Kijk hieronder voor onze psychologen in Haarlem:
Orthopedagoog en GZ-psycholoog (niet BIG-geregistreerd) met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van rouw, -en verliesverwerking, eenmalige traumatische ervaringen, spanningsklachten, burn-out en hoogsensitiviteit.
Ik ondersteun tijdens een kwetsbare fase, bij moeilijke keuzes of wanneer je op zoek bent naar meer bezieling in werk en/of privé.
Mijn begeleidingen bestaan niet alleen uit praten maar ik werk ook met korte meditaties om je lichaam meer te leren ervaren. De ontmoetingen vinden plaats in mijn praktijk aan huis en tijdens een gezamenlijke wandeling. Naast het gebruik van diverse methoden, is gebleken door de jaren heen, dat de oprechte aandacht voor jou het belangrijkste is. Samen stil durven staan bij datgene wat lastig is of wat je mist, om vervolgens weer met meer vertrouwen, ontspanning en blijdschap verder te gaan.
Lees verderEr wordt weleens gezegd: rouwen is hard werken, en dat is helemaal waar. De dood hoort weliswaar bij het leven, maar het kan bijzonder moeilijk zijn om dat te accepteren. Het kan fijn zijn om in deze moeilijke periode iemand te hebben die ‘een stukje met je mee loopt’.
Hoogsensitiviteit kan als een belemmering ervaren worden. Het is ook niet eenvoudig om de overdaad aan prikkels en indrukken voortdurend te moeten verwerken. Er is echter ook een enorme kracht van binnen, die niet direct als zodanig wordt ervaren maar meer voelt als stress, onrust of vermoeidheid. Wanneer je die kracht vóór je kunt laten werken, beschik je over een bron van energie en wijsheid. Ik help je bij De Psycholoog Amsterdam graag om met dat soort problemen om te gaan.
Bij spanning en stress kun je o.a. veel profijt hebben van een gezamenlijke wandeling. Wetenschappers van de universiteit van Essex hebben ontdekt dat de eerste 5 minuten in de natuur zorgen voor de grootste verbetering in je gevoelsstemming. Dit werkt zowel op korte,- als lange termijn. De combinatie van praten en wandelen bevordert een sneller herstel.
Onze Psycholoog Petra Penning start in november met 1 dag in de week in Haarlem. De praktijklocatie wordt nog bekend gemaakt. U kunt zich wel al aanmelden.
Petra Penning werkt op dinsdagen in haar praktijk in Haarlem.
Via de mail ben ik het beste te bereiken voor het maken van een afspraak. Mijn mailadres is petra@depsycholoog.nl. Ik zal je dan zo snel mogelijk terug mailen of bellen om een afspraak in te plannen. Mocht je liever meteen willen bellen dan kan dat op nummer 023 – 20 52 644, als ik in gesprek of bezig ben kan je een boodschap inspreken.
Het reguliere tarief is € 97,- per gesprek (50 min). Je kunt daar meer over vinden op onze pagina over vergoedingen. Je kunt in de praktijk contant afrekenen. Een afspraak afzeggen kan tot 24 uur van te voren. Daarna reken ik een “no show” gelijk aan het reguliere tarief van € 97,-.
Cliënten zeggen over mij dat ik op een steunende, mee-denkende en mee-voelende wijze hen bewust en onbewust weer in de eigen kracht zet. Het wordt als prettig ervaren om op een ongestoorde en vrije manier te kunnen vertellen over de zorgen en daar desgewenst feedback op te krijgen. Afstemming op wat nodig is, is mijn leidraad.
Psychologische klachten die we behandelen
Slaapklachten
Niet in slaap kunnen komen of midden in de nacht wakker worden. Slaapklachten kun je aanpakken met een goede, gerichte behandeling.
Verder lezenStress
Een therapeut kan je helpen om beter met de problemen in je leven om te gaan, zodat je minder stress ervaart. Dat maakt dat je minder snel last krijgt van bijvoorbeeld een burnout.
Verder lezenAngst
Angst komt in veel vormen. Van paniekaanvallen tot piekerklachten en fobieën. De Psycholoog Haarlem kan je helpen bij het overkomen van je angsten.
Verder lezenDepressie
Een somberheid kan zich soms ontwikkelen tot een depressie. Als je er snel bij bent kan behandeling je helpen om het leven snel weer zonniger in te zien.
Verder lezenVerslaving
De Psycholoog Haarlem helpt mensen met gedragsmatige verslavingen. Denk aan verslavingen aan eten of gamen, maar ook minder heftige verslavingen aan drank of drugs.
Verder lezenTrauma
Als je iets meemaakt dat enorm veel impact maakt, kun je er nog jaren last van hebben. We noemen dat een trauma. Een behandelaar kan je helpen om de gebeurtenis een plek te geven.
Verder lezenHeb jij ergens anders last van? Bekijk dan deze pagina voor een overzicht van alle klachten die we behandelen.
Meestgelezen artikelen:
Verlatingsangst
Verlatingsangst komt voort uit een onveilig hechting. Gelukkig kun je er wel wat aan doen. In dit artikel leggen we precies uit hoe je verlatingsangst herkent bij jezelf, je partner of je kind. Daarnaast vertellen we stap voor stap wat je kunt doen om er mee om te gaan.
Woede
Woede is een ingewikkelde emotie. In onze maatschappij accepteren we het bijna niet meer als iemand boos wordt, maar soms kan het erg behulpzaam zijn. Wie te vaak in woede uitbarst heeft daar echter vaak last van en zoekt manieren om er af te komen. Daar gaat dit artikel over.
Paniekaanvallen
Als je nog nooit een paniekaanval gehad hebt, kan de eerste je behoorlijk schrik aanjagen. Toch zijn paniekaanvallen volkomen onschuldig. De Psycholoog Haarlem is specialist en helpt je graag om hier beter mee om te kunnen gaan.
Johnson, Susan M.; Greenberg, Leslie S. (July 1985b). “Emotionally focused couples therapy: an outcome study”. Journal of Marital and Family Therapy. 11 (3): 313–317. doi:10.1111/j.1752-0606.1985.tb00624.x.
Wat cliënten zeggen over De Psycholoog Haarlem:
- CBS, 16-11-2015, https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/47/cbs-en-tno-een-op-de-zeven-werknemers-heeft-burn-outklachten
- De Lessen van Burn-out, p.73
- De Lessen van Burn-out, p.75
- Langelaan, S., Bakker, A. B., Schaufeli, W. B. & Van Doornen, L. J. P. (2006). Burnout and work engagement: Do individual differences make a difference? Personality and Individual Differences, 40, 521-532.
- Kjormo, O., & Halvari, H. (2002). Relation of burnout with lack of time for being with significant others, role conflict, cohesion, and self-confidence among Norwegian Olympic athletes. Perceptual and Motor Skills, 94(3), 795-804.
- De behandeling zoals die hieronder beschreven staat is gebaseerd op het behandelprotocol in: Keijsers, G. P. J., Minnen, A. van, & Hoogduin, K. (2015). Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten 2. 2. Amsterdam: Uitgeverij Boom.
- Keijsers, G. P. J., Minnen, A. van, & Hoogduin, K. (2015). Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten 2. 2. Amsterdam: Uitgeverij Boom.
- Bögels, S. M., & Oppen, P. C. van. (2002). Cognitieve therapie: theorie en praktijk. Houten: Bohn Stafleu Van Loghum.
- De Lessen van Burn-out, p. 202