Training Natuurlijk Slapen

Ontdek je natuurlijke vermogen om elke nacht direct in slaap te vallen

Wetenschappelijk onderbouwd Zonder medicatie Persoonlijke ondersteuning

Slecht slapen is verschrikkelijk…

Nachtenlang liggen woelen in bed of simpelweg klaarwakker naar je plafond liggen staren.

Daarbij dan nog die malende gedachten: “Als ik nu niet in slaap val, presteer ik morgen op mijn werk niks!” of “Het is toch niet normaal dat ik zo vaak wakker lig? Straks word ik nog gek!

Als je er wat aan probeert te doen, werkt het maar even. Slaapmedicatie helpt vaak wel even, maar het duurt niet lang of ook dat werkt niet meer. Ontspannen, mediteren, kruidenthee drinken of een nieuw dekbed. Niets lijkt te werken.

Sterker nog, het lijkt wel alsof de problemen alleen maar erger worden. Hoe meer je probeert, hoe minder goed je kunt slapen.

Hoe doorbreek je dit patroon?

In de training natuurlijk slapen, leer ik je om te vertrouwen op je natuurlijke vermogen om te slapen. Deze methode, die gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke inzichten, helpt je stap voor stap naar een betere slaap.

Even voorstellen…

Ik ben Robert Haringsma, psycholoog met een specialisatie in slaaptherapie.

Binnen de psychologie is er een wetenschappelijk onderbouwde aanpak beschikbaar om slaapproblemen aan te pakken, maar deze is helaas bij veel mensen onbekend. Zelfs huisartsen en psychologen weten er vaak niet van.

Deze methode is kortdurend en héél effectief. Bijna 100% van mijn cliënten kan na deze behandeling weer goed slapen. Ik ken geen enkele andere psychologische klacht die zich zo goed laat behandelen.

In de training “Natuurlijk Slapen” heb ik deze aanpak samengevat in een stappenplan dat je vanuit huis gemakkelijk kunt volgen. Zo kun je binnen een aantal weken beter leren slapen en minder piekeren over je slaap. Zonder na een aantal weken weer terug te vallen.

De oorzaak van je slaapproblemen

Als je behandeling zoekt voor je slaapproblemen, is het belangrijk om te begrijpen waar ze vandaan komen.

Allereerst wil ik je op het hart drukken: er is niks mis met je vermogen om in slaap te komen!

In de training ga je een uitgebreide screening door om te kijken of je slaapproblemen niet lichamelijk van aard zijn. In 99% van de gevallen is er echter niets met je vermogen om te slapen aan de hand. Er speelt dus iets anders.

Je gebrek aan slaap wordt veroorzaakt door je angst om niet te kunnen slapen.

Dat gaat zo. Meestal starten slaapproblemen met een periode waarin je minder  goed slaapt. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Stress, jonge kinderen, medische problemen, enzovoort. Die slapeloosheid is op zich niet zo erg, dat kan de beste gebeuren.

Mensen die slaapproblemen ontwikkelen, gaan echter piekeren over hun slaapgebrek. Ze willen heel graag acht uur per nacht slapen en zijn enorm bang dat ze dat niet halen. Kunnen ze dan nog wel functioneren? Is het slaapgebrek niet schadelijk voor hun gezondheid?

Dat piekeren zorgt bovendien voor spanning in je lichaam. De angst zorgt ervoor dat je klaar bent om in actie te komen. Dat is natuurlijk niet ideaal als je wil inslapen.

Vaak neem je daarom maatregelen die je onbewust alleen maar verder in de put helpen. Zo blijkt dat mensen met slaapproblemen minder gaan sporten, omdat ze daar te moe voor zijn1. Niet sporten zorgt er echter voor dat ze aan het eind van de dag nog minder moe zijn. En dus nog minder goed in slaap kunnen komen.

Dit alles tezamen is een negatieve viceuze cirkel waar je slaapproblemen steeds erger van worden.

negatieve slaapcirkel

Dit verklaart ook waarom er zoveel middeltjes zijn die even lijken te helpen om beter in slaap te kunnen komen. Bachbloesem, een verzwaard dekbed, medicatie, etc. Ze helpen allemaal maar omdat ze je het vertrouwen in je slaap teruggeven.

De werkzaamheid is echter maar van korte duur. Zodra je een nachtje niet goed slaapt (wat iedereen wel eens gebeurt) keert namelijk direct de paniek terug. Dan begint het piekeren ook weer en de angst die daar mee samen gaat.

