Online Training

Wil jij eindelijk weer eens echt kunnen ontspannen?

Transformeer in zes weken je stressysteem, zodat je goed blijft presteren én optimaal kunt ontspannen.

100% online | 1200+ deelnemers per jaar

Robert HaringsmaDoor: Robert Haringsma

Steeds maar stress in je hoofd en in je lijf en geen manier vinden om dat even uit te zetten. Ik weet hoe vermoeiend dat is.

Je weet dat je niet goed bezig bent, maar je hebt geen idee hoe je het anders moet aanpakken. Natuurlijk vind je het belangrijk om goed voor jezelf zorgen, maar er is nog zoveel te doen!

Wanneer je jezelf eindelijk een keer ontspanning gunt, lijkt het alsof je lichaam gen je hoofd gewoon door blijven draaien. Het lijkt dan verleidelijk om maar weer aan het werk te gaan. Maar voor je het weet ben je weer uitgeput door weer een volle dag waarin je weer continu aan het werk bent geweest.

Stress is zo een vicieuze cirkel waar je maar niet uit lijkt te kunnen komen. Ontspanning maakt je gek genoeg alleen maar meer gespannen omdat er zoveel blijft liggen. Maar als je gaat werken aan al die taken, lijkt het wel alsof er steeds meer bijkomt… Hoe kom je hier ooit uit?

Herken jij deze klachten:

Vermoeidheid die niet verdwijnt na een goede nachtrust

Lichamelijke spanning waardoor je altijd “aan” lijkt te staan

Moeite met concentreren en een opgejaagd gevoel

Angstige en neerslachtige gevoelens zonder duidelijke reden

Moeite om nog te genieten van het leven

Als dat het geval is, ben je niet alleen. In 2019 hadden maar liefst 1,3 miljoen mensen last van stressklachten. Bij veel mensen blijft dit lange tijd aanhouden omdat ze niet direct ingrijpen. Het is dan ook niet gek dat bijna 300.000 mensen in datzelfde jaar last kreeg van een burnout.

Laat het niet zover komen, want met een burnout ben je snel enkele maanden tot zelfs jaren onder de pannen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat burnout blijvende schade aan je functioneren kan veroorzaken.

Ik wil eerlijk tegen je zijn: als jij nu last hebt van overmatige stress, is het hoog tijd om in actie te komen!

Hoe je van je stressproblemen af kunt komen

(en waarom dat nu niet lukt)

Iedereen voelt zich wel eens gestrest en dat is helemaal niet erg. Stress helpt je om extra scherp te zijn in belangrijke situaties. Maar als je stress niet meer “uit kunt zetten”, wordt het wél een groot probleem.

Als dat gebeurt, blijft je stresssysteem maar doorwerken waardoor het “oververhit” raakt. Dat zorgt voor allerlei nare lichamelijke klachten zoals spanning, angst, vermoeidheid en lusteloosheid.

Het is dus de kunst om inspanning en ontspanning af te wisselen. Dat klinkt logisch, toch? Eigenlijk heel simpel!

Ik denk dat ik al weet wat je nu denkt: gemakkelijker gezegd dan gedaan!

En daar heb je helemaal gelijk in. Als je jouw stresssysteem weer onder controle wilt krijgen, moet je namelijk aandacht besteden aan deze drie pijlers onder je functioneren:

 • Je handen: door simpelweg minder te doen, kun je direct meer rust ervaren
 • Je hoofd: hoe je denkt over situaties maakt je gestresst en je gedachten zorgen ervoor dat je teveel gaat doen
 • Je hart:  alleen als je je lichaam tot rust weet te krijgen, kun je echt gaan ontspannen

Als je niet aan al deze pijlers werkt, is de kans groot dat je blijft hangen in de vicieuze cirkel die je stress steeds erger maakt.

En misschien denk je nu dat dit een hele kluif is. Toch hoeft het niet ingewikkeld te zijn, als je maar weet hoe je het doet.

Bovendien hoef je niet alles in één keer te veranderen. Het unieke aan deze online aanpak is dat je dagelijks een kleine stap zet. Na zes weken levert dat een grote verandering op.

