Stress Onder Controle Ebook

Stress is op dit moment waarschijnlijk een van de meest voorkomende psychologische klachten. Als je stress onder controle wilt krijgen, vergt dat een aanpak die op lichaam en geest werkt en bovendien gemakkelijk te volgen is. Je hebt het immers al druk genoeg.

In dit gratis ebook leer je drie gemakkelijk te volgen strategieën die je kunnen helpen om je stress op korte termijn weer onder controle te krijgen.

Je kunt het ebook downloaden door hier te klikken of door op de afbeelding te klikken.

Direct aan de slag? Lees hieronder verder over de training “Stress Onder Controle”

Online Training

Stress Onder Controle

Grip op stress in lichaam en geest

Wetenschappelijk onderbouwd Zonder medicatie Persoonlijke ondersteuning

Wil jij minder last hebben van stress zonder te moeten inleveren op je prestaties? Volg dan onze unieke training met aandacht voor lichaam én geest. Speciaal voor mensen die weinig tijd hebben om hun stress aan te pakken.

Heb jij last van:

 • vermoeidheid die niet meer weg lijkt te gaan na een nacht slaap
 • lichamelijke spanning die er voor zorgt dat je steeds “aan” lijkt te staan
 • een opgejaagd gevoel en moeite om je te concentreren
 • angstige gevoelens die zonder duidelijke reden opduiken

Dan heb je waarschijnlijk last van teveel stress.

Daarmee ben je in goed gezelschap want in 2019 hadden 1,3 miljoen mensen last van stressklachten.

Het is vaak moeilijk om hier weer vanaf te komen. Stress zorgt er immers voor dat je moeite hebt om je te concentreren. Dat maakt het moeilijk om je gedrag te veranderen.

Mensen lopen dan daarom vaak gewoon door met hun stressklachten met overspannenheid of burnout als gevolg.

Laat het niet zover komen, want in dat geval ben je snel enkele weken tot zelfs maanden verder. Uit onderzoek blijkt bovendien dat burnout blijvende schade aan je functioneren kan veroorzaken.

Kies in plaats daarvan voor onze totaalaanpak die specifiek is vormgegeven om in kleine stappen een groot resultaat te geven.

Even voorstellen…

Ik ben Robert Haringsma, inmiddels 15 jaar werkzaam als psycholoog. Ik heb zelf behandelingen gedaan voor stressklachten en heb ook een psychologenpraktijk aangestuurd.

Daar werkten we met verschillende professionals aan de behandeling van stressklachten. We werkten destijds met een psychologen, fysiotherapeuten, coaches en een haptonoom.

Ik vond het leuk om al die vakgebieden te leren kennen om zo te zien wat er allemaal nodig is om stress aan te pakken. Samen hebben we uiteindelijk een aanpak gevonden die echt resultaat gaf. Om die aanpak voor een breder publiek beschikbaar te maken, heb ik deze online training ontwikkeld.

Inmiddels ben ik vooral een online psycholoog. Inmiddels hebben mijn trainingen al ruim 10.000 deelnemers. Dat is ongeveer 10x zoveel als ik vroeger met een team van 15 collega’s behandelde. Ik heb dan ook ruim voldoende mogelijkheid gehad om te ontdekken wat wel en niet werkt bij de online aanpak van stress.

De oorzaak van je stressproblemen

Stress is op zich een prachtig iets. Het helpt je om in belangrijke situaties extra scherp te zijn.

Stress is op zich dan ook geen probleem. Het wordt pas een probleem als je de stress niet meer uit kunt zetten.

Als dat gebeurt, blijft je stresssysteem maar doorwerken waardoor het “oververhit” raakt. Dat zorgt voor allerlei nare lichamelijke klachten als spanning, angst, vermoeidheid, lusteloosheid etc.

Op lange termijn kan het ook zorgen voor:

 • een slechter immuumsysteem
 • slechtere prestaties
 • chronische pijnklachten

Die oververhitting van je stresssysteem heeft drie oorzaken:

 • De omstandigheden zijn vaak te overweldigend en vragen teveel van je. Een aanpak van stress begint altijd met het in kaart brengen van je uitdagingen.
 • Je geest maakt dat je gevangen blijft in je stressvolle gedrag. Je vindt het moeilijk om los te laten, vindt alles belangrijk en blijft maar piekeren over je problemen.
 • Je lichaam ziet geen mogelijkheden meer om te ontspannen en bij te tanken. Het blijft maar doorwerken en raakt daardoor oververhit.

