was successfully added to your cart.
 

De Psycholoog Gouda

GZ-psycholoog in Gouda
Direct beginnen met je behandeling
Afspreken in het centrum van Gouda

Psycholoog Gouda

In Gouda werken we met onderstaande psycholoog

GZ-psycholoog Jeroen Rohde is coach en cognitief gedragstherapeut. In Gouda heeft hij een kleinschalige en persoonlijke psychologenpraktijk: ‘DenkPro’ voor kortdurende therapie bij bijvoorbeeld angst en depressie. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als in bestuurskunde, is hij bovendien gespecialiseerd in werkgerelateerde problematiek zoals bijvoorbeeld burn-out.

Werkwijze:
Cliënten ervaren Jeroen als geduldige en rustige behandelaar, met een vleugje humor. Hij ziet snel waar de crux zit en probeert tot de kern te komen. Hij is vrij resultaatgericht en richt zich op het effectiever functioneren in zowel je werk- als je privésituatie. Daarnaast werkt hij veel met cognitieve gedragstherapie. Dat betekent dat hij kijkt naar jouw klachten en problemen in je functioneren en probeert te begrijpen welke gedachten daarbij een rol spelen. Hij geeft regelmatig opdrachten zodat je tussen de sessies door oefent met de gereedschappen die hij je aanreikt.
Lees verder

Voor welke hulpvragen:

Begeleiding op privégebied bij o.a.:

Sociale angst en verlegenheid
Angst en paniek
Somberherheid
Trauma
Rouw
Negatief zelfbeeld
Dwangmatig gedrag
Echtscheiding

Begeleiding op werkgebied bij o.a.

Omgaan met werkstress
Overspanning en burn-out
Coaching gericht op effectiever functioneren in het werk
Stresscoaching voor ondernemers en zzp-ers
Begeleiding na burn-out bij zorgverleners

De locatie van mijn praktijk:

Jeroen Rohde / DenkPro
Nieuwehaven 211
2801CX Gouda

De praktijk is gelegen op een rustige locatie in een hofje in het centrum van Gouda. De praktijk ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het station. Parkeren is mogelijk in de Nieuwehaven (parkeermeter) of in garage Bolwerk. Buiten de singels, op ongeveer 10 minuten loopafstand is het gratis parkeren (bijvoorbeeld in de Prins Hendrikstraat).

Binnen 5 werkdagen heb ik een plek voor de intake. Dit is een belangrijk gesprek om goed jouw problemen en klachten in kaart te brengen, te bespreken wat ik voor je kan betekenen en te voelen of ik de juiste persoon voor jou ben. Het intakegesprek is vrijblijvend: mochten we na het intakegesprek niet verder gaan, dan breng ik de intake niet in rekening.

Via de mail ben ik het beste te bereiken. Mijn mailadres is jeroen@depsycholoog.nl. Ik zal je dan zo snel mogelijk terug mailen of bellen om een afspraak in te plannen. Mocht je liever meteen willen bellen dan kan dat op nummer 0182 – 23 51 36, als ik in gesprek of bezig ben kan je een boodschap inspreken.

Voor therapie hanteer ik een tarief van 95,- euro per sessie. Ook zijn er trajecten mogelijk vanuit de zgn. Basis GGZ (ca. 5, 8 of 12 sessies). Deze trajecten worden gedeeltelijk vergoed via de verzekeraar (rond de 70% bij een zgn. In naturapolis en tussen 90 en 100% bij een polis waarbij je vrije artsenkeuze hebt). Soms is de werkgever ook bereid om het traject te betalen. Voor meer informatie over tarieven en vergoedingen, neem dan contact met mij op. De eerste sessie is vrijblijvend, als je besluit om op basis van het eerste gesprek niet verder te gaan, dan wordt deze sessie niet in rekening gebracht.

Dit zijn de klachten die we behandelen

Trauma

Niet elke negatieve gebeurtenis leidt tot een trauma. Als dat echter wel gebeurd, kun je er lange tijd last van hebben. Door een trauma te verwerken heb je er veel minder last van.

Verdere Informatie

Verslaving

De Psycholoog Gouda is gespecialiseerd in de behandeling van “gedragsverslavingen”. Hierbij kun je helpen aan de hulp bij verslavingen op het gebied van eten, gamen of seks.

Verdere Informatie

Depressiviteit

We hebben allemaal wel eens een sombere dag. Van depressie spreken we pas als dit gedurende lange tijd aan blijft houden. Met de juiste behandeling ben je er snel weer bovenop.

Verdere Informatie

Slapeloosheid

Een goede nachtrust is de basis van je psychologische functioneren. Als je moeilijk in slaap kunt komen (of al heel vroeg weer wakker wordt) kan dat je behoorlijk dwars zitten. De Psycholoog Gouda helpt je bij je klachten.

Verdere informatie

Angst

Er zijn verschillende soorten angstklachten die we behandelen. Van een fobie (heel bang zijn voor een specifiek iets) tot piekerstoornissen, wij helpen je om er vanaf te komen.