En het mooie is: het ontwikkelen van deze nieuwe vaardigheden hoeft niet meer dan een kwartiertje per dag te kosten.

Even voorstellen…

Ik ben Robert Haringsma, inmiddels 15 jaar werkzaam als psycholoog. Ik heb zelf behandelingen gegeven aan mensen met stressklachten en heb ook een psychologenpraktijk aangestuurd.

Daar werkten we met psychologen, fysiotherapeuten, coaches en een haptonoom aan de stressproblemen van onze cliënten.

Door het samenwerken in dat team, heb ik ontdekt dat een behandeling pas echt aanslaat wanneer al die disciplines samenwerken. Samen hebben we uiteindelijk een aanpak gevonden die echt resultaat gaf. Om die aanpak voor een breder publiek beschikbaar te maken, heb ik deze online training ontwikkeld.

Inmiddels ben ik vooral een online psycholoog. Mijn online trainingen hebben gezamenlijk ruim 10.000 deelnemers. Dat is ongeveer 10x zoveel als ik vroeger met een team van 15 collega’s behandelde. Ik heb dan ook ruim voldoende mogelijkheid gehad om te ontdekken wat wel en niet werkt bij een online aanpak als deze.

De training “Stress onder controle” is het afgelopen jaar gevolgd door ruim 1000 deelnemers, en met succes.

Wat de deelnemers zeggen:

Beste Robert,

Ik stond eigenlijk op het punt om vrij te nemen van mijn werk omdat ik zo enorm moe was. Ik besloot om eerste deze training te proberen en dat heeft me er weer helemaal bovenop geholpen!

Voor mij was vooral de eerste module belangrijk. Ik merkte dat ik mezelf eigenlijk de hele dag op zat te jagen. Niet mijn baas of mijn kinderen, maar ikzelf was de oorzaak van die constante stress.

Ontdekken dat ik zelf ook nog meetel en dat ik mijn eigen pad mag volgen was zo bevrijdend. Ik doe nu echt een stuk minder, maar wat ik doe telt zoveel meer mee. Ik vind het heerlijk!

Dank voor je mail! Leuk dat je nog even navraagt hoe het gaat.

Eigenlijk gaat het heel goed. Ik ben blij dat ik de cursus aangeschaft heb. Ik heb er misschien al twintig laten schieten op facebook, maar dit sprak om op de een of anderen manier direct aan.

Vooral dat het makkelijk te volgen is voor gestresste mensen zoals ik 😉 sprak me aan. En het was inderdaad best wel makkelijk.

Bij sommige onderwerpen moest ik mezelf wel echt even in de spiegel aankijken, maar dat was ook wel nodig. Uiteindelijk voel ik me nu een heel stuk beter en meer ontspannen. Ik kan er weer tegenaan (maar niet teveel!)

Even een korte mail naar aanleiding van de eerste week. Ik vind het een erg duidelijk verhaal! Er zijn behoorlijk wat kwartjes gevallen.

Sommige dingen waren eigenlijk wel duidelijk, maar ik kwam er gewoon helemaal niet meer aan toe om hier aan te denken. Dit was de juiste hulp op het juiste moment.

Ik heb je training aangeschaft omdat je 100% garantie geeft, maar ik geloofde er eerlijk gezegd niet echt in. Ik heb dan ook niet zo heel veel gedaan, maar puur op basis van de mails is mijn omgang met stress echt 180 graden verandert.

De complimenten dus van een kritische deelnemer!

De voordelen van deze online training

 

In deze training krijg je elke week een masterclass over één onderdeel van je omgang met stress.

Daarin krijg je één simpele, impactvolle oefening die je gaat helpen om beter met je stress om te kunnen gaan. Ik heb die oefeningen gekozen die het meest impact hadden op mijn cliënten.

Dagelijks krijg je bovendien van mij een email om je daarbij te ondersteunen en je gemotiveerd te houden.

Vragen kun je per mail stellen. Het is daardoor bijna 1 op 1 training, en je zult dan ook met sprongen vooruit gaan.

Veel van onze deelnemers geven aan dat deze aanpak beter voor hun gewerkt heeft dan de therapie die ze eerder gevolgd hebben.

