Mindfulness Training Amsterdam

Bekijk de wereld op een manier die rust en ontspanning brengt

Gecertificeerde Trainer Prettige Trainingslocatie Gedegen aanpak

Wat is mindfulness?

Tegenwoordig zijn veel mensen verzand in een oneindige doe-modus. Werk, gezin, vrienden en hobby’s, het moet allemaal maar gedaan worden. En als we toch een moment vrij zijn, gaan we allerlei dingen doen ter ontspanning.

In mindfulness leer je hoe mooi de zijns-modus kan zijn. Een lang moment op de dag of verschillende korte momenten gedurende de dag waarop je even niets hoeft. Dat klinkt simpel, maar vergt nog behoorlijk wat oefening.

Dat stilstaan in je leven geeft rust en ruimte. Dat is op zichzelf al heel prettig. Het biedt echter ook nog de mogelijkheid om te reflecteren op je handelen in de doe-modus. Doe je nog wat je wilt? Pak je dat altijd handig aan? Volgens welke regels handel je daar eigenlijk?

Bij mindfulness denken we vaak aan meditatie. Met je ogen dicht en je benen gekruisd denken aan je ademhaling. Mindfulness kun je echter eerder zien als een vaardigheid, een spier van aandacht, die sterker wordt door aan de slag te gaan met verschillende mindfulnessoefeningen.

In onze training werken we aan begrip, oefeningen en toepassing. Je begrijpt aan het eind van de training wat mindfulness is, weet welke oefeningen je kunt gebruiken om er aan te werken en snapt hoe je het kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Meer weten over mindfulness? Lees dan ons overzichtsartikel.

You are a human-being, not a human-doing

John Kabat-Zinn

Drie minuten ademruimte

Direct kennis maken met de kracht van mindfulness? Doe dan de onderstaande oefening. In drie minuten krijg je zo een idee van wat mindfulness betekent.

Waarom Mindfulness?

Waarom doen onze deelnemers mee aan de mindfulness training? Veelgehoorde resultaten van de training zijn:

  • Beter kunnen ontspannen
  • Je gevoelens beter onder controle hebben
  • Groter concentratievermogen
  • Meer connectie met de mensen om je heen
  • Meer tevredenheid en meer geluk

Er zijn inmiddels ruim 5000 studies gedaan naar de effecten van mindfulness, veel gebaseerd op deze trainingsvorm. Ook daaruit blijkt dat dit en meer de resultaten zijn die je kunt verwachten na de training.

Bart vertelt over de training:

Onze mindfulnesstraining

Klassieke MBSR

Onze training volgt nauwgezet het voorbeeld van de Mindfulness Based Stress Reduction Training, zoals deze door John Kabat-Zinn ontwikkeld is. Deze training is goed onderzocht en biedt een prachtige introductie op meditatie en het gedachtengoed van mindfulness.

Duidelijke Instructie

Veel mindfulnesstrainingen zijn puur gericht op ervaringsleren. Ga het maar doen en ontdek zelf hoe het werkt. Wij zien de voordelen van instructie en doen ons best om die zo duidelijk en simpel mogelijk te presenteren. Zo weet je vooraf al waar je op kunt letten tijdens het mediteren.

Ruimte voor spiritualiteit

Mindfulness kun je inzetten als vaardigheid om beter met de uitdagingen in het dagelijks leven om te gaan. Het kan echter ook een deur open zetten naar de ervaring van iets groters dan jezelf en een toegenomen verbinding met de wereld om je heen. We zijn niet zweverig en niet godsdienstig, maar laten wel ruimte voor dat soort ervaringen.

Duidelijk vervolg

Het kan zijn dat je na mindfulness verder wilt. Dat kan bij ons. Wij bieden training aan voor mensen die na hun mindfulnesstraining verder willen met dit gedachtegoed. Hierin maak je mindfulness nog meer een uitgangspunt van je dagelijks leven.

De Trainer

mindfulness training amsterdam

Bart Hansma is gecertificeerd mindfulnesstrainer. Daarnaast is hij leerling van Upasaka Culadasa, een Amerikaanse meditatieleraar die met zijn boek ‘The Mind Illuminated’ een brug slaat tussen het ontwikkelen van krachtige mindfulness en inzichten uit de neurowetenschap.

Bart vind het belangrijk om goed inzicht te geven in de manier waarop mindfulness werkt. Dat inzicht combineert hij met meditatie-oefeningen en tips om mindfulness in de praktijk te brengen.

Wat deelnemers zeggen over de training

Ik heb bij Bart een 8-weekse mindfulness cursus gevolgd en ben zeer onder de indruk. Bart doet namelijk niet alleen mindfulness oefeningen met je, maar legt daarnaast glashelder uit op welke manieren een sterkere 'mindfulness spier' van nut kan zijn in het dagelijks leven en geeft je meer inzicht over de relatie tussen het lichaam, gedachten en emoties.

De workshop van Bart is geen doorsnee praatje over mindfulness. In een even boeiend als helder verhaal vlecht hij inzichten uit de wetenschap, oosterse spirituele tradities en zijn persoonlijke leven aan elkaar. Dit doet hij met humor en zelfrelativering, en er is veel interactie met de toehoorders. Dit alles maakte dat ik erg geïnspireerd raakte om zelf met meditatie aan de slag te gaan!

“Bart is in Nederland één van de experts op het gebied van Mindfulness. Dit heeft geresulteerd in een interessant webinar waar onze klanten zeker mee aan de slag kunnen.” – Hans Schuurmans, CEO SkillsTown, ‘de grootste online opleider van Nederland’.

Praktische informatie

De mindfulness training bestaat uit acht bijeenkomsten van ca. 2,5 uur en een stiltedag op een zondag. Er doen minimaal zes deelnemers mee en maximaal twaalf. De training wordt gegeven op de Potgieterstraat 39 sous in Amsterdam Oud-West (20 minuten met OV vanaf Amsterdam Centraal).

Er zijn op dit moment twee startdata voor de mindfulness training Amsterdam:

  • Startdatum woensdag 8 mei 2019 | 19:00-21:30 uur (andere trainingsdagen van deze cursus 8-5, 15-5, 22-5, 29-5, 5-6, 12-6, 19-6 en 26-6 + stiltedag van 10:00-16:00 uur op 22-6)
  • Startdatum woensdag 9 oktober 2019 | 19:00-21:30 uur (andere trainingsdagen van deze cursus 16-10, 23-10, 30-10, 6-11, 13-11, 20-11, 24-11 en 27-11 + stiltedag van 10:00-16:00 uur op 24-11)

Jouw investering in de training is 500,- euro inclusief btw. Het is mogelijk om dit bedrag in drie termijnen te voldoen. Vaak zijn werkgevers bereid om aan een deze training bij te dragen.

Je kunt je inschrijving voor de training door het formulier hiernaast in te vullen of te mailen naar info@depsycholoog.nl. Dit formulier kun je ook invullen als je vragen hebt. Liever direct contact? Bel dan 0853037848.

Inschrijven