Wij werken met ervaren psychologen die er voor gekozen hebben om zonder vergoeding van de zorgverzekeraar te werken. 

Onvergoede zorg

Als je snel bij een ervaren psycholoog op gesprek wilt, kies je voor een psycholoog van Depsycholoog.nl. Bij ons geen tijdverslindende bureaucratie en wachttijden, we besteden onze tijd liever aan kwalitieve psychologische zorg en garanderen daarbij uw privacy. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer beperkt en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

Elke aangesloten psycholoog hanteert zijn eigen tarief. Op zijn of haar pagina kun je vinden wat het tarief is.

Voordelen niet vergoede zorg

Er zijn verschillende redenen om geen gebruik te maken van een vergoeding:

  1. Bij veel psychologenpraktijk in Nederland duurt het ruim 3 maanden voordat je op gesprek kunt komen. Bij ons is dat gemiddeld 5 dagen, maar zeer regelmatig kun je morgen of overmorgen al op gesprek komen.
  2. In veel gevallen kun je bij psychologenpraktijken niet zelf kiezen voor een psycholoog. Bij ons kun je die keuze wel maken en werk je altijd met ervaren psychologen.
  3. Veel cliënten voelen zich er niet prettig bij dat er informatie over hun psychologisch welbevinden gedeeld wordt met de zorgverzekeraar. Wij hoeven niets te delen met huisarts of zorgverzekeraar.
  4. Andere cliënten hebben geen klinische stoornis, maar wel last van psychologische problematiek. Mensen met een laag zelfvertrouwen kunnen hier bijvoorbeeld wel last van hebben, maar toch niet in aanmerking komen voor psychologische hulpverlening. Wij helpen bij elke vraag
  5. Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig u besluit dus zelf of u hulp nodig vindt.
  6. U bepaalt zelf de duur, het nut en het doel van de behandeling in samenspraak met uw psycholoog.
  7. Uw jaarlijkse verplichte eigen risico (van 385,- euro) wordt niet aangesproken.

Voor bedrijven en ZZP’ers

Voor bedrijven of ZZP’ers is het daarbij belangrijk om te weten dat de kosten opgevoerd kunnen worden als coaching en op die manier opgevoerd als bedrijfskosten. Het tarief voor bedrijven en ZZP’ers is niet gelijk aan het reguliere particuliere tarief maar wordt in overleg vastgesteld.