Ik vind dat ook wel logisch, want de behandeling van stress heeft een aanpak voor de lange termijn nodig. Die aanpak is er één van kleine stapjes.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat je er dagelijks aandacht aan besteedt. Als je aandacht even verslapt, neemt je stress gemakkelijk weer de overhand.

Therapie is wekelijks een uur, deze training houdt je dagelijks bij de les.

Ook is het met therapie altijd maar afwachten of je een goede therapeut treft.  In deze training krijg je daarentegen 15 jaar ervaring en feedback van 1000 deelnemers samengevat in een duidelijke en rechtdoorzee aanpak. Je weet dus zeker dat je een professionele, betrouwbare methode volgt.

Een methode die er op  gericht is om zo eenvoudig en toegankelijk als mogelijk te zijn en tegelijkertijd effectief en impactvol.

De totale investering van tijd per dag is niet meer dan 15 minuten.

Zo kun je met minimale inspanning grote sprongen maken.

Zo krijg jij je stress onder controle

Pijler 1:

Het heft in handen nemen

In een brandend huis kun je nooit ontspannen. In de eerste week neem je daarom direct de controle over je leven door ruimte te maken in je agenda. Dit maakt al meer ontspannen én creeërt vrijheid om te werken aan jezelf.

Je ontdekt hier:

 • Welke activiteiten je stress geven
 • Welke bezigheden juist energie opleveren
 • Hoe een goede planning rust oplevert
 • Wat niet meer hoeft, wat minder kan en wat anderen kunnen doen
 • Hoe je plezier kan halen uit rust

Door dit onderdeel van de training:

 • Kun je direct meer ontspannen
 • Ontstaat er ademruimte in je hoofd waardoor je kunt gaan werken aan een ontspannen bestaan
 • Heb je het gevoel dat je overzicht hebt op wat je te doen staat
 • Krijg je plezier in het “niet doen” en “nee zeggen”
 • Wordt het direct helder waarom je geneigd bent om teveel te doen

Eén vergelijkbare sessie met een “planningscoach” kost: 83,-

Pijler 2:

Rust in je hoofd krijgen

Als je goed bent in rampgedachten, zul je altijd veel stress ervaren. En als je denkt dat je niet goed genoeg bent, zul je uit schuldgevoel steeds extra taken op je nemen. Je hoofd bepaalt dus in belangrijke mate hoeveel stress je ervaart.

Je ontdekt hier:

 • Welke gedachten je stress veroorzaken of in stand houden
 • Of je last hebt van perfectionisme, faalangst of pleasegedrag
 • Wat je kunt doen om je negatieve gedachten te veranderen of te negeren
 • Hoe je kunt gaan geloven dat je de situatie onder controle hebt
 • Welke gedachten helpen om positief over je stress te gaan denken

Door dit onderdeel van de training:

 • Krijg je meer “rust in je hoofd”
 • Ga je duidelijker zien hoe jouw denken je stress veroorzaakt (en niet alleen je situatie)
 • Reken je af met “denkgewoonten” die stressverhogend zijn en leer je ontspannen te denken
 • Durf je meer op je eigen kompas te gaan varen

Eén sessie cognitieve therapie kost normaal: 147,-

Pijler 3:

Leven vanuit je hart

Uiteindelijk loopt je hoofd achter je lichaam aan. Als je lichaam gestresst, angstig en op zijn hoede is, kan daar geen denken tegenop. Door je hart tot rust te brengen maak je jezelf een ontspannen basishouding eigen.

Je ontdekt hier:

 • Hoe je je lichaam tot rust kan brengen
 • Waar in je lijf ontontdekte bronnen van spanning zitten
 • Of je lichaam in vecht, vlucht of bevries-stand zit
 • Hoe je lichaam je gedachten beïnvloed
 • Wat je kunt doen om meer te leven vanuit je hart

Door dit onderdeel van de training:

 • Leer je de “ontspan” knop van je lichaam indrukken
 • Zul je een gevoel van vrijheid ervaren dat opkomt als je even niet meer denkt aan je uitdagingen in de toekomst of fouten uit het verleden.
 • Wordt het gemakkelijker om gezond gedrag vol te houden en zo goed voor je lichaam te zorgen
 • Heb je veel minder last van continue waakzaamheid en opgejaagdheid

