Training Woede de Baas

Krijg je woede-aanvallen definitief onder controle

Wetenschappelijk onderbouwd Zonder medicatie Persoonlijke ondersteuning

Woede kan soms als een monster lijken. Iets dat elk moment op kan duiken en verschrikkelijke gevolgen heeft. Je zegt dingen die je niet wilt zeggen, je vernielt spullen en bent misschien zelfs fysiek agressief tegen anderen.

Als je last hebt van woede-aanvallen, voelt het vaak alsof je de woede niet in de hand hebt. De woede komt ineens op en het voelt daarna alsof het zwart voor je ogen wordt. Als je weer bij zinnen komt is de schade al gedaan.

Die schade zit dan bijvoorbeeld in problemen met je partner. Ook op het werk kan woede je kansen op promotie in het honderd gooien. Je kinderen zullen je bovendien ook niet herinneren als een erg fijne vader of moeder wanneer je elk moment kunt ontploffen.

Hoe stop je gedrag dat je niet onder controle lijkt te hebben?

Met de “Woede de Baas” training krijg je weer grip op je woede. Je ontdekt hoe je gevoelens van boosheid onder controle kan krijgen en hoe je agressief gedrag kunt veranderen.

Even voorstellen…

Ik ben Robert Haringsma, psycholoog met veel ervaring op het gebied van woede-beheersing.

Omdat ik ooit eens een artikel over woede schreef, kreeg ik de afgelopen jaren veel cliënten die hulp zochten om hun boosheid onder controle te krijgen.

Wat me daarbij opviel is dat ze al eerder hulp hadden gezocht bij psychologen. Die hulp was vaak echter niet heel effectief. Het ging in die behandeling vaak over de gevoelens van boosheid. Vragen als: “Waarom ben je boos”, “Waar wordt de woede door veroorzaakt” etc.

Ik haalde in mijn sessies vaak al binnen 1 gesprek zichtbare resultaten door me, in eerste instantie, te richten op agressief gedrag. Omdat deze aanpak zo effectief is, besloot ik hem te beschrijven in deze training zodat hij beschikbaar is voor een groter publiek.

De oorzaak van je woede

Als je wil weten hoe je woede-aanvallen kunt behandelen, is het belangrijk om te begrijpen waar ze vandaan komen.

Woede-aanvallen zou je kunnen zien als een resultaat van kwetsbare gevoelens, communicatieproblemen, en verkeerd aangeleerd gedrag.

Meestal start een woede-aanval met een gevoel van boosheid. Het is normaal om af en toe boos te zijn. Als je onrecht aangedaan wordt bijvoorbeeld of wanneer je beledigd wordt. Mensen met woede-aanvallen zijn over het algemeen echter erg lichtgeraakt en krijgen bij het minste of het geringste een boos gevoel.

Als je goed kunt communiceren over je gevoelens, hoef je niet altijd boos te worden . Bijvoorbeeld door te zeggen: “Ik vind het niet fijn dat je dit doet” of “Ik voel me hierdoor beledigd.” Mensen met woede-aanvallen vinden dat vaak moeilijk en beginnen pas met praten als het stoom al uit hun oren komt.

Tot slot is woede ook aangeleerd gedrag. Veel mensen denken er niet aan om hun partner uit te schelden, bij mensen met woede-aanvallen is dat echter in de loop van de tijd “normaal” geworden. Door ander gedrag aan te leren en te oefenen kun je dit een halt toe roepen.

Met deze gecombineerde aanpak is het mogelijk om echt grip op je woede te krijgen. Mensen behandelen je dan niet meer als een vulkaan die elk moment kan ontploffen, maar als een gelijkwaardig persoon. En niet alleen anderen genieten van je afgenomen woede, ook jijzelf zult verbaasd zijn over hoeveel rust deze training je geeft.

Als je nu hulp zoekt voor je woede-aanvallen, wil je er waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Het is dan verstandig om te beginnen met het veranderen van je gedrag. Dat geeft snel resultaten en motiveert om daarna bezig te gaan met je gevoelens en om beter te leren communiceren.

