Online Training

Wil jij eindelijk weer eens echt kunnen ontspannen?

Transformeer in zes weken je stressysteem, zodat je goed blijft presteren én optimaal kunt ontspannen.

100% online | 1200+ deelnemers per jaar

Robert HaringsmaDoor: Robert Haringsma

Continu gestresst zijn is een enorm vervelend probleem waar veel mensen mee worstelen. Je weet dat je niet goed bezig bent, maar je hebt geen idee hoe je het anders moet aanpakken. Natuurlijk vind je het belangrijk om goed voor jezelf zorgen, maar er is nog zoveel te doen!

Wanneer je jezelf eindelijk een keer ontspanning gunt, lijkt het alsof je lichaam gewoon blijft doordraaien. Het lijkt dan verleidelijk om maar weer aan het werk te gaan. Maar voor je het weet ben je weer uitgeput door weer een volle dag met allerlei taken.

Stress is een vicieuze cirkel waar je maar niet uit lijkt te kunnen komen. Ontspanning maakt je gek genoeg alleen maar meer gespannen omdat er zoveel blijft liggen. Maar als je gaat werken aan al die taken, lijkt het wel alsof er steeds meer bijkomt… Hoe kom je hier ooit uit?

Herken jij deze klachten:

 • Vermoeidheid die niet verdwijnt na een goede nachtrust
 • Lichamelijke spanning waardoor je altijd “aan” lijkt te staan
 • Moeite met concentreren en een opgejaagd gevoel
 • Angstige en neerslachtige gevoelens zonder duidelijke reden
 • Moeite om nog te genieten van het leven

Als dat het geval is, ben je niet alleen. In 2019 hadden maar liefst 1,3 miljoen mensen last van stressklachten. Veel mensen ondernemen niet direct actie. Het is dan ook niet gek dat bijna 300.000 mensen in datzelfde jaar last kreeg van een burnout.

Laat het niet zover komen, want met een burnout ben je snel enkele maanden tot zelfs jaren onder de pannen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat burnout blijvende schade aan je functioneren kan veroorzaken.

Ik wil eerlijk tegen je zijn: het is hoog tijd om in actie te komen!

Hoe je van je stressproblemen af kunt komen

(en waarom dat nu niet lukt)

Iedereen voelt zich wel eens gestresst en dat is helemaal niet erg. Stress helpt je om extra scherp te zijn in belangrijke situaties. Maar als je stress niet meer “uit kunt zetten”, wordt het wél een groot probleem.

Als dat gebeurt, blijft je stresssysteem maar doorwerken waardoor het “oververhit” raakt. Dat zorgt voor allerlei nare lichamelijke klachten als spanning, angst, vermoeidheid en lusteloosheid.

Het is dus de kunst om inspanning en ontspanning af te wisselen. Dat klinkt logisch toch? Eigenlijk heel simpel!

Ik denk dat ik al weet wat je nu denkt: gemakkelijker gezegd dan gedaan!

En daar zit ook wel een kern van waarheid in. Als je jouw stresssysteem weer onder controle wilt krijgen, moet je aandacht besteden aan deze vier onderdelen van je functioneren:

 • Je takenpakket onderzoeken en verminderen als dat kan.
 • Je gedachten onderzoeken. Op perfectionisme en een te hoog verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je gedrag aanpassen zodat je niet onbewust je stress erger maakt.
 • Leren om je lichaam te ontspannen.

Als je niet aan al deze factoren werkt, is de kans groot dat je blijft hangen in de vicieuze cirkel die je stress steeds erger maakt.

En misschien denk je nu dat dit een hele kluif is. Toch hoeft het niet ingewikkeld te zijn, als je maar weet hoe je het doet.

Bovendien hoef je niet alles in één keer te veranderen. Het unieke aan deze online aanpak is dat je dagelijks een kleine stap zet. Na zes weken levert dat een grote verandering op.

En het mooie is: het ontwikkelen van deze nieuwe vaardigheden hoeft niet meer dan een kwartiertje per dag te kosten.

Even voorstellen…

Ik ben Robert Haringsma, inmiddels 15 jaar werkzaam als psycholoog. Ik heb zelf behandelingen gegeven aan mensen met stressklachten en heb ook een psychologenpraktijk aangestuurd.

Daar werkten we met psychologen, fysiotherapeuten, coaches en een haptonoom aan de stressproblemen van onze cliënten.

Ik vond het leuk om al die vakgebieden te leren kennen om zo te zien wat er allemaal nodig is om stress aan te pakken. Samen hebben we uiteindelijk een aanpak gevonden die echt resultaat gaf. Om die aanpak voor een breder publiek beschikbaar te maken, heb ik deze online training ontwikkeld.

