringsma

Als je last van paniekaanvallen hebt, voelt het alsof je in drijfzand verstrikt zit. Hoe harder je vecht om er uit te komen, hoe erger het wordt. Als je al even paniekaanvallen hebt, ben je waarschijnlijk wanhopig om er vanaf te komen. Maar hoe?

Ik heb zelf geworsteld met paniekaanvallen en weet hoe vervelend het is om je continu gespannen te voelen. Ik was eigenlijk de hele dag bezig met de paniekaanvallen in de hoop ze te voorkomen.

Daardoor werden ze alleen maar heftiger. Het vreselijk nare gevoel van angst, zweten en benauwdheid werd niet alleen erger, maar het kwam ook steeds vaker voor.

Ik ging steeds meer dingen doen en laten om de paniekaanvallen te voorkomen. Geen alcohol en koffie meer drinken, minder sporten, vaker thuis blijven etc. Uiteindelijk stond mijn hele leven in het teken van het voorkomen van paniekaanvallen.

Herken jij je hier in?

Je paniekaanvallen kunnen je totaal overvallen en zijn intens beangstigend
Je gaat je steeds meer zorgen maken over de volgende paniekaanval
Daarom ga je maatregelen nemen om ze te voorkomen
Dat maakt echter alleen maar dat je er nog meer mee bezig bent
Daardoor word je nog gespannener en gaat de angst je leven regeren

Ik ga nu direct en eerlijk tegen je zijn en zeggen: Dat kan zo niet langer.

De fout die je maakt is dat je tegen een spook vecht. Paniekaanvallen zijn niets anders dan een alarm dat te scherp afgesteld staat. Het gaat  wel af, maar er is geen gevaar.

Nogmaals: ik wéét hoe heftig een paniekaanval kan aanvoelen. Het kan dan misschien vals alarm zijn, maar het voelt vreselijk heftig. Het is bijna niet voor te stellen dat dit niet erg is.

Omdat je dat vertrouwen mist, ga je toch maar weer je standaard dingen doen. Je lichaam in de gaten houden, situaties uit de weg gaan, misschien zelfs medicatie slikken.

Allemaal dingen die je weer even een comfortabel gevoel geven. Het gevoel dat je alles onder controle hebt. Helaas duurt dit altijd maar even en voordat je het weet is de volgende paniekaanval er weer. Sterker nog, het lijkt alsof ze steeds vaker opkomen.

Laat me dit duidelijk zeggen: ik neem je dit totaal niet kwalijk. Als je angstig bent, is het nu eenmaal lastiger om goed na te denken. Maar vraag je nu eens af:

  • Is er wel eens echt iets met je gebeurd terwijl je een paniekaanval had? Waarschijnlijk niet toch?
  • Krijg jij steeds in dezelfde situaties paniekaanvallen? Hoe waarschijnlijk is het dat je lichamelijke klachten hebt die alleen in de supermarkt (of in de tram of op je werk) optreden?
  • Merk je dat je geen last hebt als je intensief met iets bezig bent en dus niet aan je paniekaanvallen denkt?
    En dat het erger wordt als je alle tijd hebt om er over te piekeren?

Dit zijn allemaal tekenen dat je paniekaanvallen psychologisch van aard zijn en onschuldig.

Het wordt tijd om dit paniekspook de controle over jou leven te ontnemen. Dat doe je niet door harder te vechten, maar door hem slim onschadelijk te maken.

De confrontatie aangaan

Als we je paniekaanvallen nu zien als een bijzonder eng spook, dan wordt het tijd om deze eens goed te leren kennen. Hem in de ogen kijken zonder er voor terug te schrikken. Alleen zo kun je zien dat het maar een zwevend laken is.

Belangrijk is dus dat je de confrontatie met je angst aangaat. Niet direct weglopen, maar laten komen en ervaren dat het eigenlijk best wel meevalt. Ik weet dat dit misschien moeilijk is om nu te geloven, maar ik heb de perfecte oefening om dit te ontdekken.

Omdat je waarschijnlijk al een flinke tijd met je paniekaanvallen worstelt, is het ook belangrijk om de stress uit je lichaam te krijgen. Die zorgt er namelijk voor dat paniekaanvallen makkelijker opkomen en minder snel weer gaan liggen.

