Relatietherapie Haarlem

Gea Boschma

Foto Gea Boschma Gea heeft een open, niet oordelende houding en heeft een gezonde dosis humor. Dat combineert ze met een kritische blik. Ze durft ook te confronteren wanneer dat nodig is. Omdat mensen zich snel veilig voelen bij haar, kan dat prima. Uiteindelijk kom je toch ook in therapie omdat je wilt groeien.

“Mijn missie is om mensen te helpen bij het ont-dekken van zichzelf. Dat betekent in eerste instantie het herkennen van aangeleerde patronen die niet meer nuttig en werkzaam zijn. Daaronder zitten vaak onuitgesproken wensen en behoeften die je al jaren negeert. Wanneer mensen daar weer naar gaan luisteren, zie ik dat ze meer in hun kracht komen.”

Ik geef geen relatietherapie in de klassieke zin van het woord. Ik zie relatietherapie als een gedeeld persoonlijk ontwikkelingstraject. Wanneer beide partners aan zichzelf werken en getuige zijn van de ontwikkeling van de ander, komen ze ook dichter bij elkaar. Alleen via zelfontplooing kan ook je relatie beter worden.

Werkwijze Relatietherapie

Als je hulp nodig hebt, wil je snel geholpen worden. Dat begrijp ik goed. Je kunt bij mij daarom doorgaans binnen twee weken terecht.

Wanneer we kennis maken is het allereerst belangrijk om een veilige omgeving te creëren. Als relatietherapeut is het voor mij van groot belang om onpartijdig te zijn. Jullie moeten weten dat ik er voor jullie beiden ben en geen partij neem. Daarom neem ik de tijd om elkaar beter te leren kennen.

Daarnaast is het belangrijk om tijdens het eerste gesprek helder te krijgen wat er speelt.. Een duidelijke, gedeelde probleemstelling helpt namelijk enorm in het traject. Net als een duidelijke aanpak trouwens. Daarom gaan we daar ook direct mee aan de slag.

In de gesprekken die volgen kan ik zeer veel verschillende methoden en technieken inzetten. Ik werk niet met één specifieke aanpak, maar gebruik een aanpak die passend is voor jullie specifieke uitdaging. Ik maak daarbij onder andere gebruik van systemisch werk, EFT, innerlijk kind werk en technieken uit de mindfulness.

Het komt regelmatig voor dat ik de relatietherapie sessies aanvul met individuele sessies. Deze individuele sessies worden bijvoorbeeld ingezet wanneer één van de partners een trauma te verwerken heeft of met andersoortige psychologische problematiek worstelt.

Tarief

Het tarief voor relatietherapie is 140,- euro per sessie van 75 minuten, inclusief btw. Het tarief voor individuele sessies is 100,- euro per uur. Deze zijn vrijgesteld van btw. Direct na de sessie stuur ik je een factuur voor de gevolgde sessie.

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, worden de sessies soms deels vergoed (afhankelijk van je verzekeraar en polis). Daarbij is het zo dat je eigen risico niet aangesproken wordt. Je hebt hierbij ook geen verwijzing van de huisarts nodig.

Als je navraag wilt doen bij je zorgverzekeraar, is het van belang om te vermelden:
Integratieve psychotherapie wordt bekostigd vanuit de aanvullende verzekering en valt onder de alternatieve zorg.
Mijn AGB-code is: 90041657
De AGB-code van mij praktijk is: 90050473

Locatie

Adres

Relatietherapie Haarlem

Spaarne 112
2011 CM Haarlem, Noord-Holland
Telefoon: 0232052017

Openingstijden

Maandag09:00 - 13:15
Dinsdag13:30 - 17:30
WoensdagGesloten
Donderdag09:00 - 13:15 en 13:30 - 17:30
Vrijdag09:00 - 16:30

Aanmelden

Je kunt contact opnemen door direct te bellen naar: 0232052017. Als ik niet opneem, kun je een voicemail achterlaten dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.  Als je liever teruggebeld wordt, kun je ook onderstaand formulier invullen.