Skip to main content
search
0
 

De Psycholoog Nijmegen

Jouw psycholoog in Nijmegen
Direct ondersteuning van een expert
Persoonlijke aandacht staat op nummer 1

Psycholoog Nijmegen

In Nijmegen kun je je aanmelden bij de onderstaande psychologen

Psycholoog Nijmegen Peter Paul

Ik begeleid mensen met uiteenlopende klachten. Denk aan klachten zoals spanning en stress, communicatieproblemen en woede-uitbarstingen.

Ik luister goed naar jouw verhaal en maak op basis hiervan een praktisch plan van aanpak met heldere stappen. Daarbij besteed ik veel aandacht aan een goede samenwerking.

Ik hou je een spiegel voor en moedig je aan om uiteindelijk je eigen therapeut te worden. Daarbij maak ik gebruik van gesprekstherapie, eventueel aangevuld met ontspanningsoefeningen of aandachttraining.

Bij de behandeling van stress maak ik gebruik van apparatuur die je de mogelijkheid biedt om thuis te trainen om je stressrespons onder controle te krijgen.

Ik streef er naar om binnen vijf dagen een afspraak met je te kunnen maken en werk ook in de avonduren.

psycholoog nijmegen locatieMijn praktijk is gelegen op de:

Florijnstraat 12
6532 RD Nijmegen

De locatie is op loopafstand van Nijmegen Goffert en er is voldoende parkeerruimte in de straat.

Mijn streven is dat je binnen vijf werkdagen terecht kunt voor een intakegesprek. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van jouw beschikbaarheid.

Als je een afspraak wilt maken, kun je het best bellen op 0853037848. Aangezien ik vaak in gesprek ben, kan het zijn dat ik niet opneem. Je kunt dan een voicemail achterlaten en ik bel je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook een email sturen op peterpaul@depsycholoog.nl. Tot slot kun je ook nog contact opnemen via onze aanmeldpagina.

Mijn tarief is 97,- euro per gesprek. Op psychologische gesprekken hoef ik geen btw te rekenen, dus dit is het totale bedrag.

Mijn gesprekken worden in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar, maar in veel gevallen ook niet. Je kunt meer lezen over onze tarieven op de desbetreffende pagina.

Cliënten kiezen voor mij omdat ze een ervaren therapeut zoeken waar ze snel terecht kunnen. Bovendien spreekt het hen vaak aan dat ik voor stressproblematiek een gespecialiseerde aanpak heb.

Aandoeningen

Depressie

Je voelt je al tijden moe, somber en neerslachtig. Ook ben je prikkelbaar. De Psycholoog Nijmegen helpt je graag weer van je leven te genieten.

Meer informatie Vragenlijst

Trauma

Heb je iets traumatisch meegemaakt in je leven en heb je hier nog altijd last van? Dan is het verstandig je trauma te verwerken met een gespecialiseerde psycholoog.

Informatie

Angsten

Als je ontzettend bang voor iets bent, kan jouw angst je leven echt overnemen. Wij zorgen ervoor dat je de touwtjes weer in handen krijgt.

Meer Informatie Vragenlijst

Zelfvertrouwen

Voel je je altijd minderwaardig, dan is het moeilijk écht alles uit het leven te halen. De Psycholoog Nijmegen helpt je graag aan je zelfbeeld te werken.

Meer Informatie

Assertiviteit

Als je niet assertief bent, vind je het lastig om ‘nee’ te zeggen of anderen om hulp te vragen. Wij kunnen je helpen je stem (terug) te vinden.

Meer Informatie

Burnout

Als je langdurig veel stress ervaart, kun je een burnout ontwikkelen. Wij helpen je op een verantwoorde en prettige manier over jouw burnout heen te komen.

Meer Informatie

Veelgelezen blogposts:

hoogtevrees psycholoog nijmegen

Omgaan met hoogtevrees

Hoogtevrees is een enkelvoudige fobie die veel voorkomt. Heb jij zo veel last van hoogtevrees, dat je je beperkt voelt in je dagelijks leven? Dan is het zeker mogelijk jouw fobie te laten behandelen. In dit artikel lees je meer over de fobie hoogtevrees en lees je bovendien hoe deze fobie behandeld kan worden.

psycholoog nijmegen

Karaktereigenschappen

Iedereen heeft een bepaald karakter. Dit karakter bestaat uit unieke karaktereigenschappen. Maar wat zijn karaktereigenschappen nu eigenlijk, hoe worden deze gevormd en welke karaktereigenschappen maken deel uit van jouw karakter? Dat lees je in dit artikel.

psycholoog nijmegen introvert

Introvert of Extravert

Ben je introvert, dan blijf je het liefst een beetje op de achtergrond. Dit is prima, maar wat als je jouw eigen introversie niet zo goed begrijpt? Dan kan een gedragsdeskundige je helpen meer inzicht te krijgen in je persoonlijkheid. Heb je meer inzicht in je persoonlijkheid, dan kun je beter begrijpen waarom je doet wat je doet.

Reacties van cliënten van De Psycholoog Nijmegen:

Ik ben goed geholpen met de behandeling van mijn depressie. Ik heb daarna nog een cursus meditatie gevolgd en die werkt echt heel goed.

Naimal

Bij De Psycholoog Nijmegen ben ik snel en professioneel geholpen. Echt een prettige plek ook en onwijs goede gesprekken gehad.

Liset de Jong

Ik vond het moeilijk om mijn scheiding te verwerken. Ik had geen trauma ofzo, maar gewoon een moeilijke tijd en ik vond het prettig dat ik hier een psycholoog kon vinden die daarover met me kon spreken.

Jan

© De Psycholoog Nijmegen

  1. Nielsen, A. C. (2016). A roadmap for couple therapy: Integrating systemic, psychodynamic, and behavioral approaches. Routledge/Taylor & Francis Group. https://doi.org/10.4324/9780203582183
  2. Wolfinger, Nicholas. (2003). Family structure homogamy: The effects of parental divorce on partner selection and marital stability. Social Science Research - SOC SCI RES. 32. 80-97. 10.1016/S0049-089X(02)00014-5.
  3. Systeemtherapie, Wetenschappelijke Evidentie, dr. W. Langeland.
  4. Wiebe, S.A., & Johnson, S.M. (2016). “A Review of the Research in Emotionally Focused Therapy for Couples.” Family Process, 55(3), 390-407.
  5. Ik zal hier niet al het onderzoek noemen, maar er is vrij veel beschikbaar naar de verschillende vormen van cognitief gedragstherapeutische relatietherapie (Traditional Behavioral Couple Therapy (TBCT), Cognitive-Behavioral Couple Therapy (CBCT) & Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT). Als je echt geïnteresseerd bent, vind je een mooi overzicht in “Integrative Behavioral Couple Therapy, A Therapist’s Guide to Creating Acceptance and Change”
  6. Rathgeber, Maren & Bürkner, Paul-Christian & Schiller, Eva-Maria & Holling, Heinz. (2018). The Efficacy of Emotionally Focused Couples Therapy and Behavioral Couples Therapy: A Meta-Analysis. Journal of Marital and Family Therapy. 45. 10.1111/jmft.12336.
  7. Losing Faith: Arguing for a New Way to Think About Therapy Scott D. Miller
  8. Treating affairs and Trauma
  9. Baucom, D. H., Snyder, D. K., & Gordon, K. C. (2009). Helping couples get past the affair: A clinician's guide. Guilford Press.