Relatietherapie Den Haag

Rogier Messersmid

Rogier heeft zolang als hij het zich kan herinneren al een gevoel voor mensen. Daardoor heeft hij over het algemeen snel helder wat er precies speelt binnen een relatie.

“Ik heb eerst binnen de HR gewerkt in het bedrijfsleven. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar relatietherapie. Wat mij betreft ontstaan er binnen relaties en binnen organisaties vaak hetzelfde soort problemen. Ik help dan ook vaak ondernemers omdat ik begrijp wat er in hun leven speelt.”

Relatietherapie is echt mijn specialisatie. Ik doe geen andere werkzaamheden dan relatietherapie. Dat maakt dat ik me kan buigen over een ruime ervaring. De meeste problemen die kunnen ontstaan binnen relaties heb ik al wel een aantal keren gezien. Cliënten zeggen dan ook van me dat ik snel de problematiek helder heb. Daarna kunnen we aan de slag om deze aan te pakken.

Werkwijze Relatietherapie

Relatietherapie is het moedige alternatief voor scheiden. Het is een leerzaam, maar ook confronterend traject waarin jullie elkaar én jezelf beter leren kennen. 80% van mijn cliënten geeft aan dat ze gelukkiger zijn na het traject. Met elkaar, maar ook met zichzelf.

Naast mijn studie psychosociale therapie heb ik nog vele andere opleidingen en seminars gevolgd. Ik kan dan ook gebruik maken van veel verschillende interventies en doe dat ook tijdens de relatietherapiegesprekken. Ik werk niet vanuit één specifieke aanpak, maar ga voornamelijk uit van het probleem. Als we dat eenmaal helder hebben, kies ik de methoden en technieken die daar bij helpen.

Als ik een gemene deler zou moeten noemen, zou ik zeggen dat ik ervaringsgericht werk. Dat betekent dat ik alles wat merkbaar ervaren wordt (emoties, gedachtes, gevoelens, intuïties, lichamelijke gewaarwordingen) als richtingaanwijzers gebruik in het traject. Gevoelsmatige signalen bevatten belangrijke informatie over het proces. Veel mensen hebben echter weinig contact meer met hun emoties en in relatietherapie is het dan ook belangrijk om die band met je emoties te herstellen.

Mijn aanpak is er één van handen uit de mouwen steken. Natuurlijk zorg ik er eerst voor dat we met elkaar door één deur kunnen en dat jullie veiligheid ervaren. We gaan direct in de eerste sessie al aan de slag en veel van mijn cliënten merken na die eerste sessie ook al vooruitgang. Buiten de gesprekken werk ik met opdrachten en oefeningen die je thuis in de praktijk kan brengen.

Tarief

Ik ben een senior relatietherapeut en mijn tarieven zijn daarom wat hoger. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik me zo alleen op relatietherapie kan concentreren en me kan blijven ontwikkelen.

Het tarief voor relatietherapie is 189,- euro per uur, inclusief btw. Voor ondernemers reken ik hetzelfde tarief, maar dan exclusief btw.

Sessie duren meestal 2 uur met ruimte voor eventuele uitloop. Het aantal sessies varieert tussen de zeven en de twaalf.

Locatie

Adres

Relatietherapie Den Haag

Oranjestraat 8
2514 JB Den Haag, Zuid-Holland
Telefoon: 0702210038

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:00
Dinsdag09:00 - 17:00
Woensdag09:00 - 17:00
Donderdag09:00 - 17:00
Vrijdag09:00 - 17:00

Stellen krijgen toegang tot een boekingssysteem waar ze zelf afspraken in kunnen maken. Op die manier kun je zelf in de hand houden wanneer en hoe vaak je afspreekt.

Aanmelden

Je kunt contact opnemen door direct te bellen naar: 0702210038 . Als ik niet opneem, kun je een voicemail achterlaten dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.  Als je liever teruggebeld wordt, kun je ook onderstaand formulier invullen.