Daarnaast is het belangrijk dat je het continue piekeren over je paniekaanvallen stopt. Je hebt er al voldoende aan gedacht en veel resultaat heeft het niet gehad, dus het wordt tijd voor een nieuwe aanpak.

Tot slot is het zaak om je gedrag weer bij te sturen naar de normale situatie. Je zult ergens wel weten dat je tegenwoordig veel doet om je paniekaanvallen te voorkomen. Het is tijd om daar mee te stoppen. De paniek mag niet langer bepalen wat jij met je dag doet.

Deze training is dus een totaalaanpak die de confrontatie met de angst zoekt, stress vermindertpiekeren stopt en je gedrag weer bijstuurt naar normaal. Alleen zo kun je paniekaanvallen voorgoed stoppen.

Even voorstellen…

Ik ben Robert Haringsma. Ik ben al 15 jaar werkzaam als psycholoog en heb een tijd lang een psychologenpraktijk gehad met meerdere werknemers. Als we nieuwe psychologen aannamen, stelden we in het sollicitatiegesprek altijd de vraag: “Hoe behandel je een paniekstoornis?”

Op die vraag heb ik tot mijn verbazing wel honderd verschillende antwoorden gehad. Meestal kwam het er op neer dat ze er een beetje hun eigen “draai” aan gaven. In mijn ogen is dit ongeveer hetzelfde als zeggen: “ik doe maar gewoon wat.” En dit waren psychologen met minimaal 6 jaar studie achter de rug en meerdere jaren behandelervaring.

Als je een psychologische klacht behandelt is het voor mij belangrijk om precies te weten wat het is en wat je er aan kunt doen. Niet ongeveer doen wat jij denkt dat werkt. Maar op basis van onderzoek en ervaring doen wat bewezen werkt.

De aanpak uit deze training heb ik ontwikkeld op basis van het laatste wetenschappelijke onderzoek. Ik heb deze ervaring op honderden deelnemers getest en heb er bovendien zelf baat bij gehad. Mijn paniekaanvallen zijn al jaren 100% verdwenen.

psycholoog amsterdam

Ik heb een plan voor je

Op basis van wetenschappelijk onderzoek, mijn eigen ervaring en de behandeling van ruim honderd cliënten heb ik de afgelopen jaren deze training ontwikkeld. Vervolgens heb ik die getest bij duizenden deelnemers.

Het is kraakheldere methode geworden die je stap-voor-stap kunt volgen.

Dit is hoe ik zelf 100% van mijn paniekaanvallen afgekomen ben. Het is ook wat ik aan mijn cliēnten meegeef en waar alle experts het over eens zijn.

In deze aanpak leer je op een bijzondere manier omgaan met je paniekaanvallen. Je gaat niet de strijd aan en niet op de vlucht, maar leert het ondergaan.

Je krijgt een beter contact met je gevoelens van stress en leert inzien hoe die vaak voorafgaan aan je paniekaanvallen.

Dat maakt dat je leven weer meer ontspannen wordt zodat je weer kunt genieten. Je gaat weer doelen stellen die je motiveren en merkt dat het leven zoveel meer is dan de strijd tegen paniekaanvallen.

Als jij het gevoel hebt dat je leven op dit moment vooral draait om je paniekaanvallen, is het hoog tijd om hier aan te gaan werken. Het leven is immers zoveel meer.

Het mooie is: dit hoeft niet moeilijk te zijn.

Je kent misschien het gezegde: “De meeste mensen overschatten wat ze in één dag kunnen doen en onderschatten wat ze in een half jaar kunnen bereiken.

Dit is de basis van wat er meestal mis gaat als mensen aan paniekklachten werken. Ze willen een tip of truc hebben die nu helpt om hun paniekaanvallen te stoppen. Wat ze nodig hebben is een proces waarin ze stapje voor stapje richting hun doel gaan.

Wat je eigenlijk echt nodig hebt is een dagelijkse, krachtige dosis motivatie met daarbij praktische oefeningen die gemakkelijk te doen zijn.

Dit programma is precies die zes weken transformatie waarin ik je motiveer om dagelijks een kleine stap te zetten met grote impact.