De Stresscirkel

De aanpak die we in deze training volgen is logisch en intuïtief. De training is er vooral op gericht om meer evenwicht te krijgen tussen inspanning en ontspanning. Dat doe je niet door nog meer dingen toe te voegen aan je to do list, maar vooral door vaker even helemaal niets te doen.

Toch is het voor mensen met stress lastig om dit zelfstandig te vorm te geven.

Stress is nu eenmaal een slechte raadgever voor de lange termijn.

Stress is perfect om je te beschermen tegen direct gevaar, maar absoluut waardeloos om je voor te bereiden om het hedendaagse bestaan. Daar is er namelijk bijna nooit sprake van direct gevaar. Er zijn echter wel talloze uitdagingen die maanden zo niet jaren duren. En dus ook lange tijd voor stress kunnen zorgen als je daar niet zorgvuldig mee omgaat.

Deze training is dus een concrete, stap voor stap aanpak om effectiever te werken waar het nodig is en tegelijkertijd beter te ontspannen waar het kan.

De voordelen van online

De behandeling van stress heeft een aanpak voor de lange termijn nodig. Het is er één van kleine stapjes.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat je er dagelijks aandacht aan besteedt. Als je aandacht even verslapt, neemt je stress weer de overhand.

Deze training is vormgegeven volgens wekelijkse modules en dagelijkse mails. In de wekelijkse modules krijg je meer kennis over je stress. In de mails vertalen we dit naar de praktijk.

Zo doe je dagelijks een stap naar een meer ontspannen bestaan.

De training vraagt niet meer dan 15 minuten per dag van je.

Deze aanpak is specifiek ontwikkeld voor mensen die nu heel gestresst zijn en nauwelijks tijd voor zichzelf kunnen vrijmaken.

Opzet van de Training

Week 1: Je stress leren kennen

Voordat je wat kunt doen aan je stress, is het belangrijk om te weten waar deze vandaan komt. Welke omstandigheden maken jou gestresst? En wat ga je doen als je een gestresst gevoel hebt. Je ontdekt hoe stress jouw leven regeert.

Week 2: Stressvol denken

Wat maakt dat jij altijd maar aan het rennen bent? Ligt dat echt aan de omstandigheden, of komt het ook door jouw manier van denken. We kijken hier specifiek naar perfectionisme, please gedrag en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Week 3: Stress in je lichaam

Stress heeft lichamelijke gevolgen en bij langdurige stress is het lichaam vaak moeilijk af te remmen. Met behulp van simpele ontspanningsoefeningen helpen we je om de stopknop op je lichaam te vinden. Zo leer je weer wat het is om echt te ontspannen.

Week 4: Stressvol gedrag

Mensen die gestresst zijn gaan vaak allerlei dingen doen om die stress te verlichten. Vaak werkt dat wel op de korte termijn, maar niet op de lange termijn. Sterker nog, op de lange termijn werkt het vaak tegen je. Leer hoe je dit gedrag steeds vaker achterwege kunt laten.

Week 5: Timemanagement

Het is mogelijk om tegelijkertijd meer ontspannen te zijn en beter te presteren. Deze week leer je om prioriteiten te stellen en afleidingen uit de weg te gaan. Je leert “nee” zeggen en sturen op wat voor jou belangrijk is.

Week 6: Voorgoed ontspannen

Aan het eind van de training zul je een stuk meer ontspannen in het leven staan. De kunst is nu om dit op de lange termijn vol te houden. In de laatste week gaan we een plan maken om ook in de toekomst stressvrij te blijven.

Hoe gaat de training in zijn werk?

Je kunt vandaag nog meedoen aan de training door deze online aan te schaffen. Dat kun je doen met ideal, paypal of met creditcard.

Na betaling krijg je een email waarin je toegangsgegevens staan voor onze ledenomgeving. Hier vind je de module van week 1. Deze kun je dus direct na aanschaf starten.

Vervolgens krijg je elke ochtend om 07:00 onze dagelijkse mail. Veel mensen starten hun dag met deze mail.

De training blijft onbeperkt beschikbaar. Je kunt hem dus op je eigen tempo volgen en ook nog nalezen op een later moment.

Heb je vragen over de inhoud van je training of wil je dat wij met je meedenken? Dan kun je via de mail altijd vragen stellen aan onze psychologen.

Werkt deze training?

Stel dat ik een pil voor je had die je direct van je stressklachten af zou helpen. Wat zou je daar voor willen betalen? Een behoorlijk bedrag denk ik. In vergelijking daarmee is deze training enorm goedkoop. Alleen, hoe weet je nu of deze training die “magische pil” is?

