Skip to main content
search
0

Snurken is voor veel stelletjes een enorm vervelend probleem. Ongeveer een kwart van de vrouwen en ongeveer van de helft van de mannen snurkt. Natuurlijk allemaal niet even intens of luid, maar bij velen wel. Veel partners kunnen hierdoor niet slapen en verhuizen of zichzelf of hun partner naar de bank of logeerkamer. Gelukkig bestaan hier effectieve oplossingen voor die je snel kunt testen.

Wat kun je doen tegen snurken?

Op de lange duur helpen afvallen, sporten, niet roken en gezond eten. Wil jij echter direct van het vervelende gesnurk af, dan kan je beter een anti snurk middel proberen. Er bestaan veel verschillende middelen maar lang niet allemaal zijn effectief.

Ten eerste moet je weten of je een keel- of nasale snurker bent of een combinatie van beiden. Er zijn manieren om dit te testen maar het handigste is om de verschillende middelen uit te proberen. Hiervoor bestaan handige pakketjes waarin de verschillende middelen zitten.

De volgende 3 middelen worden door veel gebruikers als effectief ervaren:

1. Anti Snurk Beugel
De anti snurk beugel is bedoelt voor keelsnurkers. De werking is vrij eenvoudig. Tijdens het slapen ontspannen je spieren zich en zakt je onderkaak naar beneden. Hierdoor raakt de luchtweg in de keel afgeklemd en begint te trillen, dit is het irritante snurkgeluid. De anti snurk beugel zorgt ervoor dat tijdens het slapen je onderkaak in positie blijft en je de lucht weer vrijuit kan stromen.

Anti Snurk Pleisters

De anti snurk pleisters zijn bedoelt voor nasale snurkers. De pleister dient halverwege de neus horizontaal over de neus geplakt te worden. Hierdoor worden de neusvleugel lichtjes naar buiten getild. Hierdoor kan de lucht vrijer stromen en gaat de lucht dus niet trillen. Je krijgt hierdoor ook meer zuurstof binnen waardoor je dieper kan slapen. De anti snurk pleisters zijn ook goed te combineren met de anti snurk beugel.

3. Anti Snurk Neusspreiders

De anti snurk neusspreiders hebben het zelfde doel als de anti snurk pleisters. Echter worden deze inwendig gebruikt. De neuspreider bestaat uit twee buisjes die met een bruggetje met elkaar verbonden zijn. Voordeel van de buisjes ten opzichte van de anti snurk pleisters is dat je ze voor lange tijd kan gebruiken, de pleister dien je elke dag te vervangen. Het is dus goedkoper. Het nadeel van de buisjes is dat ze minder lucht doorlaten dan de pleisters.

Niet overtuigd door de bovengenoemde 3 middelen? Kijk dan hier voor een complete lijst met anti snurk middelen.

Robert Haringsma

Robert Haringsma is psycholoog en onderzoeker. Hij schrijft over onderwerpen als stress, zelfvertrouwen, depressie en angst.

Leave a Reply