Als je het doet, lijkt het niet zoveel voor te stellen, maar achteraf zul je verbaasd staan van de voortgang die je hebt gemaakt.

Dit ga je de komende zes weken bereiken

Als je meedoet met de training Geen Paniek, kun je de volgende resultaten verwachten:

Je paniekaanvallen verdwijnen voorgoed
Ook andere angsten die je hebt kun je beter relativeren
De continue oplettendheid en de focus op je paniekaanvallen stopt
Je hebt weer de energie en de ruimte in je hoofd om dingen te doen die echt belangrijk voor jou zijn
Het is niet meer nodig om situaties uit de weg te gaan
Je voelt je meer ontspannen en kunt dingen gemakkelijker relativeren
Je zelfvertrouwen wordt groter omdat je letterlijk weer op jezelf kunt vertrouwen

Samengevat

Je weet straks wat je paniekaanvallen zijn en bent er daarom minder van onder de indruk.

Als er toch een paniekaanval opkomt, weet je wat je moet doen. Maar omdat je dit vertrouwen hebt, zullen deze aanvallen steeds minder vaak opkomen en uiteindelijk stoppen.

Dat alles geeft de ruimte om weer aan je toekomst te werken, omdat je wéét dat het goed komt als je onverhoopt toch een paniekaanval krijgt.

De transformatie start hier

De training Geen Paniek doorloop je in zes weken online.

Daarbij wordt precies uitgelegd hoe paniekaanvallen werken en hoe je er vanaf komt en krijg je oefeningen om direct in de praktijk aan de slag te gaan.

Dagelijks krijg je van mij een email om je bij het doen van die oefeningen te ondersteunen en je gemotiveerd te houden. Elke dag doe je zo een grote stap richting een leven zonder paniekaanvallen.

Vragen kun je per mail stellen. Het is daardoor bijna 1 op 1 training, en je zult dan ook met sprongen vooruit gaan.

Veel van onze deelnemers geven aan dat deze aanpak beter voor hun gewerkt heeft dan de therapie die ze eerder gevolgd hebben.

Ik kan dat ook wel begrijpen. Therapie is vaak maar eens per week of eens per twee weken en je moet maar afwachten of je een goede therapeut treft.

In deze training krijg je een “spoedcursus” van zes weken waarin je dagelijks even met je therapie bezig bent.

Bovendien krijg je in de training Geen Paniek het resultaat van 15 jaar ervaring, 100 jaar onderzoek en feedback van 1000 deelnemers samengevat in een duidelijke en rechtdoorzee aanpak. Je wéét dus zeker dat je een professionele, betrouwbare methode volgt.

Een methode die er op  gericht is om zo eenvoudig en toegankelijk als mogelijk te zijn en tegelijkertijd effectief en impactvol.

De totale investering van tijd per dag is niet meer dan 15 minuten.

Zo kun je met minimale inspanning grote sprongen in je herstel maken.

Opzet van de Training

Week 1: Paniek leren kennen

In deze week leren we je wat een paniekaanval is. Dat helpt je om minder angstig te zijn voor nieuwe paniekaanvallen. Bovendien geeft het een duidelijke handleiding om anders om te gaan met paniek.

Week 2: De rol van overtuigingen

Je gedachten spelen een grote rol in het veroorzaken van paniekaanvallen. In deze week leer je op een andere manier denken over je paniek. Zo stop je het piekeren over je paniekaanvallen.

Week 3: Gedrag onderzoeken

Veel mensen doen van alles om paniekaanvallen te voorkomen. Daar ga je deze week mee stoppen. Zo kun je weer doen wat jij wilt en focussen op je eigen doelen.

Week 4: Angst onderzoeken

We gaan dieper in op je angst. Vaak komt die voort uit het verlangen je leven onder controle te hebben. Hier leer je om okay te zijn als je het leven niet onder controle hebt.

Week 5: Verminderen spanning

Veel mensen krijgen paniekaanvallen omdat ze sowieso al erg gespannen zijn. In deze week leer je spanning verminderen om weer ontspannen in het leven te staan.