Allereerst is er het wetenschappelijke onderzoek. Op basis van Nederlands onderzoek blijkt dat een totaalaanpak zoals we in deze training geven beter werkt dat de standaardaanpak. 1 De resultaten van deze aanpak blijven ook na veertien maanden nog bestaan. Er is onderzoek naar online trainingen en daar blijkt vooral dat het werken met dagelijkse emails goed werkt 2

Daarnaast kan ik je op basis van mijn praktijkervaring vertellen dat de training effect heeft. Feedback die ik krijg is dat deelnemers nu eindelijk begrepen hoe hun stress hun leven heeft bepaalt de afgelopen jaren. Van bijna iedereen hoor ik bovendien hoe prettig is dat de training niet alleen bestaat uit dingen doen, maar vooral ook uit dingen laten.

Wat de deelnemers zeggen:

Beste Robert,

Ik stond eigenlijk op het punt om vrij te nemen van mijn werk omdat ik zo enorm moe was. Ik besloot om eerste deze training te proberen en dat heeft me er weer helemaal bovenop geholpen!

Voor mij was vooral de eerste module belangrijk. Ik merkte dat ik mezelf eigenlijk de hele dag op zat te jagen. Niet mijn baas of mijn kinderen, maar ikzelf was de oorzaak van die constante stress.

Ontdekken dat ik zelf ook nog meetel en dat ik mijn eigen pad mag volgen was zo bevrijdend. Ik doe nu echt een stuk minder, maar wat ik doe telt zoveel meer mee. Ik vind het heerlijk!

Dank voor je mail! Leuk dat je nog even navraagt hoe het gaat.

Eigenlijk gaat het heel goed. Ik ben blij dat ik de cursus aangeschaft heb. Ik heb er misschien al twintig laten schieten op facebook, maar dit sprak om op de een of anderen manier direct aan.

Vooral dat het makkelijk te volgen is voor gestresste mensen zoals ik 😉 sprak me aan. En het was inderdaad best wel makkelijk.

Bij sommige onderwerpen moest ik mezelf wel echt even in de spiegel aankijken, maar dat was ook wel nodig. Uiteindelijk voel ik me nu een heel stuk beter en meer ontspannen. Ik kan er weer tegenaan (maar niet teveel!)

Even een korte mail naar aanleiding van de eerste week. Ik vind het een erg duidelijk verhaal! Er zijn behoorlijk wat kwartjes gevallen.

Sommige dingen waren eigenlijk wel duidelijk, maar ik kwam er gewoon helemaal niet meer aan toe om hier aan te denken. Dit was de juiste hulp op het juiste moment.

Ik heb je training aangeschaft omdat je 100% garantie geeft, maar ik geloofde er eerlijk gezegd niet echt in. Ik heb dan ook niet zo heel veel gedaan, maar puur op basis van de mails is mijn omgang met stress echt 180 graden verandert.

De complimenten dus van een kritische deelnemer!

Garantie

Ik weet dat deze training helpt en ik gun het je om je stress beter onder controle te krijgen. Tegelijkertijd begrijp ik het heus wel als je nog wat bedenkingen hebt. Bovendien zou ik het oprecht heel vervelend vinden als je iets van me kocht waar je achteraf spijt van krijgt.

Daarom biedt ik volledige garantie op de training. Als je na het volgen van deze training niet minder stressklachten hebt, krijg je het volledige aankoopbedrag teruggestort. Je hoeft je niet te verantwoorden en deze garantie heeft geen termijn. Je kunt dus rustig de tijd nemen om te kijken of deze aanpak voor jou werkt.

Wat krijg je in deze training?

De beste aanpak om je stress onder controle te krijgen

Direct toegang tot de hele training. Wekelijkse mails om je bij de les te houden. De training blijft altijd beschikbaar.

Persoonlijke begeleiding van mij via de email

Zes trainingsweken met vragenlijsten, video’s, oefeningen en uitleg

3 Extra’s:

Minicursus Natuurlijk Slapen

Gebaseerd een van onze andere trainingen: Natuurlijk Slapen.

In deze minicursus leer je de overeenkomsten tussen de behandeling van slaap en stress.

Mensen met slaapklachten doen vaak van alles om te kunnen slapen. Dit terwijl ze eigenlijk juist niet zoveel moeten doen.

Met eenvoudige tips leer je om binnen een paar dagen weer een stuk beter te slapen.

Normale prijs 127,- euro

Meditatiesessies gericht op ontspanning

Wil je altijd al beginnen met mediteren, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer?

