ADD coaching

ADD of Attention Deficit Disorder is een genetisch bepaalde concentratiestoornis. De meeste mensen kennen ADHD wel. De H in die term staat voor hyperactiviteit. Daar hebben mensen met ADD geen last van, maar wel van alle andere kenmerken die bij ADHD horen. Denk daarbij aan:

  • snel afgeleid zijn
  • erg gevoelig zijn
  • Veel uitstelgedrag vertonen en ongeorganiseerd werken

Omdat iemand met ADD niet hyperactief is en geen storend gedrag vertoond, maar eerder wat stiller en dromeriger van aard is, wordt de stoornis vaak pas laat ontdekt. Dat is de reden dat mensen er vaak pas op latere leeftijd achter komen dat ze ADD hebben.

In ons ADD-coachingstraject begeleiden we mensen met ADD om beter met deze stoornis om te kunnen gaan.

De Aanpak

ADD is voor zeventig procent genetisch bepaald. Het is dus niet mogelijk om van ADD te genezen. Onze coaching richt zich daarom vooral op het beter leren omgaan met ADD.

Als jij ADD hebt, zul je overal harder voor moeten werken. Het kost je meer moeite om focus aan te brengen en om je te concentreren. Als iemand commentaar op je manier van werken heeft, kost het je bovendien vaak moeite om dat een plek te geven.

In een coachingstraject is het allereerst belangrijk om een veilige plek te creeëren waar je je prettig voelt. Daarna is het tijd om even pas op de plaats te maken. Waar sta je nu, tegen welke problemen loop je aan en wat wil je bereiken? Pas als we dat duidelijk hebben, kunnen we met de coaching aan de slag.

Daarna is elk traject anders. Geen enkele persoon met ADD is gelijk en elk coachingstraject is dus ook anders.

Wat vaak aan bod komt is:

  • verwerken van de diagnose
  • inzicht in je beperking en je krachten
  • omgaan met je emoties
  • beter leren concentreren
  • prioriteiten stellen
  • stress en angst aanpakken

Jij bent uiteindelijk de regisseur van de gesprekken. Als jij dus ergens anders behoefte aan hebt, kun je dat altijd inbrengen.

De Coach

Margo Matse is een ervaren coach en bovendien ervaringsdeskundige. Nadat haar dochter de diagnose ADD kreeg, begreep Margo ineens ook veel beter waarom zij hard moest werken om opleiding, werk en gezin goed op de
rails te krijgen en te houden.

Haar aanpak is er een vol van humor en van stevig aanpakken. Er is plaats en ruimte voor verdriet en frustratie maar ook om op adem te komen. Maar daarna is het ook tijd om daadkrachtig aan de slag te gaan.

Naast coaching geeft Margo ook de ADD-training. Hier behandelt ze in twee dagen in groepsverband al haar tips en trucs voor het goed omgaan met ADD. Het mooiste is om deze training aan te vullen met nog een of twee coachingsgesprekken.

Praktische informatie &
Aanmelden

De ADD coaching vind plaats in Woerden of Linschoten:

Locatie Woerden
Pompmolenlaan 26
3447 GK Woerden

Locatie Linschoten
Wetering 16
3461 JA Linschoten

De kosten van een coachingsgesprek zijn 115,- euro per uur, inclusief BTW. Afspraken die niet 48 uur vooraf afgezegd worden, worden volledig in rekening gebracht. Tussen de sessies is er mailcontact mogelijk.

Wil je je aanmelden voor een sessie, vul dan het formulier hiernaast in of stuur een mail naar margo@depsycholoog.nl