Week 6: Voorgoed stoppen

Vaak komen paniekaanvallen na verloop van tijd weer terug. In deze laatste week leren we hoe je dit kunt zien als een vóórdeel. In deze week ben je voorgoed verlost van je paniekaanvallen.

Werkt deze training?

Stel dat ik een pil voor je had die je direct van je paniekaanvallen af zou helpen. Wat zou je daar voor willen betalen? Een behoorlijk bedrag denk ik. In vergelijking daarmee is de investering in deze training gering. Alleen, hoe weet je nu of deze training die “magische pil” is?

Allereerst is er het wetenschappelijke onderzoek. Ik gebruik in deze methode de standaard die je hoort te gebruiken in de GGZ (veel psychologen doen dat helaas niet) en waar uitgebreid onderzoek naar is gedaan. Bij 80% van de mensen zorgt deze methode ervoor dat mensen al snel geen paniekaanvallen meer ervaren.

Daarnaast kan ik je op basis van mijn praktijkervaring vertellen dat de training effect heeft. Het komt zeer regelmatig voor dat de paniekaanvallen al direct na de eerste week stoppen. Hieronder staan een aantal verhalen van cliënten die deze training hebben gevolgd.

Wat de deelnemers zeggen:

Garantie

Ik weet dat deze training helpt en ik gun het je om je paniekaanvallen onder controle te krijgen. Tegelijkertijd begrijp ik het heus wel als je nog wat bedenkingen hebt. Bovendien zou ik het oprecht heel vervelend vinden als je iets van me kocht waar je achteraf spijt van krijgt.

Daarom biedt ik volledige garantie op het product. Als je na het volgen van deze training niet van je paniekaanvallen af bent, krijg je het volledige aankoopbedrag teruggestort. Je hoeft je niet te verantwoorden en deze garantie heeft geen termijn. Je kunt dus rustig de tijd nemen om te kijken of deze aanpak voor jou werkt.

Wat krijg je in deze training?

De beste aanpak om je paniekaanvallen onder controle te krijgen

Direct toegang tot de hele training. Dagelijkse mails om je bij de les te houden. De training blijft altijd beschikbaar.

Persoonlijke begeleiding van mij via de email

Zes trainingsweken met vragenlijsten, video’s, oefeningen en uitleg

De prijs voor dit alles is normaliter 327,- euro. Als je dit nu leest, kun je echter gebruik maken van een bijzondere korting. En om het extra interessant te maken kan ik je nóg meer waarde bieden.

De aankomende weken doen we onderzoek naar de werkzaamheid van onze training. Hiervoor hebben we 200 deelnemers nodig in korte tijd. Je hoeft voor dit onderzoek niets te doen, we bekijken achter de schermen alleen hoe je de training gebruikt. Dit onderzoek is anoniem en wordt door mijzelf (Robert Haringsma) uitgevoerd.

Als bedankje voor je deelname aan dit onderzoek krijg je niet alleen 200,- euro korting, maar ook twee extra bonussen:

Het Ebook: Eerste Hulp bij Paniek. Deze kun je opslaan in je telefoon en gebruiken op het moment dat de paniek toeslaat.
5 Minuten Meditatie: een (zeer) korte reminder over loslaten die je gedurende de dag een aantal keer kunt volgen

De prijs van dit alles is geen 327,- maar 127,- euro.

Let wel, deze aanbieding is geldig voor de komende 200 deelnemers. Ik ga er vanuit dat we deze week voldoende deelnemers aan het onderzoek vinden.

Mindful met angst zijn

Een zeer korte meditatie oefening die je leert om niet tegen de angst in opstand te komen of ervoor te vluchten, maar het simpelweg te ondergaan. Een deelnemers zei: “Deze meditatie alleen is verantwoordelijk voor 75% van mijn herstel. Ik doe hem voortdurend en heb er enorm baat bij.”

Je kunt dit bestand afspelen op je pc, tablet of mobiel.

Eerste hulp bij Paniek

Wat moet je nu eigenlijk doen bij een paniekaanval? in deze gids krijg je een kraakhelder stappenplan dat je gaat helpen om niet meer te vechten met het paniekspook, maar de strijd neer te leggen en je eigen weg te kiezen in het leven.

