Werkwijze

We kunnen de therapie van het IvPP kenmerken met een paar steekwoorden:

-persoonlijk

-wetenschappelijk onderbouwd

-effectief én efficiënt

Op deze pagina kun je meer lezen over die uitgangspunten

Persoonlijk

Psychologische behandelingen zijn altijd maatwerk. Geen klacht is hetzelfde, geen cliënt is hetzelfde en geen probleem is hetzelfde. Daarom is elke behandeling weer een uniek traject dat we toesnijden op jouw situatie.

Uit onderzoek naar de werkzaamheid van psychologische behandelingen blijkt duidelijk dat de band die je met je psycholoog hebt, een belangrijk effect heeft op de werkzaamheid van het traject. Daar besteden wij dan ook uitgebreid aandacht aan tijdens het intakegesprek.

Wetenschappelijk onderbouwd

Psychologie is een moeilijk vak om te onderzoeken. Wat er “tussen je oren” speelt is moeilijk te vatten in cijfers en algemeen geldende wetten. Toch geloven we dat we een hoop op kunnen steken van wetenschappelijk onderzoek en we baseren onze behandelingen dan ook zoveel mogelijk op protocollen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke kennis.

Onze psychologen zijn goed op de hoogte van de laatste stand van zaken uit het wetenschappelijk onderzoek. We weten welke behandelmethodes de beste resultaten geven en wat voorgeschreven is voor elke specifieke klacht. Die kennis passen we vervolgens toe zonder daarbij jouw unieke situatie uit het oog te verliezen. We gaan uit van wat we uit het onderzoek weten, maar uiteindelijk geldt alleen wat voor jou werkt.

Digitaal ondersteund

In de begeleiding van cliënten met stressklachten, depressieve gevoelens en angst gerelateerde problematiek, maken we zo nodig gebruik van een online leeromgeving. Dit portaal biedt online therapie aan op hoog niveau. De trainingen bestaan uit teksten, oefeningen en vragenlijsten en bieden ondersteuning aan de gesprekken.

Het is niet noodzakelijk om de online training te volgen en de online training is ook niet leidend in de behandeling. De ervaring leert echter dat een behandeling ondersteund met online therapie helpt om de trajecten sneller te doen verlopen. Daarnaast geven de cliënten aan dat de trainingen toegankelijk zijn en een meerwaarde bieden.

Effectief en efficiënt

Een goede therapie werkt niet alleen, maar werkt ook zo snel mogelijk. Een langdurige psychotherapie heeft wellicht een groot effect, maar het is wel een langdurige behandeling die alleen daardoor al voor veel mensen niet bereikbaar is. Langdurige psychotherapie is echter niet noodzakelijk om een groot effect te bereiken.

Wij zoeken naar de juiste verhouding van snel en goed en behandelen zo kort als mogelijk. Indien er meer sessies nodig zijn of specialistische zorg die wij  niet kunnen bieden dan zoeken we samen met je naar een oplossing of helpen we je met een doorverwijzing.

Daarnaast hebben we geen wachtlijst en kunnen we binnen 5 werkdagen al de eerste afspraak maken. Met die werkwijze zorgen we ervoor dat onze cliënten snel weer de oude zijn.

Direct beginnen?

Wil je direct met je behandeling beginnen? Neem dan gerust contact op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.