Skip to main content
search
0
 

De Psycholoog Amersfoort

Goede psycholoog in Amersfoort
Altijd snel beschikbaarheid
Wij helpen bij alle klachten

De Psycholoog Amersfoort

Onze psychologen in Amersfoort:

Veelvoorkomende klachten die we behandelen

Trauma’s

De afgelopen jaren zijn er enorme stappen gemaakt in de behandeling van trauma’s. Met behulp van EMDR-therapie en andere gespecialiseerde technieken helpen we je snel over je trauma heen.

Verder Informatie

Depressies

Het is verstandig om een depressie grondig aan te pakken, want er is grote kans dat ze terugkomen. De Psycholoog Amersfoort pakt het probleem op meerdere fronten aan, wat goede effecten heeft.

Verdere informatie

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is een lastig probleem, dat maar door weinig mensen goed begrepen wordt. Wij zijn experts en volgen de laatste wetenschappelijke inzichten.

Verdere informatie

Stress

Stress is complexe problematiek. Enerzijds zijn er factoren die je stress geven, maar anderzijds ook jouw manier waarop je daar mee omgaat. De Psycholoog Amersfoort pakt het op meerdere vlakken aan.

Verdere Informatie

Verslaving

Of je het nu een slechte gewoonte noemt of een verslaving, het is in ieder geval helder dat je van een ongewenste gewoonte af wil. Wij werken aan je zelfdiscipline, maar ook aan de omgeving waarin je je begeeft.

Lees verder

Slaapproblematiek

Als je niet goed kunt slapen, heeft dat vaak effect op je hele leven. Met behulp van een therapeut kun je snel een oplossing vinden voor deze problematiek en weer slapen als een roos.

Lees verder

Behoefte aan een andere behandeling? Kijk hier voor meer klachten waar we bij kunnen helpen.

Top Artikelen:

psycholoog amersfoort smetvrees

Smetvrees

Vies worden vinden veel mensen niet prettig, soms wordt die angst echter zo overweldigend dat we spreken over smetvrees. In dit artikel vertellen we uitgebreid wat smetvrees precies is en natuurlijk ook hoe het behandeld wordt. Net als veel andere angsten, kan smetvrees namelijk goed verholpen worden.

sociale angst psycholoog amersfoort

Sociale Angst

Sociale angst is meer dan introvert zijn of niet op je gemak zijn in gezelschap. Het kan zo ver gaan dat je de deur niet meer uitdurft. In dit artikel staat uitgebreid beschreven wat sociale angst precies is en wanneer het een psychologisch probleem is. Bovendien zetten we uiteen wat je kunt doen om over je sociale angst heen te komen.

psycholoog amersfoort

Spinfobie

Een spinfobie is een goed voorbeeld van een overdreven angst. De spinnen die in Nederland voorkomen zijn immers totaal niet gevaarlijk. Toch kunnen mensen er doodsbang voor zijn. Bij De Psycholoog Amersfoort helpen we je in 1 sessie van drie uur over deze angst heen.

De Psycholoog Amersfoort – Wat cliënten zeggen

[RICH_REVIEWS_SHOW category=”amersfoort”]

Aanmelden bij De Psycholoog Amersfoort

Voor veel mensen is het best wel een stap om naar een psycholoog te gaan. Daarom vertellen we hier hoe dit precies in zijn werk gaat en waar je rekening mee kan houden.

Laten we allereerst benadrukken dat het volstrekt normaal is om naar een psycholoog te gaan. Iedereen kan immers wel eens hulp gebruiken in zijn leven. En praktisch iedereen krijgt ooit wel eens ergens last van. 

Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen dat de gesprekken met een psycholoog vertrouwelijk zijn. Zonder jouw toestemming zal de psycholoog nooit aan iemand anders doorvertellen wat binnenskamers besproken wordt.

De eerste stap bij een aanmelding is het maken van een afspraak. De meeste behandelaren in de provincie Utrecht werken bij ons met een vrijblijvend intakegesprek. Dat betekent dat je een kennismakingsgesprek kunt boeken om te ontdekken wat je voor elkaar kunt betekenen. Ga je verder met een traject, dan betaal je ook voor dit eerste gesprek. Ga je niet verder, dan is het gratis. Een soort “niet goed, geld terug” garantie.

Samen met je psycholoog ga je vervolgens inventariseren wat er precies speelt. Soms is het nodig om een diagnose te stellen, andere keer volstaat het om duidelijk te formuleren wat het probleem is. Vragen die we vaak behandelen zijn:

  • relatieklachten
  • slaapproblemen
  • Angsten

We hebben echter specialisten op verschillende gebieden, dus als die van jou er niet bij staat kun je je zeker ook aanmelden.

In het eerste gesprek maak je vaak ook een plan van aanpak met je psycholoog. Daarin bespreek je hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zijn en hoe de behandeling er uit gaat zien. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

De daadwerkelijke behandelgesprekken zullen in het begin vrij regelmatig plaatsvinden. Dit kan wekelijks zijn of zelfs meerdere keren per week. Na verloop van tijd zal er echter steeds meer tijd tussen de gesprekken zitten. Vaak omdat je ook tijd nodig hebt om in de praktijk te oefenen.

Aan het eind van het behandeltraject ga je samen met de therapeut nadenken over je tijd na het traject. Je bespreekt hoe je kunt voorkomen dat je terugvalt en wat je kunt doen om zelfstandig nog extra stappen te maken.

Samenvattend ziet het traject er ongeveer zo uit:

  1. Afspraak inplannen met de psycholoog
  2. Vrijblijvend intakegesprek
  3. Behandeltraject
  4. Afsluitend gesprek

Uiteraard staat het je vrij om na het afsluitende gesprek nog eens terug te komen. We noemen dit ook wel “onderhoudsgesprekken”. Met behulp van deze gesprekken hou je de stof vers en zorg je er ook voor dat je niet terugvalt.

Dit was het traject zoals we dat er over het algemeen uitziet. Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust via info@depsycholoog.nl. Wij staan je graag te woord.