Inmiddels ben ik vooral een online psycholoog. Mijn online trainingen hebben gezamenlijk 10.000 deelnemers. Dat is ongeveer 10x zoveel als ik vroeger met een team van 15 collega’s behandelde. Ik heb dan ook ruim voldoende mogelijkheid gehad om te ontdekken wat wel en niet werkt bij de online aanpak van stress.

De training “Stress onder controle” is het afgelopen jaar gevolgd door ruim 1000 deelnemers, en met succes.

De voordelen van deze online training

 

In deze training krijg je elke week een masterclass over één onderdeel van je omgang met stress.

Elke week krijgen je één simpele, impactvolle oefening die je gaat helpen om beter met je stress om te kunnen gaan. Ik heb die oefeningen gekozen waarvan ik steeds weer zag dat deze mijn cliënten hielp.

Dagelijks krijg je bovendien van mij een email om je daarbij te ondersteunen en je gemotiveerd te houden.

Vragen kun je per mail stellen. Het is daardoor bijna 1 op 1 training, en je zult dan ook met sprongen vooruit gaan.

Veel van onze deelnemers geven aan dat deze aanpak beter voor hun gewerkt heeft dan de therapie die ze eerder gevolgd hebben.

Ik vind dat ook wel logisch, want de behandeling van stress heeft een aanpak voor de lange termijn nodig. Het is er één van kleine stapjes.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat je er dagelijks aandacht aan besteedt. Als je aandacht even verslapt, neemt je stress gemakkelijk weer de overhand.

Therapie is wekelijks een uur, deze training houdt je dagelijks bij de les.

Ook is het met therapie altijd maar afwachten of je een goede therapeut treft.  In deze training krijg je daarentegen 15 jaar ervaring en feedback van 1000 deelnemers samengevat in een duidelijke en rechtdoorzee aanpak. Je weet dus zeker dat je een professionele, betrouwbare methode volgt.

Een methode die er op  gericht is om zo eenvoudig en toegankelijk als mogelijk te zijn en tegelijkertijd effectief en impactvol.

De totale investering van tijd per dag is niet meer dan 15 minuten.

Zo kun je met minimale inspanning grote sprongen maken.

Opzet van de Training

Week 1: Je stress leren kennen

Voordat je wat kunt doen aan je stress, is het belangrijk om te weten waar deze vandaan komt. Welke omstandigheden maken jou gestresst? En wat ga je doen als je een gestresst gevoel hebt. Je ontdekt hoe stress jouw leven regeert.

Week 2: Stressvol denken

Wat maakt dat jij altijd maar aan het rennen bent? Ligt dat echt aan de omstandigheden, of komt het ook door jouw manier van denken. We kijken hier specifiek naar perfectionisme, please gedrag en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Week 3: Stress in je lichaam

Stress heeft lichamelijke gevolgen en bij langdurige stress is het lichaam vaak moeilijk af te remmen. Met behulp van simpele ontspanningsoefeningen helpen we je om de stopknop op je lichaam te vinden. Zo leer je weer wat het is om echt te ontspannen.

Week 4: Stressvol gedrag

Mensen die gestresst zijn gaan vaak allerlei dingen doen om die stress te verlichten. Vaak werkt dat wel op de korte termijn, maar niet op de lange termijn. Sterker nog, op de lange termijn werkt het vaak tegen je. Leer hoe je dit gedrag steeds vaker achterwege kunt laten.

Week 5: Timemanagement

Het is mogelijk om tegelijkertijd meer ontspannen te zijn en beter te presteren. Deze week leer je om prioriteiten te stellen en afleidingen uit de weg te gaan. Je leert “nee” zeggen en sturen op wat voor jou belangrijk is.

Week 6: Voorgoed ontspannen

Aan het eind van de training zul je een stuk meer ontspannen in het leven staan. De kunst is nu om dit op de lange termijn vol te houden. In de laatste week gaan we een plan maken om ook in de toekomst stressvrij te blijven.

Deze resultaten kun je verwachten:

 • Een simpeler en meer ontspannen bestaan.
 • Meer presteren omdat je beter kunt focussen en alleen aan de hoofdzaken werkt.
 • Minder druk die jij jezelf oplegt. Relaxter in het leven durven staan.
 • Rust in je lichaam terugvinden. Minder last van allerlei rare, onverklaarbare pijntjes en kwaaltjes.

Hoe gaat het nu in zijn werk?

Je kunt vandaag nog meedoen aan de training door deze online aan te schaffen. Dat kun je doen met ideal, paypal of met creditcard.

Na betaling krijg je een email waarin je toegangsgegevens staan voor onze ledenomgeving. Hier vind je de masterclass van week 1. Deze kun je dus direct na aanschaf starten.

Vervolgens krijg je elke ochtend om 07:00 onze dagelijkse mail. Veel mensen starten hun dag met deze mail.

