Skip to main content
search
0

De Psycholoog Gouda

Praktische informatie

Depsycholoog.nl werkt zonder contracten met de zorgverzekeraar. Dit betekent dat de gesprekken over het algemeen niet vergoed worden door de zorgverzekeraar.

We hebben deze keuze gemaakt omdat het meer vrijheid geeft om de behandeling te kiezen die passend is. Bovendien geeft dit me de ruimte om te werken zonder wachtlijsten. Je kunt dan ook altijd binnen vijf werkdagen terecht, terwijl veel reguliere psychologenpraktijk een wachttijd van wel drie maanden hebben.

Een afspraak maken kan op verschillende manieren. Je kunt het best bellen op 0853037848. Als ik niet direct opneem, ben ik waarschijnlijk met een behandeling bezig. Laat dan een voicemailbericht achter, ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je kunt me ook mail op info@depsycholoog.nl of het formulier invullen op de aanmeldpagina. Ik bel je dan terug om een afspraak in te plannen.

Locatie

Je kunt mij inschakelen bij:

Trauma

Niet elke negatieve gebeurtenis leidt tot een trauma. Als dat echter wel gebeurd, kun je er lange tijd last van hebben. Door een trauma te verwerken heb je er veel minder last van.

Verdere Informatie

Verslaving

De Psycholoog Gouda is gespecialiseerd in de behandeling van “gedragsverslavingen”. Hierbij kun je helpen aan de hulp bij verslavingen op het gebied van eten, gamen of seks.

Verdere Informatie

Depressiviteit

We hebben allemaal wel eens een sombere dag. Van depressie spreken we pas als dit gedurende lange tijd aan blijft houden. Met de juiste behandeling ben je er snel weer bovenop.

Verdere Informatie

Slapeloosheid

Een goede nachtrust is de basis van je psychologische functioneren. Als je moeilijk in slaap kunt komen (of al heel vroeg weer wakker wordt) kan dat je behoorlijk dwars zitten. De Psycholoog Gouda helpt je bij je klachten.

Verdere informatie

Angst

Er zijn verschillende soorten angstklachten die we behandelen. Van een fobie (heel bang zijn voor een specifiek iets) tot piekerstoornissen, wij helpen je om er vanaf te komen.

Informatie

Stressklachten

Stress hoort bij het moderne leven. Sommige mensen kunnen er beter mee omgaan dan anderen. Gelukkig kun je deze vaardigheid leren. Wij helpen je daar bij.

Informatie

De meestgelezen artikelen op depsycholoog.nl

passief agressief psycholoog gouda

Passief agressief gedrag

Mensen die passief agressief gedrag vertonen, durven vaak niet ronduit te zeggen wat hun dwars zit. Toch willen ze wel graag iets laten merken en dat resulteert dan in passief agressief gedrag. Lees in dit artikel hoe je daar mee om moet gaan en hoe je het kunt voorkomen.

psycholoog gouda passief agressief

Dwanggedachten

Dwanggedachten kunnen je behoorlijk dwars zitten. Het lijkt af en toe alsof je de gedachten zelfs niet meer uit kunt schakelen en er geen enkele invloed op hebt. Gelukkig zijn er wel degelijke methoden om hier mee om te gaan. Lees er in dit artikel alles over.

psycholoog gouda

Hypochondrie

Als je hypochonder bent, heb je angst voor ziektes en/of voor de dood. Deze angst kan veel van je tijd in beslag nemen. In Zuid Holland leren we je hoe je het onvermijdelijke in het leven kunt accepteren, zodat je weer kunt genieten van het leven.

Hoe werkt een aanmelding?

Waarschijnlijk kom je niet elke dag bij een psycholoog. Misschien vind je het daarom wel lastig om precies in te schatten hoe het proces nu verloopt. Om dit wat te vergemakkelijken, schrijven we er hierbij een korte samenvatting over.

Je traject bij de psycholoog start bij de eerste kennismaking. Wij werken met een vrijblijvend intakegesprek. Dat wil zeggen dat je niet hoeft te betalen als het eerste gesprek niet bevalt. Als je wel doorgaat, betaal je het reguliere tarief.

Tijdens het intakegesprek ga je samen met de psycholoog na wat er precies aan scheelt. Het kan zijn dat er een diagnose gesteld moet worden, maar soms is het ook voldoende om jouw behoefte helder te krijgen. De psycholoog gaat ook in op de stappen die vanaf nu gevolgd worden. Zo weet je precies waar je aan toe bent tijdens de behandeling. Je hebt hier zelf natuurlijk ook inspraak in.

Problemen waar we vaak bij helpen zijn:

  • Stressklachten zoals burnout en overspanning
  • Depressies
  • Angsklachten
  • Levensproblemen. Oftewel, al die dingen waar je wel eens een goed gesprek over wilt voeren met een objectief persoon

Na het eerste gesprek begint de daadwerkelijke behandeling. Soms is dat elke week, maar dat hangt sterk van je behoefte af. Ook hier geldt: alles in overleg.

Tijdens een behandeling ben je meestal niet alleen aan het werk in de behandelkamer. In veel gevallen zul je huiswerk en oefeningen meekrijgen. Op die manier kun je veel meer aandacht en tijd aan je herstel besteden zodat je ook sneller weer opknapt.

Aan het eind van het traject ga je samen met je psycholoog een “terugval preventieplan” maken. Daarin beschrijf je hoe je kunt merken dat je weer bent teruggevallen. Daarnaast noteer je wat je moet doen als dat gebeurd. Tot slot maken jullie afspraken over het hervatten van de therapie als dat noodzakelijk mocht zijn.

Bij De Psycholoog Gouda kan de betaling op verschillende manieren plaatsvinden. Als je een doorverwijzing hebt via je huisarts, kan het zijn dat de verzekering betaald. Toch kiezen mensen er ook regelmatig zelf voor om te betalen. Bijvoorbeeld omdat hun klachten niet vergoed worden.

In het kort is het stappenplan dus alsvolgt:

  1. aanmelden huisarts
  2. intakegesprek
  3. behandelplan uitvoeren
  4. afsluiting

Als je toch nog vragen hebt, kun je rechtstreeks met de therapeut in Gouda contact opnemen. Je kunt ook een vraag sturen naar info@depsycholoog.nl. Wij helpen je graag verder.