Een vergelijkbare online yogacursus kost: 157,-

Deze resultaten kun je verwachten:

 • Een simpeler en meer ontspannen bestaan.
 • Meer presteren omdat je beter kunt focussen en alleen aan de hoofdzaken werkt.
 • Minder druk die jij jezelf oplegt. Relaxter in het leven durven staan.
 • Rust in je lichaam terugvinden. Minder last van allerlei rare, onverklaarbare pijntjes en kwaaltjes.
 • Meer tijd hebben voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn
 • Niet meer de hele tijd last van piekerengedachten
 • Meer aandacht voor je familie, gezin en/of partner
 • Het gevoel hebben dat jij regie hebt over je leven

Je gaat weer het gevoel krijgen dat jij de baas bent over je leven…

Samengevat:

Door rigoureus te kiezen voor wat voor jou belangrijk is, kun je gemakkelijker de hoofd- en de bijzaken van je leven onderscheiden.

Daardoor ga je beter presteren op de hoofdzaken en stop je met piekeren over de bijzaken.

Bovendien hou je meer tijd over om te ontspannen leer je bovendien hoe je dat op een goede manier doet.

Dat zorgt ervoor dat angst, spanning en lichamelijke kwaaltjes voorgoed verleden tijd zijn.

Hoe gaat het nu in zijn werk?

Je kunt vandaag nog meedoen aan de training door deze online aan te schaffen. Dat kun je doen met ideal of met je creditcard.

Na betaling krijg je een email waarin je toegangsgegevens staan voor onze ledenomgeving. Hier vind je de masterclass van week 1. Deze kun je dus direct na aanschaf starten.

Vervolgens krijg je elke ochtend om 07:00 onze dagelijkse mail. Veel mensen starten hun dag met deze mail.

De training blijft onbeperkt beschikbaar. Je kunt hem dus op je eigen tempo volgen en ook nog nalezen op een later moment.

Heb je vragen over de inhoud van je training of wil je dat wij met je meedenken? Dan kun je via de mail altijd vragen stellen aan onze psychologen.

Werkt deze training?

Stel dat ik een pil voor je had die je direct van je stressklachten af zou helpen. Wat zou je daar voor willen betalen? Een behoorlijk bedrag denk ik. In vergelijking daarmee is deze training enorm goedkoop. Alleen, hoe weet je nu of deze training die “magische pil” is?

Allereerst is er het wetenschappelijke onderzoek. Op basis van Nederlands onderzoek blijkt dat een totaalaanpak zoals we in deze training geven beter werkt dat de standaardaanpak. 1 De resultaten van deze aanpak blijven ook na veertien maanden nog bestaan. Er is onderzoek naar online trainingen en daar blijkt vooral dat het werken met dagelijkse emails goed werkt 2

Daarnaast kan ik je op basis van mijn praktijkervaring vertellen dat de training effect heeft. Feedback die ik krijg is dat deelnemers nu eindelijk begrepen hoe hun stress hun leven heeft bepaald de afgelopen jaren. Van bijna iedereen hoor ik bovendien hoe prettig is dat de training niet alleen bestaat uit dingen doen, maar vooral ook uit dingen laten.

Wat de deelnemers zeggen:

Dank voor je mail. Hij kwam mooi op tijd want ik wilde je al laten weten dat de training voor mij heel goed gewerkt heeft. Ik had al eerder het een en ander geprobeerd, maar dat werkte altijd maar even.

Nu ik zes weken stap voor stap mijn gewoonten rondom stress heb veranderd, zie ik pas echt verandering. Ik voel me gedurende de dag veel meer ontspannen en ik heb minder last van angst en allerlei piekergedachten. Ik moet er wel echt op letten dat ik mijn lichaam rustig hou, maar met de oefeningen uit week 3 lukt dat gelukkig.

Fijn dat ik je kan blijven mailen en dat de training beschikbaar blijft. Ik hoop je niet meer nodig te hebben, maar het is een goed gevoel om dit achter de hand te hebben. Bedankt!