De problemen zijn nu alleen erger geworden. Je denkt nu: “mijn slaapprobleem is zo erg dat zelfs medicatie/een slaaprobot/melatonine niet meer helpt!” Daardoor wordt je piekeren en je angst nog sterker.

Deze training is het laatste hulpmiddel dat je aanschaft om beter te kunnen slapen. Het pakt de kern van de problematiek aan door in te werken op het piekeren, de angst en de onhandige maatregelen.

Hieronder lees je meer over de exacte inhoud:

Opzet van de Training

Week 1: Piekeren voorbij

Je leert precies waarom je niet kunt slapen. Daardoor hoef je nooit meer te piekeren over het waarom of wat je er aan kunt doen. Je slaapproblemen zijn ineens volledig verklaarbaar.

Week 2: Beter slapen

Je ontdekt dat je wel degelijk een volledige nacht kan doorslapen. Op een natuurlijke manier die je vol energie doet opstaan in de ochtend. Zo simpel kan het dus zijn.

Week 3: Ontspannen

Je leert omgaan met de angst om niet goed te kunnen slapen. Met onder andere ontspanningsoefeningen om je lijf weer tot rust te brengen.

Week 4: Afbouwen

Allerlei trucs en rituelen die je de afgelopen tijd hebt opgebouwd om jezelf in slaap te dwingen ga je nu afbouwen. In deze periode leer je slapen zonder er ook maar een seconde over na te denken.

Week 5: Omgaan met terugvallen

Perioden van minder goede slaap zullen vaak nog terugkomen, maar je bent daar op voorbereid en komt er snel weer overheen. Wat eerst een terugval was, is nu alleen maar “een nachtje minder slapen”.

Dat is niet alles

Op basis van de ervaring met andere deelnemers, heb ik de afgelopen jaren extra onderdelen aan de training toegevoegd om deze nog beter te maken. Hieronder vind je een beschrijving van deze toevoegingen.

Dagelijkse emailcursus

Twijfel je of je de training wel helemaal gaat volgen? Ben je bang dat je de eerste week doorleest en daarna niets meer volgt? Of ben je geen grote lezer en zie je er tegenop om een hele cursus te volgen.

Ook dan is deze training voor jou geschikt. Gedurende de hele training krijg je namelijk dagelijks korte mails, met praktische tips en motiverende teksten die je gaan helpen om de cursus ook echt af te maken.

Ebook “Stoppen met Piekeren”

Een van de belangrijke boosdoeners die jou uit je slaap houden, zijn je eigen gedachten.

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak wakker gehouden worden door hun eigen gepieker. En waar piekeren ze dan over? Je raadt het al: over hun slaapprobleem.

Het stoppen van deze piekergedachten is enorm belangrijk als je van je slaapprobleem af wil komen. De hele training is hier op gericht, maar in dit ebook vind je alleen maar informatie over specifiek dit onderwerp. Een goed naslagwerk voor op je nachtkastje.

Werkt deze training?

Waarom zou deze training nu wel voor je werken, terwijl alle andere dingen die je hebt geprobeerd absoluut niets hebben uitgehaald?

De meeste andere methoden om beter te slapen, zijn er vooral op gericht om nu direct beter in slaap te komen. Je zet ze bij wijze van spreken in op het moment dat je al in bed naar het plafond ligt te staren.

Deze training gaat er van uit dat jij juist van je slaap af moet blijven. Je moet er proberen om er géén controle op uit te oefenen. Als je de juiste omstandigheden schept, komt de slaap vanzelf. Dat noem ik: “Natuurlijk Slapen“.

Misschien kun je jezelf nog herinneren hoe het was toen je geen slaapproblemen had. Waarschijnlijk dacht je toen nooit over je slaap na. Het was er gewoon. Precies die houding ga je met deze training weer terugvinden.

Onderzoek

Ik vraag je echter niet om me op mijn woord te geloven. Ik ben niet iemand die op zijn zolderkamer zijn eigen behandeling heeft bedacht. Ik heb psychologie gestudeerd en ben cognitief gedragstherapeut. De aanpak in deze cursus is bovendien gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.  Nu wordt de term “wetenschappelijk onderbouwd” op internet erg gemakkelijk gebruikt. In dit geval is er echter echt heel veel bewijs.