De training blijft onbeperkt beschikbaar. Je kunt hem dus op je eigen tempo volgen en ook nog nalezen op een later moment.

Heb je vragen over de inhoud van je training of wil je dat wij met je meedenken? Dan kun je via de mail altijd vragen stellen aan onze psychologen.

Werkt deze training?

Stel dat ik een pil voor je had die je direct van je stressklachten af zou helpen. Wat zou je daar voor willen betalen? Een behoorlijk bedrag denk ik. In vergelijking daarmee is deze training enorm goedkoop. Alleen, hoe weet je nu of deze training die “magische pil” is?

Allereerst is er het wetenschappelijke onderzoek. Op basis van Nederlands onderzoek blijkt dat een totaalaanpak zoals we in deze training geven beter werkt dat de standaardaanpak. 1 De resultaten van deze aanpak blijven ook na veertien maanden nog bestaan. Er is onderzoek naar online trainingen en daar blijkt vooral dat het werken met dagelijkse emails goed werkt 2

Daarnaast kan ik je op basis van mijn praktijkervaring vertellen dat de training effect heeft. Feedback die ik krijg is dat deelnemers nu eindelijk begrepen hoe hun stress hun leven heeft bepaald de afgelopen jaren. Van bijna iedereen hoor ik bovendien hoe prettig is dat de training niet alleen bestaat uit dingen doen, maar vooral ook uit dingen laten.

Wat de deelnemers zeggen:

Beste Robert,

Ik stond eigenlijk op het punt om vrij te nemen van mijn werk omdat ik zo enorm moe was. Ik besloot om eerste deze training te proberen en dat heeft me er weer helemaal bovenop geholpen!

Voor mij was vooral de eerste module belangrijk. Ik merkte dat ik mezelf eigenlijk de hele dag op zat te jagen. Niet mijn baas of mijn kinderen, maar ikzelf was de oorzaak van die constante stress.

Ontdekken dat ik zelf ook nog meetel en dat ik mijn eigen pad mag volgen was zo bevrijdend. Ik doe nu echt een stuk minder, maar wat ik doe telt zoveel meer mee. Ik vind het heerlijk!

Dank voor je mail! Leuk dat je nog even navraagt hoe het gaat.

Eigenlijk gaat het heel goed. Ik ben blij dat ik de cursus aangeschaft heb. Ik heb er misschien al twintig laten schieten op facebook, maar dit sprak om op de een of anderen manier direct aan.

Vooral dat het makkelijk te volgen is voor gestresste mensen zoals ik 😉 sprak me aan. En het was inderdaad best wel makkelijk.

Bij sommige onderwerpen moest ik mezelf wel echt even in de spiegel aankijken, maar dat was ook wel nodig. Uiteindelijk voel ik me nu een heel stuk beter en meer ontspannen. Ik kan er weer tegenaan (maar niet teveel!)

Even een korte mail naar aanleiding van de eerste week. Ik vind het een erg duidelijk verhaal! Er zijn behoorlijk wat kwartjes gevallen.

Sommige dingen waren eigenlijk wel duidelijk, maar ik kwam er gewoon helemaal niet meer aan toe om hier aan te denken. Dit was de juiste hulp op het juiste moment.

Ik heb je training aangeschaft omdat je 100% garantie geeft, maar ik geloofde er eerlijk gezegd niet echt in. Ik heb dan ook niet zo heel veel gedaan, maar puur op basis van de mails is mijn omgang met stress echt 180 graden verandert.

De complimenten dus van een kritische deelnemer!

Garantie

Ik weet dat deze training helpt en ik gun het je om je stress beter onder controle te krijgen. Tegelijkertijd begrijp ik het heus wel als je nog wat bedenkingen hebt. Bovendien zou ik het oprecht heel vervelend vinden als je iets van me kocht waar je achteraf spijt van krijgt.

Daarom biedt ik volledige garantie op de training. Als je na het volgen van deze training niet minder stressklachten hebt, krijg je het volledige aankoopbedrag teruggestort. Je hoeft je niet te verantwoorden en deze garantie heeft geen termijn. Je kunt dus rustig de tijd nemen om te kijken of deze aanpak voor jou werkt.

Wat krijg je in deze training?

De beste aanpak om je stress onder controle te krijgen

Direct toegang tot de hele training. Wekelijkse mails om je bij de les te houden. De training blijft altijd beschikbaar.

Persoonlijke begeleiding van mij via de email

Zes trainingsweken met vragenlijsten, video’s, oefeningen en uitleg

3 Extra’s:

Minicursus Natuurlijk Slapen

Gebaseerd een van onze andere trainingen: Natuurlijk Slapen.

In deze minicursus leer je de overeenkomsten tussen de behandeling van slaap en stress.

Mensen met slaapklachten doen vaak van alles om te kunnen slapen. Dit terwijl ze eigenlijk juist niet zoveel moeten doen.