Voor en na de training is bijna niet meer te herkennen. Ik denk nu achteraf wel eens: waar maakt ik me nu zo druk om? Ik herken steeds beter dat ik mezelf echt gek aan het maken was, zonder dat daar enige reden toe was. Mijn lichaam ging echt met me aan de haal. Gelukkig is dat nu gestopt.

Een bijzondere bijvangst is dat ik nu meer verdien! Ik heb mijn baas verteld dat ik niet meer gratis over ga overwerken en nu heeft hij aangeboden om me te betalen voor die uren. Zo dom dat ik het al die tijd voor niets heb gedaan! Maar natuurlijk ook zo fijn dat ik dat ingezien heb en nu wel betaald wordt voor wat ik waard ben.

Dag Robert,

Leuk dat je mailt!

De training is mij goed bevallen. Ik keek een beetje op om zes weken “aan de slag” te gaan, maar uiteindelijk ging het allemaal zo goed als vanzelf. Ik heb de mails gelezen en af en toe wat dingen aan mijn leven verandert en dat bleek al voldoende.

Mijn belangrijkste inzicht, dat ik niet bij mijn psycholoog vond, was dat de stress eerst lichamelijk is en daarna pas bij mijn hoofd komt. Als ik dus paniekerige gedachten krijg, is het eigenlijk al te laat en moet ik eerst tot rust komen en niet mezelf uit de put proberen te praten.

Ik heb er dus veel aan gehad en zal er zeker naar terugkeren als ik weer last heb van stressvolle perioden.

Wat krijg je in deze training?

Toen ik nog een psychologenpraktijk had, kostte ons stresstraject duizenden euro’s. De normale prijs van “Stress Onder Controle” is nog geen 227,- euro, dat is nog geen tiende van de prijs van een normaal traject.

Als je vandaag deze pagina leest, wil ik je echter een bijzonder aanbod doen. Niet alleen wil ik je een korting op de reguliere prijs geven, maar ik kan je ook nóg meer waarde bieden.

De aankomende weken doen we onderzoek naar de werkzaamheid van onze training. Hiervoor hebben we 200 deelnemers nodig in korte tijd. Je hoeft voor dit onderzoek niets te doen, we bekijken achter de schermen alleen hoe je de training gebruikt. Dit onderzoek is anoniem en wordt door mijzelf (Robert Haringsma) uitgevoerd.

Als bedankje voor je deelname aan dit onderzoek krijg je niet alleen 100,- euro korting, maar ook twee extra’s voor het werken aan je stress:

Minicursus Natuurlijk Slapen

Gebaseerd een van onze andere trainingen: Natuurlijk Slapen.

In deze minicursus leer je de overeenkomsten tussen de behandeling van slaap en stress.

Mensen met slaapklachten doen vaak van alles om te kunnen slapen. Dit terwijl ze eigenlijk juist niet zoveel moeten doen.

Met eenvoudige tips leer je om binnen een paar dagen weer een stuk beter te slapen.

Normale prijs 127,- euro

Meditatiesessies gericht op ontspanning

Wil je altijd al beginnen met mediteren, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer?

Met behulp van onze geleide meditaties kun je nu op een eenvoudige, toegankelijke manier van start gaan. Met meditaties die specifiek gericht zijn op het verminderen van stress.

Meditatie-ervaring is niet nodig en je kunt ze simpelweg beluisteren op je telefoon.

Normale prijs 35,- euro

Wat je kort samengevat krijgt:

De beste aanpak om je stress onder controle te krijgen

Direct toegang tot de hele training. Wekelijkse mails om je bij de les te houden. De training blijft altijd beschikbaar.

Persoonlijke begeleiding van mij via de email

Zes trainingsweken met vragenlijsten, video’s, oefeningen en uitleg

2 Extra’s: Minicursus Natuurlijk Slapen, Meditatiesessies gericht op ontspanning,  t.w.v. 163,- euro.

Dit programma is nu tijdelijk geen 227,- maar: € 127,-

Let wel, deze aanbieding is geldig voor de komende 200 deelnemers. Ik ga er vanuit dat we deze week voldoende deelnemers aan het onderzoek vinden

Garantie

Ik weet dat deze training helpt en ik gun het je om je stress beter onder controle te krijgen. Tegelijkertijd begrijp ik het heus wel als je nog wat bedenkingen hebt. Bovendien zou ik het oprecht heel vervelend vinden als je iets van me kocht waar je achteraf spijt van krijgt.

