Skip to main content
search
0
mobiel

Bij De Psycholoog worden de trajecten ondersteund met behulp van online therapie. Dit betekent dat je gesprekken met de psycholoog ondersteund worden door een leertraject via het internet. De online therapie is echter alleen ter ondersteuning van de gesprekken en wordt alleen toegepast indien jij daar behoefte aan hebt.

Wat is online therapie

Ieder mens is een individu en iedereen met een depressie heeft een andere depressie. Daarom is het belangrijk om een behandeling te krijgen die op het individu is toegesneden.

Er zijn echter ook overeenkomsten tussen mensen. En veel mensen die last van somberheid hebben, hebben overeenkomsten met andere mensen die ook somber zijn. Online therapie speelt daar op in.

In een online therapieprogramma krijg je een algemene blik op je problematiek. Je krijgt te horen wat veelvoorkomende problemen zijn en hoe die over het algemeen opgelost worden. Meestal zit daar wel iets bij waar je je voordeel mee kunt doen. Bovendien zorgt online therapie ervoor dat je al met wat achtergrondkennis de gesprekken ingaan, zodat je met je psycholoog sneller tot de kern kunt komen. Dat zorgt er ook voor dat onze begeleiding vaak kortdurend is en na vijf tot zes gesprekken afgerond kan zijn.

 Hoe werkt online therapie?

Tijdens het intakegesprek onderzoeken we de behoefte die je hebt. We verkennen wat er speelt en met welke problematiek dat te maken kan hebben. Als het gaat over depressieve klachten, angstproblematiek of stress, krijgt je nog voor het tweede gesprek toegang tot een online leeromgeving. Als je daar geen behoefte aan hebt, kun je er uiteraard ook voor kiezen om het bij gesprekken te houden.

Als je toegang krijgt tot een online training, volg je een gestructureerde online cursus die informatie verstrekt over de problematiek. Daarnaast krijg je oefeningen, tips en trucs om beter met de problematiek om te leren gaan. Deze informatie sluit aan op onze manier van behandelen zodat we tijdens de gesprekken dieper op de stof in kunnen gaan en deze kunnen koppelen aan jouw persoonlijke situatie. Zo versterken de twee manieren van behandelen elkaar zodat je snel en effectief geholpen wordt.

 

Robert Haringsma

Robert Haringsma is psycholoog en onderzoeker. Hij schrijft over onderwerpen als stress, zelfvertrouwen, depressie en angst.

Leave a Reply