Skip to main content
search
0

De Psycholoog Amstelveen

In Amstelveen werken we met de onderstaande behandelaar:

Psycholoog Amstelveen Merijn de Bruin

Als psycholoog ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de potentie van mensen. In de vraag hoe mensen bijvoorbeeld beter kunnen omgaan met tegenslagen en spanningen en beter kunnen presteren onder druk. In mijn aanpak richt ik me vooral op het aanleren van specifieke mentale vaardigheden waardoor mensen loskomen van stress en andere psychische klachten en meer focus, zelfvertrouwen en resultaat halen met minder (in)spanning.

Daarnaast geef ik traumatherapie via EMDR. Dat is een kortdurende, intensieve therapievorm van veelal 3-5 sessies. EMDR helpt om situaties of herinneringen aan gebeurtenissen te verwerken, met de bedoeling de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Daarnaast geef ik neurofeedback. Dat is hersentraining om  uw energie en concentratievermogen te vergroten. Verder is het effectief bij slaapklachten, behandeling van ADD/ADHD en mensen met NAH.

Verder kun je bij mij terecht voor hulp op gebieden als: studie- en beroepskeuzeonderzoek & -advies, loopbaanbegeleiding, functiegerichte- en ontwikkelassessments, teambuilding en relatietherapie.

Een eerste gesprek kan over het algemeen binnen 5 dagen plaatsvinden.

Klik op de tabjes hierboven om te lezen hoe je je kunt aanmelden, waar mijn praktijk gevestigd is en wat de tarieven zijn.

Mijn praktijk is gevestigd op het onderstaande adres:

Hillenraad 2
1187DH Amstelveen

Er is overdag voldoende parkeerruimte en Metrostation Westwijk is op loopafstand.

Ik streef er naar om binnen 5 dagen een afspraak met je te kunnen maken. Uiteraard hangt dit ook enigzins af van jouw agenda.

Als je snel een afspraak wil maken, kun je het best direct bellen op 0853037848. Er is een (grote) kans dat ik niet direct opneem, omdat ik vaak in gesprek zit. Als je echter je voicemail achterlaat, bel ik zo snel mogelijk terug.

Als je dat prettiger vind, kun je me ook een email sturen op merijn@depsycholoog.nl. Ook dan bel ik je zo snel mogelijk terug om een afspraak in te plannen.

Ik werk met een vrijblijvend intakegesprek. Je kunt dit zien als een “niet goed, geld terug garantie”. Als je na het gesprek niet verder wil, hoef je hier ook niet voor te betalen. Als je besluit om wel verder te gaan, reken ik het reguliere tarief voor dit gesprek.

Dat tarief is € 97,- per gesprek van een uur. In de praktijk kun je contant afrekenen of ik kan een betaalverzoek naar je sturen. Een afspraak afzeggen kan tot 24 uur van te voren. Daarna geld het reguliere tarief want ik kan op dat moment dan geen nieuwe afspraak meer plannen.

Mijn cliënten kiezen me voor mijn specifieke expertise. Op het gebied van EMDR bijvoorbeeld. Ook vinden veel van hen het prettig dat ik ook als adviseur werk en dus een bredere blik heb dan alleen de psychologie. Je kunt met een breed scala aan problemen bij me terecht.

Problematiek die we bij De Psycholoog Amstelveen behandelen

Stressklachten

Stress is een van de meest voorkomende klachten die we tegenwoordig zien. Bij De Psycholoog Amstelveen zijn we gespecialiseerd in werkgerelateerde klachten waar stress er één van is.

Lees verder

Slaapklachten

Als je niet goed kunt slapen is dat op zich al vervelend. Nog onprettiger is dat je daardoor ook gemakkelijk andere klachten kunt ontwikkelen. Een goede slaaptherapie zorgt er over het algemeen al snel voor dat je weer helemaal de oude bent.

Lees verder Test jezelf

Angstklachten

Er zijn verschillende soorten angstklachten. Wij behandelen enkelvoudige fobieën, maar ook piekerstoornissen en paniekklachten. Angst is goed te behandelen, dus blijf er niet te lang mee zitten.

Lees verder

Verslavingen

Wij behandelen juist de verslavingen waar verslavingsklinieken vaak niet aan beginnen. Denk daarbij aan gameverslavingen en ongewenste gewoonten. Met behulp van een psycholoog help je om die stop toe te roepen.

Lees verder

Depressiviteit

Je merkt vaak zelf wel wanneer “gewone” somberheid overgaat in een depressie. Wanneer je depressief bent, is het belangrijk om snel in te grijpen. In het begin is het namelijk het best behandelbaar.

Lees verder

Trauma

Bij De psycholoog Amstelveen zijn we gespecialiseerd in de behandeling van trauma met behulp van EMDR. Met deze methode is het mogelijk om zeer snel van je PTSS-klachten af te komen.

Lees verder

Heb je behoefte aan een andere behandeling? Lees dan hier verder over al onze behandelingen.

Populaire artikelen:

psycholoog amstelveen overspannen

Overspannen en nu?

In het dagelijks taalgebruik worden overspannenheid, burnout en stress door elkaar gebruikt. We gaan er in de praktijk vaak vanuit dat mensen die overspannen zijn gemakkelijk ook in een burnout terecht kunnen komen. Bij De Psycholoog Amstelveen zijn we gespecialiseerd in dit soort vraagstukken.

Systeemtherapie

Binnen de systeemtherapie wordt er niet alleen gekeken naar wat het individu kan doen, maar is er ook aandacht voor het systeem. Daarmee bedoelen we alle mensen in de nabije omgeving van deze persoon. In dit artikel leggen we alles uit over deze manier van werken.

Pesten

Als kinderen op jonge leeftijd gepest worden, kan dat behoorlijke sporen nalaten in hun verdere ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat je snel ziet wanneer jongeren gepest worden en dat je weet wat jij er als ouder aan kunt doen. In dit artikelen vertellen we er alles over.

Wat anderen zeggen over De Psycholoog Amstelveen:

[RICH_REVIEWS_SHOW category=”amstelveen”]