De werkzaamheid van deze aanpak is onderzocht in 20 verschillende studies met ruim 1200 deelnemers.  2´3´4.  De resultaten uit die onderzoeken zijn helder. Zoals wetenschappers van de Vrij Universiteit in Amsterdam kort samenvatten in hun artikel: “We concluderen dat CBTI effectief is voor de behandeling van slapeloosheid.” Het is niet voor niets dat het Nederlands Slaaptinstituut en Slaapgeneeskunde expertisecentrum Kempenhaeghe ook met deze methode werken.

Er is zelfs onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van een digitale training zoals deze. Hieraan deden meer dan 1400 mensen mee.5  Daaruit blijkt dat de effecten van een digitale training vergelijkbaar zijn met die van een behandeling door een psycholoog.

Als je dus serieus met je slaapprobleem aan de slag wilt, is dit de juiste methode.

Garantie

Nu kan ik me heel goed voorstellen dat je toch nog een beetje huiverig bent om de training te proberen. Daarom heb ik besloten om een garantie te geven voor de training. Ik vind het zelf namelijk ook niet leuk als mensen iets van me kopen waar ze uiteindelijk niet tevreden mee zijn.

Deze garantie houdt in dat je het aankoopbedrag van de training terug krijgt, wanneer je er niet tevreden over bent. Een soort van niet goed, geld terug garantie. Je hoeft me alleen maar een email te sturen, ik zal je verder geen vragen stellen.

Wat mijn cliënten zeggen

Ik slikte meerdere malen per week tamazepam en gebruikte ook nog een antidepressiva voor mijn slaap. Het hielp alleen steeds minder. Met behulp van de Natuurlijk Slapen aanpak ben ik steeds meer in gaan zien dat ik zelf de oorzaak van mijn slaapproblemen ben. Mijn medicatie heb ik langzaam afgebouwd en ik slaap nu weer een stuk beter. Er zit nog steeds wel eens een slechte nacht tussen, maar dat kan ik nu een stuk beter relativeren.

Wouter (36) Consultant

Mijn psycholoog gaf aan dat mijn slaapproblemen veroorzaakt werden door trauma’s uit mijn jeugd. Gelukkig besloot ik om deze aanpak te volgen. Dankzij de training slaap ik al zoveel malen beter. Ik ben van 5 weken nauwelijks slapen en hele nachten wakker liggen naar avonden even wakker liggen of zelfs direct in slaap vallen gegaan. Ik kan me ‘s avonds weer op mijn bed verheugen en ga niet meer piekeren zodra mijn oor het kussen raakt.

Willemijn (50) Product Developer

Mijn slaapproblemen waren zo uit de hand gelopen dat ik eigenlijk niet meer naar bed durfde. Het wakker liggen in bed vond ik zo vervelend dat ik liever iets anders ging doen. Dat zorgde er natuurlijk wel voor dat ik bijna nooit sliep. Met deze aanpak heb ik geleerd om mijn “slaapangst” meer onder controle te krijgen en het is al een tijdje geleden dat ik uberhaupt over slaap nagedacht heb.

Fatima (40) Onderzoeker

Deze resultaten kun je verwachten

Slaap wordt weer een gegeven en niet iets waar je over nadenkt. 

Meer uren slapen

Betere kwaliteit van slaap

Dieper slapen én doorslapen

Je voelt je overdag fitter en functioneert beter

Eventuele slaapmedicatie kun je helemaal afbouwen

Niet meer piekeren over je slaapprobleem

Overdag weer vol energie zijn zodat je kunt doen wat je wilt

In lichamelijk betere conditie komen en zelfvertrouwen krijgen in je gezondheid

Je kunt weer gaan werken aan je leven en hoeft niet steeds meer te piekeren en te tobben over je slaapprobleem

Als je een behandeling voor je slaapproblemen bij een specialist zoals ik wilt volgen, betaal je al snel 1500,- euro.

De prijs van de training Natuurlijk Slapen is nog geen tiende, namelijk 197,-.

Als je deze pagina vandaag leest via onze advertentie op facebook en een snelle beslisser bent, kun je echter meedoen met een fikse korting.

Dat is omdat we op het moment bezig zijn met een onderzoek naar deze training. Daarvoor hebben we 100 deelnemers nodig. Je hoeft voor het onderzoek niets extra’s te doen, we kijken op de achtergrond alleen mee naar je gebruik van de training.

