Skip to main content
search
0

Psycholoog Zoetermeer

Hier kun je ons voor inschakelen:

Angst

Iedereen is wel eens angstig, maar een angststoornis kan je functioneren behoorlijk in de weg zitten. Ik help je met faalangst en andere angstproblemen.

Lees meer...

Hoogbegaafdheid

De psycholoog Zoetermeer is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met hoogbegaafdheid. Wij kunnen je helpen om beter te begrijpen waarom sommige dingen in het dagelijkse leven niet werken en hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Stress

Ons leven lijkt wel steeds drukker te worden. Iedereen heeft met stress te maken. Ik help je om beter met stress om te leren gaan en vaker voor jezelf te kiezen.

Lees meer

Levensproblemen

Iedereen komt in zijn leven voor moeilijke keuzes te staan of krijgt te maken met tegenvallers en teleurstellingen. Ik ben voor dit soort problematiek een luisterend oor die jou helpt om zelf met deze problemen om te gaan.

Depressie

Tien procent van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn leven te maken met een depressie. Wanneer je deze op tijd aanpakt, hoef je er vaak veel minder onder te lijden. Blijf er dus niet te lang mee zitten.

Lees meer

Zelfvertrouwen

Een negatief zelfbeeld heeft een enorm effect op je prestaties en je welbevinden. Met behulp van therapie kun je onvoorwaardelijk van jezelf leren houden én meer op je prestaties leren vertrouwen.

Onze meest populaire blogposts

psycholoog zoetermeer

Mindfulness

Mindfulness is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Toch zien we dat veel mensen nog niet goed weten wat mindfulness is. In dit overzichtsartikel leggen we uitgebreid wat je traint met mindfulnessoefeningen en wat dit je oplevert.

relatietherapie psycholoog zoetermeer

Relatietherapie

Over relatietherapie bestaan veel misverstanden. Net zoals er veel misverstanden bestaan over de liefde. Toch kan een goede therapeut je helpen om je relatie nieuw leven in te blazen of om er op een verantwoorde manier mee te stoppen.

Psycholoog Zoetermeer hoogsensitief

Hoogsensitief

Er komt steeds meer bewustzijn voor hoogsensitiviteit binnen de psychologie. Het gaat hierbij (net als bij hoogbegaafdheid) niet over een afwijking, maar meer over een persoonlijkheidskenmerk. Toch is het prettig als je kunt leren wat dit voor jou betekend en hoe je hier mee kunt omgaan.

Hoe werkt een aanmelding?

Voor veel van de cliënten die we behandelen is het de eerste keer dat ze een psycholoog bezoeken. Dat kan best spannend zijn. Om de procedure zo duidelijk mogelijk te maken, hebben we hieronder uitgeschreven hoe deze eruit ziet.

Je traject bij De Psycholoog Zoetermeer start bij de aanmelding. Je kunt bellen op 0853037848 of emailen naar denise@depsycholoog.nl. We streven ernaar om binnen vijf dagen een gesprek in te plannen.

Tijdens het intakegesprek willen we in ieder geval helder krijgen wat er precies speelt. Waar heb je last van en op welke problematiek wijst dit. Vaak blijft er dan ook wel tijd over om een behandelplan te maken. Zo weet je wat je kunt verwachten van de behandeling.

Vragen waarvoor je ons kunt inschakelen zijn onder andere:

  • depressie
  • angstklachten
  • slaapproblemen
  • begeleiding bij hoogbegaafdheid
  • relatietherapie

Na het eerste gesprek begint meestal de behandeling. Verwacht tijdens de gesprekken dat we actief je problemen gaan aanpakken. Hier komt wat denkwerk aan te pas, maar vooral ook veel oefening en doorzettingsvermogen.

Hoe veel tijd een traject in beslag neemt, is erg afhankelijk van de klachten die je hebt. Voor meer ernstige en hardnekkige problematiek zijn ook meer gesprekken nodig. Over het algemeen starten we met wekelijkse gesprekken omdat naar verloop van tijd af te bouwen.

Het traject stopt wanneer jij aangeeft dat je voldoende geholpen bent of wanneer de psycholoog die inschatting doet. Meestal eindigt het traject met een terugvalpreventieplan waarin je gaat kijken wat je in de toekomst kunt doen als de problemen weer terugkeren.

Bij De Psycholoog Zoetermeer kan de betaling op verschillende manieren plaatsvinden. Je kunt per gesprek betalen, maar het is ook mogelijk om een factuur achteraf te krijgen. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft.

Kort samengevat ziet het traject

  1. aanmelden
  2. intakegesprek
  3. Uitvoeren behandelplan
  4. afsluiting

Uiteraard ben je altijd welkom om op een later moment nog extra gesprekken te voeren. Die afspraken kun je rechtstreeks met je psycholoog maken.