Skip to main content
search
0
Vergroot je zelfvertrouwen

Vergroot je zelfvertrouwen

In april 2012 kwam mijn boek “Vergroot je zelfvertrouwen” uit. In dit boek vertel ik over het nieuwste onderzoek naar zelfvertrouwen en mijn praktijkervaring op dit gebied. In 2016 heb ik het totaal herzien en aangevuld met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je kunt het boek nog steeds kopen via Managementboek voor maar 10,-. In de meeste boekhandels is het niet meer verkrijgbaar.

Er zijn inmiddels bijna 10.000 exemplaren verkocht. Op deze pagina vertel ik je meer over de inhoud van het boek en vertel ik wat meer over de mogelijkheid om een coachingstraject te volgen naar aanleiding van het boek.

Reacties van lezers

“Het boek is prettig te lezen. Er staan ook oefeningen in elk hoofdstuk. Zo kun je meteen aan de slag met de toegereikte informatie en tips om te kunnen werken aan je zelfvertrouwen. Voor mij was het boek een eye opener. Het boek is een aanrader als je meer wilt weten over het zelfvertrouwen en hoe je die kunt vergroten.”

“Ik ben iemand die niet zo van die wollige dingen houd en daarbij is dit boek geweldig wetenschappelijk onderbouwd en veel links naar andere bekende schrijvers waarvan ik ook gelijk weer nieuw leesvoer van heb besteld. Voor iedereen aan te raden makkelijk leesbaar visueel met voorbeelden.”

“Onlangs heb ik het boek ‘vergroot je zelfvertrouwen’ van Robert Haringsma gelezen. Ik vroeg me kort daarvoor af wat zelfvertrouwen eigenlijk is.Robert geeft duidelijke uitleg over wat zelfvertrouwen inhoudt en antwoorden op vragen als:Waarom zijn mensen die alles perfect doen toch nog onzeker?”

“Dit boek is zeker een aanrader voor mensen die aan hun zelfvertrouwen willen werken, maar ook aan bijv. managers of hulpverleners die een coachende rol hebben.”

Voel je goed en presteer beter

Zelfvertrouwen heeft op verschillende manieren invloed op ons leven. Een gebrek aan zelfvertrouwen kan vervelende gevolgen hebben voor je gevoelsleven en je gedrag. Het zorgt ervoor dat je niet het beste van jezelf laat zien en kan neerslachtigheid en onzekerheid veroorzaken.

Mensen met veel zelfvertrouwen zijn daarentegen gelukkiger en minder vatbaar voor psychologische problemen. Bovendien blijkt dat ze meer initiatief tonen en dat ze zich beter op hun gemak voelen in sociale situaties. Zelfvertrouwen is kortom een middel om een doel te bereiken. Het is nodig om je prettig te voelen en om een waardevolle invulling te geven aan je leven.

Vergroot je zelfvertrouwen

“Vergroot je Zelfvertrouwen” is een boek voor mensen die zelf meer zelfvertrouwen zou willen krijgen. En voor mensen die op zoek zijn naar manieren om anderen te helpen aan meer zelfvertrouwen. Het kan ook zijn dat je een opvoeder bent die zoekt naar een verantwoorde manier om het zelfvertrouwen van je kinderen te versterken. Wat je vraag ook is, ik ga ervan uit dat je op zoek bent naar een duidelijk, goed onderbouwd antwoord dat je direct in de praktijk kunt toepassen.

Dit boek is daarom expliciet bedoeld als zelfhulp-boek. Het is geschreven om je te helpen bij het ontwikkelen van je eigen zelfvertrouwen of dat van anderen. Als je het boek gelezen hebt, begrijp je precies wat zelfvertrouwen is en hoe je het kunt vergroten. In de eerste hoofdstukken van dit boek leg ik uit wat zelfvertrouwen is. Daarna noem ik een aantal praktische stappen die je kunt volgen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

De inhoud van het boek

De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 • Wat is een optimaal zelfvertrouwen? Als je begrijpt wat zelfvertrouwen
  is, zul je namelijk direct al de eerste stappen hebben gezet richting meer
  zelfvertrouwen.
 • Praktische opdrachten. Kennis is belangrijk, maar haalt niet veel uit als
  je het niet in de praktijk brengt.
 • Wat doen de meeste mensen fout als het gaat om het vergroten van hun
  zelfvertrouwen (en hoe kun jij voorkomen dat je net zo wordt als zij)
 • Hoe ga je om met perfectionisme en faalangst?
 • Wat zijn mogelijke bronnen van zelfvertrouwen?
 • Hoe kun je vol zelfvertrouwen zijn zonder arrogant of verwaand te
  worden?
 • In de laatste hoofdstukken van het boek wordt al deze informatie samengevat in een stappenplan waarmee je kunt bouwen aan je zelfvertrouwen nadat je het boek hebt uitgelezen. Je krijgt specifieke opdrachten voor elk onderdeel van je zelfvertrouwen. Op die manier heb je een overzichtelijk handboek waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt.

Het boek bestellen

Je kunt het boek bestellen op managementboek. In de boekhandel is het meestal niet meer verkrijgbaar.

Heb je behoefte aan meer begeleiding op basis van hetgeen je in het boek gelezen hebt? Neem dan contact op voor een coachingstraject via robert@depsycholoog.nl of via ons contactformulier.

Meer over dit traject lezen, ga dan naar deze pagina.

Robert Haringsma

Robert Haringsma is psycholoog en onderzoeker. Hij schrijft over onderwerpen als stress, zelfvertrouwen, depressie en angst.

Leave a Reply