Relatietherapie Utrecht

Jos Groels

relatietherapie UtrechtJos vind het belangrijk om vanuit een persoonlijke aanpak te werken. Geen draaiboeken of protocollen, maar doen wat de situatie vraagt. Hij heeft dan ook voldoende ervaring om uit te putten.

Jos is begonnen als maatschappelijk werker in de psychiatrie. Daarna heeft hij zes jaar in buitenland geleefd. Onder andere in India en de Verenigde Staten. Daar  verdiepte hij zich  in de oosterse filosofieën en methodieken.

In Nederland teruggekomen volgde hij zijn vier-jarige post-hbo opleiding in de Gestalt-therapeutische benadering. Daarna volgde hij leertrajecten in relatietherapie, groepsdynamica en lichaamswerk.

Jos werkt sinds dertig jaar als zelfstandig gevestigd therapeut, coach, supervisor, trainer en docent met individuen, stellen en groepen. Daarnaast werkte hij als docent, waar hij onder andere het vak groepsdynamica gaf.

Werkwijze Relatietherapie

Je begint meestal optimistisch aan een relatie. Je gaat er vanuit dat je je thuis bij de ander zult voelen en wellicht zelfs dat je je ‘soulmate’ gevonden hebt. Het begin van een relatie is vaak een mooie en romantische tijd, waarin jullie een hoge mate van verbondenheid ervaren.

Later komen de verschillen naar voren en wordt je wellicht geconfronteerd met onhebbelijkheden van de ander en . . .van jezelf. Dit kan teleurstellend en frustrerend zijn, destructieve communicatiepatronen oproepen en een negatieve spiraal doen ontstaan.

In je intieme relatie(s) spelen veel van je diepste waarden, verlangens en angsten uiteraard een grote rol. In tegenstelling tot andere, minder belangrijke relaties, maakt dit de dynamiek tussen jullie extra kwetsbaar . . . . en ontvlambaar.

Ik zie een relatiecrisis als een ‘wake-up call’ om je beter op elkaar af te stemmen, om de communicatie tussen jullie te verfijnen, om jezelf en de ander op een dieper en empathisch niveau te leren kennen en om optimaal jezelf te zijn, terwijl je de band met je partner behoud en zelfs versterkt.

In relatietherapie gaat het over de dynamiek tussen jullie en niet over de individuele partners. Hoewel we uiteraard onderzoeken wat een ieder kan bijdragen om de kwaliteit van de relatie te bevorderen, ben ik niet bezig met de schuldvraag. Sterker nog, de schuldkwestie staat de bevordering van contact vaak juist in de weg.

Gesprekken duren 1,5 uur. Hoe vaak we afspreken hangt van de dynamiek van het stel af en hoe snel ze e.e.a. integreren in hun dagelijks leven. Vaak komen stellen jaarlijks of halfjaarlijks nog eens langs om de vinger aan de pols te houden en de focus weer aan te scherpen.

Tarief

Het tarief voor relatietherapiegesprekken is 150,- euro per sessie van 1,5 uur.
Ik werk met een vrijblijvend intakegesprek. Als je besluit om na het eerste gesprek niet door te gaan, hoef je er ook niet voor te betalen. Als je wel doorgaat, reken ik dat gesprek als eerste gesprek.

De therapie wordt door de zorgverzekering deels vergoed als je een goede aanvullende verzekering hebt. Op deze pagina kun je lezen of jouw zorgverzekering Gestaltherapie vergoed. (even scrollen om je verzekeraar te zoeken)

Ik factureer aan het eind van de maand de gesprekken van die maand.

Je kunt afspraken altijd afzeggen of verzetten. Als je dat echter binnen 24 uur voordat de afspraak zou zijn doet, dan wordt deze wel gefactureerd.

Locatie

Adres

Relatietherapie Utrecht [wpseo_address id=”13339″ hide_name=”1″ show_state=”1″ show_country=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”0″ show_fax=”0″ show_email=”0″ show_logo=”0″][wpseo_map id=”13339″ width=”400″ height=”300″ zoom=”-1″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”0″ show_state=”0″ show_phone=”0″ show_phone_2=”0″ show_fax=”0″]

Openingstijden

[wpseo_opening_hours id=”13339″ show_days=”sunday,monday,tuesday,wednesday,thursday,friday,saturday”]

De rest van de week heb ik mogelijkheden voor gesprekken in Ingen in de Betuwe op ongeveer 45 minuten rijden bij Utrecht vandaan.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door te bellen naar: 0853037848.  Ik ben vaak in gesprek, maar als je een boodschap achterlaat, bel ik je zo snel mogelijk terug. Als je liever teruggebeld wordt, kun je je telefoonnummer achterlaten op onderstaand formulier.