Hieronder lees je hoe deze verschillende onderdelen in de training aan bod komen.

Opzet van de Training

Week 1: Gedrag Veranderen

In deze week leren we je tips en trucs om direct te stoppen met woede-aanvallen. Met deze methoden kun je direct zichtbare resultaten kunnen boeken. Niet alleen jij, maar ook de mensen om je heen zullen merken dat je véél minder vaak uitvalt.

Week 2: Gevoel Controleren

Veel mensen met woede-aanvallen hebben een kort lontje. Je hoeft maar iets te zeggen en ze zijn direct enorm boos. Deze week leren we je om anders met situaties om te gaan, zodat je niet alleen maar steeds boos hoeft te worden.

Week 3: Triggers

Woede heeft vaak een oorzaak. Je wordt bijvoorbeeld boos door wat je vrouw zegt of op iemand die je geen voorrang geeft in het verkeer. Door deze triggers te herkennen en er anders mee om te gaan, kun je woede voorkomen.

Week 4: Communicatie

Woede is voor veel mensen een manier om te communiceren. Er zijn andere manieren die niet alleen veel meer ontspanning geven, maar ook veel effectiever zijn. In deze week leren we je om op een ontspannen manier te krijgen wat je wilt.

Week 5: Voorgoed stoppen

Aan het eind van de training heb je de woede een heel stuk beter onder controle. Maar de kans is groot dat je weer een terugval krijgt. Hoe kun je dat voorkomen en hoe ga je er mee om als het toch gebeurd?

Werkt deze training?

Stel dat ik een pil voor je had die je direct van je woede-aanvallen af zou helpen. Wat zou je daar voor willen betalen? Een behoorlijk bedrag denk ik. In vergelijking daarmee is de investering in deze training gering. Alleen, hoe weet je nu of deze training die “magische pil” is?

Allereerst is er het wetenschappelijke onderzoek. Op basis van onderzoek onder meer dan 20.000 deelnemers blijkt dat een aanpak zoals we in deze training volgen het best werkt voor de behandeling van woede-aanvallen 1 Een aanpak waarin niet één methode gebruikt wordt, maar meerdere tegelijkertijd.

Daarnaast kan ik je op basis van mijn praktijkervaring vertellen dat de training effect heeft. Het komt zeer regelmatig voor dat de woede-aanvallen al direct na het eerste gesprek stoppen. Hieronder staan een aantal verhalen van cliënten die deze training hebben gevolgd.

Wat mijn cliënten zeggen

Mijn vrouw stelde me voor de keuze: je gaat iets aan je woede doen of we gaan uit elkaar. Nou, dan wil je wel veranderen. Ik heb in de training geleerd dat ik mijn werk mee naar huis nam. Als bewaker is het soms wel handig om even boos te worden, maar thuis werkt dat natuurlijk minder goed. Ik begrijp dat nu en heb andere manieren geleerd om met mijn vrouw te praten.

Mike (36) Bewaker

Ik had al een aantal sessies gevolgd bij een psycholoog. Die wilde het echter steeds over mijn jeugd hebben en de relatie met mijn ouders. Robert’s aanpak paste veel beter bij me en viel direct met de deur in huis: die woede-aanvallen van je kunnen echt niet en je moet er wat mee doen. Dat hebben we gedaan en ik merk vooral dat ik er heel ontspannen onder ben. Niets steeds boos hoeven zijn betekent voor mij een zoveel fijner leven.

Bas (45) Manager

Ik dacht echt dat ik mijn woede niet onder controle had, maar al zag ik dat dit niet het geval was. Op mijn werk was ik bijvoorbeeld nooit boos, terwijl ik thuis voortdurend met een kwaaie kop rondliep. Ik begrijp nu beter waar mijn boosheid vandaan komt en wat ik kan doen om er mee om te gaan. Mijn relatie met mijn man is echt een stuk beter nu.