Daarom biedt ik volledige garantie op de training. Als je na het volgen van deze training niet minder stressklachten hebt, krijg je het volledige aankoopbedrag teruggestort. Je hoeft je niet te verantwoorden en deze garantie heeft geen termijn. Je kunt dus rustig de tijd nemen om te kijken of deze aanpak voor jou werkt.

Veelgestelde vragen:

Vraag: Is deze training een vervanging van psychologische gesprekken?

Antwoord: Je kunt door de training te volgen beter leren omgaan met je stress. Daarvoor heb je over het algemeen niet nog gesprekken nodig met een psycholoog. Bovendien kun je altijd vragen aan mij stellen als je ergens niet uitkomt.

Als je toch behoefte hebt aan een intensiever traject, kun je alsnog onder begeleiding van een psycholoog met deze aanpak aan de slag. Wij hebben psychologen gespecialiseerd in de behandeling van stress door heel Nederland.

Vraag: hoelang duurt het voordat ik me meer ontspannen voel?

De meeste mensen geven aan dat ze direct na de eerste week al een grote afname zien van de hoeveelheid stress die ze hebben.

Toch zal het daarna nog wel even duren voordat je op een gezond niveau bent uitgekomen.

Ik begrijp dat je er vandaag nog vanaf wil, maar die houding is nu net wat je zoveel stress bezorgt heeft. Geef jezelf dus de tijd om met kleine stappen naar resultaat toe te werken.

Vraag: hoe ziet de training er uit?

Elke week krijg je via het ledenportaal toegang tot een nieuwe onderdeel van de training. Dit is een pagina die bestaat uit video’s, vragenlijsten, oefeningen en tekst.

Alles is erop gericht om je beter om te laten gaan met je stress Je leest dus niet alleen de cursus, maar gaat ook met opdrachten aan de slag zodat je het geleerde ook echt in de praktijk kunt brengen.

Om je daarbij te ondersteunen krijg je een dagelijkse mail.

Als je vragen hebt over hoe je de training kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, kun je vragen stellen via de mail.

Vraag: Hoe weet ik of deze cursus voor mij werkt?

Uit onderzoek blijkt dat de aanpak die ik in deze cursus volg goed werkt om stress te verlagen. Dat blijkt ook uit de berichten die ik krijg van mensen die de training al gedaan hebben.

Mocht het toch zo zijn dat deze training jou niet helpt, dan krijg je gewoon je geld terug. Zo weet je zeker dat je niet in iets investeert waar je uiteindelijk geen profijt van hebt.

Volgens mij zijn er drie opties:

 1. Niets doen: dit kan in heel veel gevallen helemaal prima zijn. Stress hoort bij het leven en is lang niet voor iedereen een probleem. Als je besluit om er mee te (leren) leven is dat oprecht helemaal prima.
 2. Zelf wat proberen: Er is enorm veel informatie beschikbaar, ook over het omgaan met stress. Je kunt zelf proberen om deze te filteren in zinvol en niet zinvol om vervolgens te gaan experimenteren. Dit is vaak een lange en ingewikkelde weg. Iets waar je nu eigenlijk juist geen tijd voor hebt.
 3. Direct aan de slag gaan: Een alternatief is dit programma aan te schaffen waarin je stap voor stap wordt geleerd wat de juiste aanpak is. Zo hoef je het wiel zelf niet uit te vinden en weet je dat je doet wat goed is. Mocht je toch niet tevreden zijn, krijg je je geld weer terug.

Bronnen:

 1. Versteeg, A. & Verbraak, Marc. (2002). De effecten van de behandeling van burn-out. Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. 10. 171-177. 10.1007/BF03073741.
 2. Ruwaard, Jeroen & Lange, Alfred & Bouwman, Manon & Broeksteeg, Janneke & Schrieken, Bart. (2007). E‐Mailed Standardized Cognitive Behavioural Treatment of Work‐Related Stress: A Randomized Controlled Trial. Cognitive behaviour therapy. 36. 179-92. 10.1080/16506070701381863.