Met behulp van onze geleide meditaties kun je nu op een eenvoudige, toegankelijke manier van start gaan. Met meditaties die specifiek gericht zijn op de omgang met stress.

Meditatie-ervaring is niet nodig en je kunt ze simpelweg beluisteren op je telefoon.

Normale prijs 35,- euro

Ebook lichamelijke energie

Een compleet voeding en sportschema dat is bedoeld om meer energie te krijgen.

Géén inspannende trainingsschema’s en moeilijke diëten, maar makkelijk te volgen tips die voor iedereen toepasbaar zijn.

Normale prijs 27,- euro

Alleen de extra’s zijn al bijna 200,- euro waard. Tel daar nog een programma van zes weken bij op, mét ondersteuning van een psycholoog en je komt snel op een bedrag van rond de 1000,- euro.

Dit programma is echter geen 1000,- maar: € 127,-
(Met een onbeperkte garantie, je hoeft alleen maar een email te sturen)

Veelgestelde vragen:

Vraag: Is deze training een vervanging van psychologische gesprekken?

Antwoord: Je kunt door de training te volgen beter leren omgaan met je stress. Daarvoor heb je over het algemeen niet nog gesprekken nodig met een psycholoog. Bovendien kun je altijd vragen aan mij stellen als je ergens niet uitkomt.

Als je toch behoefte hebt aan een intensiever traject, kun je alsnog onder begeleiding van een psycholoog met deze aanpak aan de slag. Wij hebben psychologen gespecialiseerd in de behandeling van stress door heel Nederland.

Vraag: hoelang duurt het voordat ik me meer ontspannen voel?

De meeste mensen geven aan dat ze direct na de eerste week al een grote afname zien van de hoeveelheid stress die ze hebben.

Toch zal het daarna nog wel even duren voordat je op een gezond niveau bent uitgekomen.

Ik begrijp dat je er vandaag nog vanaf wil, maar die houding is nu net wat je zoveel stress bezorgt heeft. Geef jezelf dus de tijd om met kleine stappen naar resultaat toe te werken.

Vraag: hoe ziet de training er uit?

Elke week krijg je via het ledenportaal toegang tot een nieuwe onderdeel van de training. Dit is een pagina die bestaat uit video’s, vragenlijsten, oefeningen en tekst.

Alles is erop gericht om je beter om te laten gaan met je stress Je leest dus niet alleen de cursus, maar gaat ook met opdrachten aan de slag zodat je het geleerde ook echt in de praktijk kunt brengen.

Om je daarbij te ondersteunen krijg je een dagelijkse mail.

Vraag: Hoe weet ik of deze cursus voor mij werkt?

Uit onderzoek blijkt dat de aanpak die ik in deze cursus volg. Dat blijkt ook uit de berichten die ik krijg van mensen die de training al gedaan hebben.

Mocht het toch zo zijn dat deze training jou niet helpt, dan krijg je gewoon je geld terug. Zo weet je zeker dat je niet in iets investeert waar je uiteindelijk geen profijt van hebt.

Volgens mij zijn er drie opties:

 1. Niets doen: dit kan in heel veel gevallen helemaal prima zijn. Stress hoort bij het leven en is lang niet voor iedereen een probleem. Als je besluit om er mee te (leren) leven is dat oprecht helemaal prima.
 2. Zelf wat proberen: Er is enorm veel informatie beschikbaar, ook over het omgaan met stress. Je kunt zelf proberen om deze te filteren in zinvol en niet zinvol om vervolgens te gaan experimenteren. Dit is vaak een lange en ingewikkelde weg. Iets waar je nu eigenlijk juist geen tijd voor hebt.
 3. Direct aan de slag gaan: Een alternatief is dit programma aan te schaffen waarin je stap voor stap wordt geleerd wat de juist aanpak is. Zo hoef je het wiel zelf niet uit te vinden en weet je dat je doet wat goed is. Mocht je toch niet tevreden zijn, krijg je je geld weer terug.

Bronnen:

 1. Versteeg, A. & Verbraak, Marc. (2002). De effecten van de behandeling van burn-out. Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. 10. 171-177. 10.1007/BF03073741.
 2. Ruwaard, Jeroen & Lange, Alfred & Bouwman, Manon & Broeksteeg, Janneke & Schrieken, Bart. (2007). E‐Mailed Standardized Cognitive Behavioural Treatment of Work‐Related Stress: A Randomized Controlled Trial. Cognitive behaviour therapy. 36. 179-92. 10.1080/16506070701381863.