Als jij nu meedoet, krijg je daarom een flinke korting en betaal je nog slechts 127,- euro. Let wel op, ik verwacht dat deze kortingsactie aan het eind van deze week stopt.

Nu: € 197
€ 127
(Met een onbeperkte garantie, je hoeft alleen maar een email te sturen)

Volledige Garantie

De meeste mensen met slaapklachten hebben al heel veel geprobeerd. Ik begrijp dan ook dat je huiverig bent om weer in iets te investeren dat je niet gaat helpen. Daarom geef ik een dubbele garantie voor deze training.

Deze garantie houdt allereerst in dat je het aankoopbedrag van de training terug krijgt, wanneer je er niet tevreden over bent. Een soort van niet goed, geld terug garantie. Je hoeft me alleen maar een email te sturen, ik zal je verder geen vragen stellen.

Ik bied je bovendien een gratis consult aan om te bespreken waar het aan kan hebben gelegen. We kunnen dan kijken of er wellicht toch een lichamelijke oorzaak is of dat er meer therapie nodig is.

Veelgestelde vragen:

Vraag: Is deze training een vervanging van psychologische gesprekken?

Antwoord: in veel gevallen kun je met deze training geheel zelfstandig toewerken naar een betere slaap. Dat blijkt uit onderzoek en ik hoor het ook terug van mensen die deze training gevolgd hebben.

Als je toch tegen valkuilen aanloopt, kun je alsnog onder begeleiding met een psycholoog met deze aanpak aan de slag. Wij hebben psychologen door heel Nederland.

Vraag: hoelang duurt het voordat ik weer goed kan slapen?

Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Voor iedereen is dit natuurlijk anders. Ik kan wel zeggen dat veel van de deelnemers aan deze training al binnen een week beter slapen. Tijdens alle zes weken blijft er echter vooruitgang in zitten.

Het streven is Natuurlijke Slaap. Een slaappatroon waarbij je niet meer over je slaap nadenkt en er ook mee kunt leven als het eens een nachtje minder goed gaat.

Vraag: hoe ziet de training er uit?

Elke week krijg je via het ledenportaal toegang tot een nieuwe onderdeel van de training. Dit is een pagina die bestaat uit video’s, vragenlijsten, oefeningen en tekst.

Alles is er op gericht om jouw slaap beter te maken. Je leest dus niet alleen de cursus, maar gaat ook met opdrachten aan de slag zodat je het geleerde ook echt in de praktijk kunt brengen.

Vraag: Hoe weet ik of deze cursus voor mij werkt?

Uit onderzoek blijkt dat de aanpak die ik in deze cursus volg, in bijna tachtig procent van de gevallen een positief effect heeft.

Omdat ik nog een hoop extra onderdelen heb toegevoegd, vermoed ik dat deze training effectiever is voor een nog groter percentage mensen. Dat blijkt ook uit de berichten die ik krijg.

Mocht het toch zo zijn dat deze training jou niet helpt, dan krijg je gewoon je geld terug. Zo weet je zeker dat je niet in iets investeert waar je uiteindelijk geen profijt van hebt.

Bronnen:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4341978/
  2. van Straten, A., van der Zweerde, T., Kleiboer, A., Cuijpers, P., Morin, C. M., & Lancee, J. (2018). Cognitive and behavioral therapies in the treatment of insomnia: A meta-analysis. Sleep Medicine Reviews38, 3-16. https://doi.org/10.1016/j.smrv.2017.02.001
  3. Trauer, James & Qian, Mary & Doyle, Joseph & Rajaratnam, Shantha & Cunnington, David. (2015). Cognitive Behavioral Therapy for Chronic Insomnia: A Systematic Review and Meta-analysis. Annals of internal medicine. 163. 10.7326/M14-2841.
  4. Vitiello, Michael. (2015). Cognitive–behavioural therapy for insomnia: Effective, long-lasting and safe. Evidence-based mental health. 19. 10.1136/eb-2015-102181.
  5. Seyffert, Michael & Lagisetty, Pooja & Landgraf, Jessica & Chopra, Vineet & Pfeiffer, Paul & Conte, Marisa & Rogers, Mary. (2016). Internet-Delivered Cognitive Behavioral Therapy to Treat Insomnia: A Systematic Review and Meta-Analysis. PLOS ONE. 11. e0149139. 10.1371/journal.pone.0149139.