Frederike (30) Marketing

Garantie

Ik weet dat deze training helpt en ik gun het je om je woede beter onder controle te krijgen. Tegelijkertijd begrijp ik het heus wel als je nog wat bedenkingen hebt. Bovendien zou ik het oprecht heel vervelend vinden als je iets van me kocht waar je achteraf spijt van krijgt.

Daarom biedt ik volledige garantie op het product. Als je na het volgen van deze training niet van je woede-aanvallen af bent, krijg je het volledige aankoopbedrag teruggestort. Je hoeft je niet te verantwoorden en deze garantie heeft geen termijn. Je kunt dus rustig de tijd nemen om te kijken of deze aanpak voor jou werkt.

Wat krijg je in deze training?

De beste behandelmethode voor woede-aanvallen

Direct toegang tot de hele training. Wekelijkse mails om je bij de les te houden. De training blijft altijd beschikbaar.

Persoonlijke begeleiding van mij via de email

Zes trainingsweken met vragenlijsten, video’s, oefeningen en uitleg

2 Bonussen:

Dagelijkse emailcursus

Twijfel je of je de training wel helemaal gaat volgen? Ben je bang dat je de eerste week doorleest en daarna niets meer volgt? Of ben je geen grote lezer en zie je er tegenop om een hele cursus te volgen.

Ook dan is deze training voor jou geschikt. Gedurende de hele training krijg je namelijk dagelijks korte mails, met praktische tips en motiverende teksten die je gaan helpen om de cursus ook echt af te maken.

Ebook Woede in Relaties

woede in relatiesSpeciaal voor mensen die vooral last hebben van woede tegenover hun partner, ouders of kinderen.

In het boek “Woede in Relaties” geven we je inzichten uit de relatietherapie die je kunnen helpen om woede te beteugelen tegenover de mensen die je het meest nabij zijn.

Nu: € 97,-
(Met een onbeperkte garantie, je hoeft alleen maar een email te sturen)

Veelgestelde vragen:

Vraag: Is deze training een vervanging van psychologische gesprekken?

Antwoord: Je kunt door de training te volgen een halt toeroepen aan je woede-aanvallen. Daarvoor heb je over het algemeen niet nog gesprekken nodig met een psycholoog. Bovendien kun je altijd vragen aan mij stellen als je ergens niet uitkomt.

Als je toch behoefte hebt aan een intensiever traject, kun je alsnog onder begeleiding van een psycholoog met deze aanpak aan de slag. Wij hebben psychologen door heel Nederland.

Vraag: hoelang duurt het voordat ik van mijn woede af ben?

De meeste mensen geven aan dat ze direct na de eerste week al een grote afname zien van de hoeveelheid woede-aanvallen die ze hebben.

Het heeft over het algemeen wat meer tijd nodig voordat de gevoelens van boosheid afnemen, maar uiteindelijk zul je ook daar het verschil gaan zien tegen de tijd dat je de training hebt afgerond.

Vraag: hoe ziet de training er uit?

Elke week krijg je via het ledenportaal toegang tot een nieuwe onderdeel van de training. Dit is een pagina die bestaat uit video’s, vragenlijsten, oefeningen en tekst.

Alles is erop gericht om je beter om te laten gaan met je woede-aanvallen. Je leest dus niet alleen de cursus, maar gaat ook met opdrachten aan de slag zodat je het geleerde ook echt in de praktijk kunt brengen.

Vraag: Hoe weet ik of deze cursus voor mij werkt?

Uit onderzoek blijkt dat de aanpak die ik in deze cursus volg. Dat blijkt ook uit de berichten die ik krijg van mensen die de training al gedaan hebben.

Mocht het toch zo zijn dat deze training jou niet helpt, dan krijg je gewoon je geld terug. Zo weet je zeker dat je niet in iets investeert waar je uiteindelijk geen profijt van hebt.

Bronnen:

  1. Amy Hyoeun Lee, Raymond DiGiuseppe, Anger and aggression treatments: a review of meta-analyses, Current Opinion in Psychology, Volume 19, 2018, Pages 65-74, https://doi.org/10.1016/j.copsyc.2017.04.004