Met eenvoudige tips leer je om binnen een paar dagen weer een stuk beter te slapen.

Normale prijs 127,- euro

Meditatiesessies gericht op ontspanning

Wil je altijd al beginnen met mediteren, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer?

Met behulp van onze geleide meditaties kun je nu op een eenvoudige, toegankelijke manier van start gaan. Met meditaties die specifiek gericht zijn op de omgang met stress.

Meditatie-ervaring is niet nodig en je kunt ze simpelweg beluisteren op je telefoon.

Normale prijs 35,- euro

Ebook lichamelijke energie

Een compleet voeding en sportschema dat is bedoeld om meer energie te krijgen.

Géén inspannende trainingsschema’s en moeilijke diëten, maar makkelijk te volgen tips die voor iedereen toepasbaar zijn.

Normale prijs 27,- euro

Alleen de extra’s zijn al bijna 200,- euro waard. Tel daar nog een programma van zes weken bij op, mét ondersteuning van een psycholoog en je komt snel op een bedrag van rond de 1000,- euro.

Dit programma is echter geen 1000,- maar: € 127,-
(Met een onbeperkte garantie, je hoeft alleen maar een email te sturen)

Veelgestelde vragen:

Vraag: Is deze training een vervanging van psychologische gesprekken?

Antwoord: Je kunt door de training te volgen beter leren omgaan met je stress. Daarvoor heb je over het algemeen niet nog gesprekken nodig met een psycholoog. Bovendien kun je altijd vragen aan mij stellen als je ergens niet uitkomt.

Als je toch behoefte hebt aan een intensiever traject, kun je alsnog onder begeleiding van een psycholoog met deze aanpak aan de slag. Wij hebben psychologen gespecialiseerd in de behandeling van stress door heel Nederland.

Vraag: hoelang duurt het voordat ik me meer ontspannen voel?

De meeste mensen geven aan dat ze direct na de eerste week al een grote afname zien van de hoeveelheid stress die ze hebben.

Toch zal het daarna nog wel even duren voordat je op een gezond niveau bent uitgekomen.

Ik begrijp dat je er vandaag nog vanaf wil, maar die houding is nu net wat je zoveel stress bezorgt heeft. Geef jezelf dus de tijd om met kleine stappen naar resultaat toe te werken.

Vraag: hoe ziet de training er uit?

Elke week krijg je via het ledenportaal toegang tot een nieuwe onderdeel van de training. Dit is een pagina die bestaat uit video’s, vragenlijsten, oefeningen en tekst.

Alles is erop gericht om je beter om te laten gaan met je stress Je leest dus niet alleen de cursus, maar gaat ook met opdrachten aan de slag zodat je het geleerde ook echt in de praktijk kunt brengen.

Om je daarbij te ondersteunen krijg je een dagelijkse mail.

Vraag: Hoe weet ik of deze cursus voor mij werkt?

Uit onderzoek blijkt dat de aanpak die ik in deze cursus volg. Dat blijkt ook uit de berichten die ik krijg van mensen die de training al gedaan hebben.

Mocht het toch zo zijn dat deze training jou niet helpt, dan krijg je gewoon je geld terug. Zo weet je zeker dat je niet in iets investeert waar je uiteindelijk geen profijt van hebt.

Volgens mij zijn er drie opties:

 1. Niets doen: dit kan in heel veel gevallen helemaal prima zijn. Stress hoort bij het leven en is lang niet voor iedereen een probleem. Als je besluit om er mee te (leren) leven is dat oprecht helemaal prima.
 2. Zelf wat proberen: Er is enorm veel informatie beschikbaar, ook over het omgaan met stress. Je kunt zelf proberen om deze te filteren in zinvol en niet zinvol om vervolgens te gaan experimenteren. Dit is vaak een lange en ingewikkelde weg. Iets waar je nu eigenlijk juist geen tijd voor hebt.
 3. Direct aan de slag gaan: Een alternatief is dit programma aan te schaffen waarin je stap voor stap wordt geleerd wat de juist aanpak is. Zo hoef je het wiel zelf niet uit te vinden en weet je dat je doet wat goed is. Mocht je toch niet tevreden zijn, krijg je je geld weer terug.

Bronnen:

 1. Versteeg, A. & Verbraak, Marc. (2002). De effecten van de behandeling van burn-out. Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. 10. 171-177. 10.1007/BF03073741.
 2. Ruwaard, Jeroen & Lange, Alfred & Bouwman, Manon & Broeksteeg, Janneke & Schrieken, Bart. (2007). E‐Mailed Standardized Cognitive Behavioural Treatment of Work‐Related Stress: A Randomized Controlled Trial. Cognitive behaviour therapy. 36. 179-92. 10.1080/16506070701381863.