Informatie

Stressklachten

Stress hoort bij het moderne leven. Sommige mensen kunnen er beter mee omgaan dan anderen. Gelukkig kun je deze vaardigheid leren. Wij helpen je daar bij.

Informatie

De meestgelezen artikelen op depsycholoog.nl

passief agressief psycholoog gouda

Passief agressief gedrag

Mensen die passief agressief gedrag vertonen, durven vaak niet ronduit te zeggen wat hun dwars zit. Toch willen ze wel graag iets laten merken en dat resulteert dan in passief agressief gedrag. Lees in dit artikel hoe je daar mee om moet gaan en hoe je het kunt voorkomen.

psycholoog gouda passief agressief

Dwanggedachten

Dwanggedachten kunnen je behoorlijk dwars zitten. Het lijkt af en toe alsof je de gedachten zelfs niet meer uit kunt schakelen en er geen enkele invloed op hebt. Gelukkig zijn er wel degelijke methoden om hier mee om te gaan. Lees er in dit artikel alles over.

psycholoog gouda

Hypochondrie

Als je hypochonder bent, heb je angst voor ziektes en/of voor de dood. Deze angst kan veel van je tijd in beslag nemen. In Zuid Holland leren we je hoe je het onvermijdelijke in het leven kunt accepteren, zodat je weer kunt genieten van het leven.

Referenties voor Psycholoog Gouda

Snel geholpen

★★★★★
5 5 1
Fijn dat ik zo snel terecht kon en ook prettig dat het vergoed werd door de zorgverzekeraar. Ik ben bovendien nog eens heel goed geholpen ook. Echt enorm blij mee.

Genezen

★★★★★
5 5 1
Bij De Psycholoog Gouda kon ik direct terecht. De depressie waar ik last van had, is echt heel goed verholpen. Mijn complimenten en bedankt!

Coaching?

★★★★★
5 5 1
Ik vond het prettig dat ik ook gewoon terecht kon voor een goed gesprek. De Psycholoog was voor mij meer een soort coach dan een therapeut en dat werkte perfect.

Hoe werkt een aanmelding?

Waarschijnlijk kom je niet elke dag bij een psycholoog. Misschien vind je het daarom wel lastig om precies in te schatten hoe het proces nu verloopt. Om dit wat te vergemakkelijken, schrijven we er hierbij een korte samenvatting over.

Je traject bij de psycholoog start bij de eerste kennismaking. Wij werken met een vrijblijvend intakegesprek. Dat wil zeggen dat je niet hoeft te betalen als het eerste gesprek niet bevalt. Als je wel doorgaat, betaal je het reguliere tarief.

Tijdens het intakegesprek ga je samen met de psycholoog na wat er precies aan scheelt. Het kan zijn dat er een diagnose gesteld moet worden, maar soms is het ook voldoende om jouw behoefte helder te krijgen. De psycholoog gaat ook in op de stappen die vanaf nu gevolgd worden. Zo weet je precies waar je aan toe bent tijdens de behandeling. Je hebt hier zelf natuurlijk ook inspraak in.

Problemen waar we vaak bij helpen zijn:

  • Stressklachten zoals burnout en overspanning
  • Depressies
  • Angsklachten
  • Levensproblemen. Oftewel, al die dingen waar je wel eens een goed gesprek over wilt voeren met een objectief persoon

Na het eerste gesprek begint de daadwerkelijke behandeling. Soms is dat elke week, maar dat hangt sterk van je behoefte af. Ook hier geldt: alles in overleg.

Tijdens een behandeling ben je meestal niet alleen aan het werk in de behandelkamer. In veel gevallen zul je huiswerk en oefeningen meekrijgen. Op die manier kun je veel meer aandacht en tijd aan je herstel besteden zodat je ook sneller weer opknapt.

Aan het eind van het traject ga je samen met je psycholoog een “terugval preventieplan” maken. Daarin beschrijf je hoe je kunt merken dat je weer bent teruggevallen. Daarnaast noteer je wat je moet doen als dat gebeurd. Tot slot maken jullie afspraken over het hervatten van de therapie als dat noodzakelijk mocht zijn.

Bij De Psycholoog Gouda kan de betaling op verschillende manieren plaatsvinden. Als je een doorverwijzing hebt via je huisarts, kan het zijn dat de verzekering betaald. Toch kiezen mensen er ook regelmatig zelf voor om te betalen. Bijvoorbeeld omdat hun klachten niet vergoed worden.

In het kort is het stappenplan dus alsvolgt:

  1. aanmelden huisarts
  2. intakegesprek
  3. behandelplan uitvoeren
  4. afsluiting

Als je toch nog vragen hebt, kun je rechtstreeks met de therapeut in Gouda contact opnemen. Je kunt ook een vraag sturen naar info@depsycholoog.nl. Wij helpen je graag verder.

© De Psycholoog Gouda