Relatietherapie Maastricht

Barbara Kuiters

relatietherapie maastrichtBarbara is sterk beïnvloed door de positieve psychologie en heeft methoden op zak om wat er wel goed gaat te doen toenemen. Het is voor haar belangrijk om methoden en technieken te gebruiken die wetenschappelijk onderbouwd zijn en hun praktische waarde bewezen hebben.

“Ik werk graag met Emotionally Focused Therapy omdat het een duidelijke, gestructureerde aanpak is. Stellen weten met deze methode waar ze aan toe zijn en waar ze naar streven. Dat zorgt ervoor dat we samen op één lijn zitten. Ik ervaar dat als heel behulpzaam en krijg dat ook terug van de mensen die ik in relatietherapie heb.”

Als psycholoog hou ik altijd een oog in het zeil voor individuele problematiek bij stellen. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik naast de driegesprekken ook individuele gesprekken voer. Door mijn ruime ervaring met verschillende psychologische stromingen (mindfulness, ACT, positieve psychologie, EFT) kan ik putten uit een rijk gevulde gereedschapskist.

Werkwijze Relatietherapie

Liefde is een van de dingen in ons leven die ons het meest geluk brengt. Maar als het met de liefde misloopt, zorgt dat voor veel verdriet. Wanneer je het gevoel hebt dat je de ander aan het verliezen bent, wil je alle zeilen bijzetten om elkaar weer terug te vinden.

In relatietherapie gaan we daarmee aan de slag. We beginnen een traject altijd met het in kaart brengen van het probleem. Maar staan er ook bij stil bij wat nog wel werkt. De eerste vraag is: wat werkt er nog wel in de relatie en wat werkt er duidelijk niet meer?

Inzicht in de situatie is cruciaal. Het zorgt ervoor dat je van een afstandje naar je relatie kan kijken en helpt je om andere keuzes te maken. Daarnaast heb ik verschillende oefeningen en tactieken die je kunt toepassen om negatieve patronen te doorbreken. Dat zorgt ervoor dat jullie relatie in een nieuw daglicht komt te staan.

Ik werk volgens de principes van de Emotionally Focused Therapy. Hierbij volg ik in de gesprekken de volgende aanpak.

Stap 1 is het in kaart brengen van de negatieve interacties. Waar gaan ruzies over en wat doen jullie beide om deze ruzies in stand te houden of zelfs te verergeren.

Stap 2 is het onderzoeken van de emoties die aan deze ruzies ten grondslag liggen. Soms gaat de ruzie aan de oppervlakte over schoonmaken, maar heb je eigenlijk het gevoel niet genoeg gewaardeerd te worden. Daarnaast zoeken we andere manieren om met deze emotionele “kortsluiting” om te gaan.

Stap 3 bestaat uit het verankeren van het nieuwe gedrag. Belangrijk is dat nieuw aangeleerd gedrag gewoonte wordt.

Het is niet altijd gezegd dat relatietherapie ervoor zorgt dat koppels bij elkaar blijven. Tijdens een traject kunnen jullie ook ontdekken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Ook in dat geval kan deze aanpak helpen om op een respectvolle manier afscheid te nemen.

Tarief

De kosten van een relatietherapiegesprek zijn €110,- per sessie van 1 uur tijdens kantooruren en €135,- voor een sessie in de avonduren/weekend. Zodra we helder hebben wat het probleem precies is in jullie relatie, kan ik een inschatting geven van de hoeveelheid gesprekken die er nodig zijn. Over het algemeen zijn dat er vijf tot acht.

Aan het eind van de maand stuur ik een factuur voor de gesprekken die we die maand gehad hebben.

Locatie

Adres

Relatietherapie Maastricht[wpseo_address id=”13617″ hide_name=”1″ show_state=”1″ show_country=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”0″ show_fax=”0″ show_email=”0″ show_logo=”0″][wpseo_map id=”13617″ width=”400″ height=”300″ zoom=”-1″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”0″ show_state=”0″ show_phone=”0″ show_phone_2=”0″ show_fax=”0″]

Openingstijden

[wpseo_opening_hours id=”13617″ show_days=”monday,tuesday,wednesday,thursday,friday,saturday,sunday”]

Aanmelden

Je kunt contact opnemen door direct te bellen naar: 0853037848. Als ik niet opneem, kun je een voicemail achterlaten dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.  Als je liever teruggebeld wordt, kun je ook onderstaand formulier invullen.