Deze korte gids kun je bij je dragen op je mobiel en direct toepassen in welke situatie dan ook. Zo ben je altijd voorbereid op een paniekaanval.

Normaal: 327,- euro
nu met onderzoekskorting voor: € 127,-

(Met een onbeperkte garantie, je hoeft alleen maar een email te sturen)

Hoe gaat het in zijn werk?

Aanmelden is simpel.

Als je hieronder op “Direct Starten met de Training” klikt, kun je je direct aanmelden. Betalen kan via ideal, bancontact, creditcard of paypal. Net zoals dat met andere betalingen via internet gaat.

Na aanmelding en betaling krijg je direct twee mails.

Eentje met de factuur, en de andere met de inloggegevens.

Je kunt klikken op de link in de mail en een wachtwoord aanmaken.

En dan kun je direct starten met de eerste module.

De volgende dag krijg je dan een van de dagelijks mails en na een week gaat er weer een module open.

Als je een vraag wilt stellen, kun je simpelweg reageren op een van de dagelijkse mails. Je hebt hiervoor mijn persoonlijke emailadres.

Je krijgt levenslang toegang tot alle stof. Je hebt dus ruim de tijd om de cursus te volgen en kunt altijd later terugkijken als je wilt. Jij bent in controle.

Veelgestelde vragen:

Vraag: Is deze training een vervanging van psychologische gesprekken?

Antwoord: Je kunt door de training te volgen een halt toeroepen aan je paniekaanvallen. Daarvoor heb je over het algemeen niet nog gesprekken nodig met een psycholoog. Bovendien kun je altijd vragen aan mij stellen als je ergens niet uitkomt.

Als je toch behoefte hebt aan een intensiever traject, kun je alsnog onder begeleiding van een psycholoog met deze aanpak aan de slag. Wij hebben psychologen door heel Nederland.

Vraag: hoelang duurt het voordat ik van mijn paniekaanvallen af ben?

De meeste mensen geven aan dat ze direct na de eerste week al een grote afname zien van de hoeveelheid paniekaanvallen die ze hebben.

Het heeft over het algemeen wat meer tijd voordat de waakzaamheid en de meer algemene angst is afgenomen. Het kan ook zijn dat hier na zes weken nog wel wat van over is. Je hebt dan echter gezien hoe je dit kunt verminderen en kunt dit blijven doen zodat het echt helemaal stopt.

Vraag: hoe ziet de training er uit?

Elke week krijg je via het ledenportaal toegang tot een nieuwe onderdeel van de training. Dit is een pagina die bestaat uit video’s, vragenlijsten, oefeningen en tekst.

Alles is erop gericht om je beter om te laten gaan met je paniekaanvallen. Je leest dus niet alleen de cursus, maar gaat ook met opdrachten aan de slag zodat je het geleerde ook echt in de praktijk kunt brengen.

Vraag: Hoe weet ik of deze cursus voor mij werkt?

Uit onderzoek blijkt dat de aanpak die ik in deze cursus volg. Dat blijkt ook uit de berichten die ik krijg van mensen die de training al gedaan hebben.

Mocht het toch zo zijn dat deze training jou niet helpt, dan krijg je gewoon je geld terug. Zo weet je zeker dat je niet in iets investeert waar je uiteindelijk geen profijt van hebt.

Volgens mij zijn er drie opties:

Niets doen: dit kan in heel veel gevallen helemaal prima zijn. Ik begrijp dat paniekaanvallen heel angstig zijn en dat het soms een grote drempel is om er wat aan te gaan doen. Als het daar nu nog geen tijd voor is, respecteer ik dat uiteraard volledig.

Zelf wat proberen: Er is enorm veel informatie beschikbaar, ook over het omgaan met paniekaanvallen. Je kunt zelf proberen om deze te filteren in zinvol en niet zinvol om vervolgens te gaan experimenteren. Dit is vaak een lange en ingewikkelde weg.

Direct aan de slag gaan: Een alternatief is dit programma aan te schaffen waarin je stap voor stap wordt geleerd wat de juiste aanpak is. Zo hoef je het wiel zelf niet uit te vinden en weet je dat je doet wat goed is. Mocht je toch niet tevreden zijn, krijg je je geld weer terug.